Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowankaala

kał do sanepidu, pomózcie. Pytanie

Polecane posty

Gość kolorowankaala

Cześć, mam pytanko, musze oddać kał do badań do książeczki zdrowia. Teoretycznie powinnam z nim jechać jutro i mam 3 próbki do zapełnienia ze specjalnym żelem dzieki czemu można trzymać ten kał przez 3 dni w domu a nie trzeba jezdzić codziennie. I mam takie pytanko, troche późno się ty zastanawiam i nie mam jeszcze uzupełnionej jednej próbki. Chce z jednego wypróżnienia zapełnic wszystkie 3 probówki a moja siostra mówi, że w sanepidzie się zorientują, że to nie jest z trzech osobnych wypróżnień. Wiem, że głupie pytanie, nie śmiejcie sie.. Jak myślicie, moge tak zrobić?

Każdy daje próbki z jednej kupy,to oczywiste :P

Gość wreducha
nie kapną się. Ja właściwie dawałam z trzech różnych ale sporo znajomych dawało z 1. A nawet jeśli coś im zacznie śmierdzieć to myśle, że nie będzie chciało im się zawracać d*u*p*y ani Tobie ani sobie

nie zorientują się :] że tak powiem jak podzielisz jedną porcję kupy na 3 pojemniczki to spoko, moja znajoma wzięła nawet kał od swojej matki to przesada troche, ale to tylko ze względu do szkoły gastronomicznej to tam sie ścieme waliło jak leci :D

przecież oni badają te próbki pod względem obecności pałeczek salmonelli, a nie badają składu :D wiec nie bedą wiedzieć czy to jednorazowa kupa :D

Gość kolorowankaala
mam nadzieję, że nie odkryją że jadłam grochówkę. Ale zauważyłam że mój kał jest pełen jakichś małych robaczków. Co to może być?!