Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanka truskawek

dlaczego truskawki śmierdzą benzyną?

Polecane posty

Gość fanka truskawek

Gość fanka truskawek
pytanie jak w temacie-zwróciłam na to uwagę w tamtym sezonie-czasem wyczuwałam wyraźną woń i smak :-O ropy czy benzyny. Myślałam ze to moze przewóz w jakimś starym gracie.Dzis kupiłam i mam to samo :-o. czy to mozliwe ze oni traktują te truskawki lub uprawy czymś takim? czy ktos wie?

Gość wiosenny powiew
ale co kupiłaś i tak śmierdzą ?....oj nie wiem być może plantacja jest blisko jakiejś bardzo ruchliwej trasy i opary samochodowe osiadają na krzaczkach ?...ale trudno powiedzieć w każdym razie ja bym ich nie jadła

Jeden gatunek moich wlasnych winogron w ogrodzie pachnie wyraznie olejem napedowym i ma nieco specyficzny smaczek. Chyba normalka.

Gość fanka truskawek
dzięki czuję sie nieco uspokojona.:-)))

kiedyś trafiłam na koperek który też śmierdział benzyną,chciałam go posiaekać i zamrozić,to tym smrodem wypędziłam wszystkich na świeże powietrze,tak capiło.Okazało się że rósł gdzieś przy drodze i za dużo mu nawozów podspali.Teraz każy koperek dokładnie obwąchuję rozcierając odrobinę w palcach,albo kupuję suszony.

Gość doris.....................
..mój mądry father mówi, ze to jakieś grzyby. Faktycznie, niekóre truskawki strasznie dają, chociaż ja osobiście my67ślalam, że to jakiś nawóz..

Gość gość
55fyFjLE2w5KIQlBw8lTGJqy