Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tymbarkowa

swiezo upieczona mama

Polecane posty

mamuski prosze powiedzcie mi jak bylo u was, czy wasze maluszki po porodzie tez ciagle wisialy na cycku i nie chcialy spac? jestem wykonczona, dokarmiam bebikiem ale pije kilka kropel i dalej wisi na cycu, smoka wypluwa;(

Gość kitusbajdus
Miałam ten sam problem okazało się, że dzieciątku chce się pić. Odkąd dopajam je regularnie i smacznie sobie śpi 3- 4 godziny. (W poniedziałek skończył 5 tygodni) Jest ciepło dziecku też chce się pić.

czym go dopajalas? on caly dzien wisi na cycyku, mam slaby pokarm dokarmiam bebiko ha 1 wypija max 30ml, daje tak 3-4 razy w ciagu dnia i ostatni raz przed snem, w nocy spi jakies 3-4 godzinki i dalej to samo. wiem ze nie bedzie latwo, ale widze ze to normalne...

Gość kitusbajdus
Słabym rymiankiem i koperkiem, albo herbatką na trawienie i herbatką rumiankową Hipp. I naprawdę o to chodziło. Dzisiaj oprócz normalnego jedzenia wybąblował 200 ml herbatki.

Gość kitusbajdus
Oczyqwiście pilnuję godzin i ilości jedzenia- mleczko co około 3 a czasem uda się, że 4 godziny. Herbatka w tak zwanym :-) międzyczasie. Uprzedzam pytanie: zaczęłam dopajać kiedy karmiłam cyckiem i uzupełniałam modyfikowanym- ponoć na cycku nie ma potrzeby dopajać, a jednak była, teraz od zeszłego poniedziałku już tylko modyfikowane (Enfamil Premium 1).

moj misiu ma 5 dni, daje cycka na zadanie (czytaj caly czas) a kiedy to juz nie wystarcza robie bebiko, czyli mozliwe ze jeszcze powinnam dopajac? mam slaby pokarm, czekam az sie zrobi bardziej tresciwy, tak bardzo mnie boli kiedy placze a ja nie wiem dlaczego, na szczescie cycus go supokaja...

a jak zatrzymalas laktacje? trzeba brac jakies tabletki czy sama sie zatrzyma? jak ja go nie nakarmie piersi mam jak kamienie i wtedy musze odciagnac, ale przelewam do buteleczki i wypija. a nie wiecie czy jak zrobie takie modyfikowane i nie wypije calego to czy moze stac i moge mu podac pozniej czy juz sie nie nadaje, jezeli tak to jak je przechowywac?

Gość kitusbajdus
Nie jestem lekarzem więc się nie będę mądrzyć, ale spróbować chyba możesz. ( te herbatki sa od 1 tygodnia- te Hipp'a) Może to o to chodzi. A tak to się razem męczycie tak jak my się męczyliśmy. Ja miałam też słabe mleko i dopiero jak zaczęłam dokarmiać to mój maluch się zaokrąglił. Nic nie robiłam szczególnego żeby zatrzymać laktację. Po prostu stopniowo karmiłam coraz mniej na rzecz modyfikowanego (teraz się właśnie karmimy:-) ). Kilka dni temu zrobił mi się mały kamień w piersi więc ściągnęłam do uczucia ulgi i już i czekam aż się laktacja zatrzyma sama. Przepraszam, że tak się wymądrzam, ale sama miałam duży problem i na dopajanie wpadła moja mama, bo ja i dzidziuś byśmy się dalej męczyli. Więc chcę pomóc.

Gość kitusbajdus
Z tym przechowywaniem modyfikowanego to kiepsko, an moim jest napisane, że trzeba zużyć ( rozrobione z wodą) najwyżej w 2 godziny. Jatez dawałam cycka + modyfikowane i okazało się, że pić się jeszcze chciało. Naprawdę potrafi dużo wypić a przy tym zjada tyle ile powinien.

dziekuje, kupie herbatke i sprobuje, mam jeszcze nadzieje ze bede mogla karmic piersia. dziewczyny przy wypisie dostalam dla malego ksiazeczke zdrowia i tam w zaleceniach mam napisane witak od 8 doby do 3 mc-a, skad ja mam wiedziec jak ja podawac i czy jest bez recepty? wizyta u ortopedy i pediatry w pierwszym mc-u zycia, a co ze szczepieniami? czy jak zarejestrujemy malego w przychodni beda przychodzily skierowania i zawiadomienia?

robie mu po 30ml wiec nie jest mi ciezko wylac jak nie wypije, tylko ze jak tak ciagle bede wylewac bo on tylko pociumka to szkoda pieniazkow;(

Gość a ja tak...
mam juz 11 miesiecy...

Gość kitusbajdus
My tez mielismy zaleconą witaminę k, ale Filipek miał okropne kłopoty z brzuszkiem po tym i odstawiliśmy po 3 dobach. Po konsultacji z pania doktor wprowadziliśmy Enfamil. Pani pediatra powiedziała, że jesli dzidzuś dostaje lub jest dokarmiany mlekiem modyfikowanym to ilośc dostarczanych witamin jest wystarczająca i nie trzeba podawać dodatkowo. Ja też jeszcze nie wiem jak ze szczepieniami, ale pierwsze są po 6 tygodniach od szczepień szpitalnych to na pewno na wizycie lekarz powie co i jak. Na razie tyle wiem.