Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANIBAS

Sucha skóra na nogach!-Pomocy!

Polecane posty

Gość ANIBAS

Przyszły cieplejsze dni i pojawił się mój problem otóż skóra na moich nogach od kolan do kostek nie dość że zrobiła się sucha i szorstka to jeszcze piecze i tworzy się na niej coś na wzór skorupy.Ulgę przynosi niestety na chwilę wcieranie balsamu do skóry wysuszonej.Nigdy nie miałam takich problemów a teraz kilka dni na słońcu nawet nie opalania typu leżenie plackiem ale zwykłe chodzenie w szortach kilka depilacji depilatorem i tyle.Nawet ubieranie rajstop jest nie przyjemne bo się ciągną oczka.Problem dziwny na tyle że do tej pory problemem była dla mnie tłusta cera i przetłuszczające włosy i to nie uległo zmianie niestety a teraz jeszcze te nogi.Proszę o rady jak się tego problemu pozbyć,jakie kosmetyki itd.Dzięki!

Gość suche grabie
wiem o czym mowisz, tez tak mialam nie raz, sucha tak bardzo jakby sie scierala troche biala..ja sobie z tym radze tak, uzywam gruboziarnistego peelingu lub gabki tylko takiej troche szorstkiej do ciala, potem gdy skora jeszcze mokra troche wcieram oliwke, tylko troche i potem balsam normalnie, najlepszy nivea..kup sobie tez skrzypovite, ja wlasnie teraz biore, aby zobaczyc efekty trzeba zuzyc 3 opakowania bo po jednym nawet nie wypelnisz brakow..

Gość suche grabie
a na tlusta cere polecam krem vichy normaderm, nie ma lepszego, jest na krostki i tlusta cere, skora jest tak czysciutka i tak matowa jak sobie mozna wymarzyc

Gość mi też to pomaga
mi też najbardziej pomaga oliwka dziecięca, trzeba smarować jak skóra jest jeszcze mokra, potem mocno nie wycierać, tylko delikatnie osuszyć rewelacyjnie na mnie podziałały kapsułki z Omega 3, trzeba zużyć kilka opakowań, ale poprawia się cera na całym ciele, włosy i paznokcie, super i oliwka koniecznie, a jak nie masz to weź zwykły olej spozywczy, ale on śmierdzi

Gość ANIBAS
Co do Normademu to próbowałam stosować ten na dzień ale efekt po nałożeniu był taki że miałam uczucie "ciągnącej" jakby za ciasnej skóry a po 2-3 godz.skóra znów się świeciła