Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochane ludzie mam pytanie

Jak wygląda droga do założenia aparatu ortodontycznego?

Polecane posty

Tzn chodzi mi o te wszystkie czynności typu wyciski,przeświietlenia itp,ile tego jest ii ile to trwa?I przy okazji,czy za pierwszą,tą rozpoznawczą wizytę zapłacę tak jak za kolejne normane już?

Gość najpierw to idziesz na pierwsz
wizytę i omawiacie plan leczenia. płacisz za wizytę, z reguły ok. 50 zł. na tej wizycie robią ci wszystkie potrtzebne wyciski szczęki, z każdej możliwej strony. potem idziesz na prześwietlenia ryjka i ze zdjęciami wracasz do gabinetu, gdzie zakładają ci aparat.

A jeśli najprawdopodobniej mam zęba do usunięcia coby zrobić miejsce tym krzywym to zrobi mi z nim wycisk???Czy dopiero jak go usunę??

najpierw to da ci wycisk analny :P

hmm... wiesz, najpierw to trzeba pogadac z ortodontą na ten temat, bo może się okazac, że nie ma potrzeby usuwania tego zęba... jeśli jednak będzie usuwany, to wyciski chyba dopiero po wyrwaniu tego zęba - tak mi się wydaje, bo ja nie miałam nic wyrywanego...

Inna orto powiedziała mi że jest do usunięcia,ale oczywiście poczekam na opinię tej co sie wybieram.To znaczy,że nawet jak mi na tej pierwszej wizycie nic nie zrobi tylko zajrzy w paszcze to i tak będę płacić za wizyte?

nie wiem, jak to będzie w Twoim wypadku... ja poszłam na pierwszą wizytę, zrobiła mi wyciski i kazała zrobic zdjęcia. zapłaciłam za tą wizytę, za jakiś tydzień doniosłam zdjęcia, obgadałyśmy plan leczenia i za to już nie zapłaciłam, spotkałyśmy się już za zakładaniu aparatu :) najlepiej zadzwoń do gabinetu i zapytaj, jak to będzie :)

Ok,dzieki za info

powodzenia ;) na pierwszy tydzien z aparatem zaopatrz się w przeciery i obiadki dla dzieci - to się wtedy je najwygodniej ;)