Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sobie własnie mysle

Pomyliłam tabletyki antykoncepcyjne, pomocy

Polecane posty

Czesc, biore od jakiegos czasu tabletki anty, wszystko ok, ale dzis zamiast tabletki z napisem sroda wzielam przez nieuwage tabletke z napisem niedziela. co mi radzicie? ja mysle, ze poprostu w ndz wezme tabletke z napisem środa. Można tak robić? to ma jakieś znaczenie ze trzeba brać tabletki po kolei czy mam sie nie martwić i zrobić tak jak napisałam?

Nie ma to znaczenia, bo każda tabletka jest identyczna a opis (środa, czwartek itp) jest jedynie dla wygody że nie zapomniec.

Gość cv
zależy czy bieżesz jednoskładnikowe, czy dwu-

Gość mila-agata
pomylic niedziele z srodą ....:D spoko:D

jak wszystkie sa tej samej wielkosci i koloru,to mozesz spokojnie jechac dalej...jak nie,to klapa..i nie wiem co zrobic

Gość cv
mila-agata to bardzo łatwe pomylić, wystarczy, że pierwszą tabletkę brałaś w niedzielę i w środę np. zamiast tej po wtorku, wzięło się tę sprzed niedzieli- wystarczy z roztargnienia obrócić opakowanie do góry nogami. Tabletki idą w kółko. Ale Ty jak zwylke swoim brakiem wyobraźni musisz kogoś wyśmiać. Pfff

Gość mila-agata
wiesz co czy ja cie wyśmiałam????????? hahaha:D

dzięki za odpowiedzi, tabletki są identyczne, to harmonet :) a co do agaty, nie chcesz pomoc i nie wnosisz nic sensownego takze sie nie wypowiadaj.

Gość mila-agata
głupia jesteś :D

nie chcem ale muszem.... wypierdalaj!

Gość mila-agata
yhyyy:D podwijam kiece i lece:D hahahaha

a co to się stało, że tu jeszcze jesteś? lekcje w gimanzjum odwołali czy jak?

Gość frufru
tabletki jednofazowe są wszystkie identyczne, oznaczenie dniami tygodnia ma ułatwić orientację czy się daną pigułę wczoraj właściwie wzięło czy nie. ale jak widac z tym tez jest różnie :D PS. kochanie, a czemu Ty własciwie nie wiesz takich rzeczy o swoich pigułach? bierzesz je nie interesując się co łykasz, dlaczego i jak to działa?... pytanie normalne, nie złośliwe i nie drwiące. po rpostu uważam że jak się już coś bierze to warto o tym wiedzieć jak najwięcej, a pytanie jest - no cóż - o sprawę naprawde podstawową...

chciałam tylko zapytać, dla upewnienia się, wziełam po kolei przez przypadek. one są identyczne :)

Gość ffffffffff
ha ha co za glabo

Oznaczenie dni tygodnia na pigułkach jednofazowych miały na celu ułatwienie brania tabletek kobietom. No bo to jest takie trudne, żeby sobie zapamiętać, czy się wzięło danego dnia pigułkę, czy nie. :P Ale jak widać niektóre kobiety są tak prymitywne, że im nawet to oznaczenie dni tygodnia nie pomaga, ha ha! :P