Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anamarja

bezdzietni z wyboru łączcie się!!!!!!

Polecane posty

Gość anamarja

Witam, mam 40 lat i nie mam dzieci z wyboru. Nigdy, ale to przenigdy nie chciałam ich mieć. Cieszę się, że jesteśmy z mężem sami, możemy robić co chcemy, jest nam fantastycznie. Nie mogę pojąć, jak kobiety mogą wogóle choć zamarzyć o dziecku, nie mówiąc o ich rodzeniu, albo kompletnie niezrozumiałe jest dla mnie posiadanie więcej niż jednego dzecka. Dla mnie to chore i masochistyczne. Proszę o wpisy osób, najlepiej takch 40,50 i więcej, które również nie posiadają dzieci, niech opiszą, czy nigdy tego nie żałowały, jak wygląda ich życie i czy chciałyby odwrócić czas,po prostu o swoich odczuciach po latach związanych z tym tematem

Gość to raczej nie ten dział
a po co ci ta wiedza, że tak niedyskretnie zapytam? nie ma przymusu ani obowiązku posiadania dzieci :)

Gość Masz 40 lat
a po twoim tekscie mam wrażenie jakbym czytała wypowiedź jakies gówniary !!

Gość nie chcesz nie masz
dzieci z wyboru , to chyba miałaś urodzic sie facetem !

Gość gdyby nie ...
Gdyby nie te co chcą dzieci to by właśnie nie było ani Ciebie ani męża..no bo kto by miał was urodzić ? ..

Gość mam pomysł
przestańmy wszyscy rodzić dzieci, a gatunek ludzki za 100 lat wyginie, będzie super ! ;)

Gość rozumiem autorkę
jadą po Tobie ale rozumiem że założyłaś temat by się dowiedzieć czy przypadkeim za 10 czy 15 lat nie stwierdzisz że popełniłaś błąd.... nie rozumiem jedynie osób które odpisują w chamski sposób, wg Was ktoś kto myśli inaczej niż Wy nie ma prawa bytu....gratuluję tolerancji to że jej Matka zdecydowała się urodzić i wychować autorkę ma się nijak do topicu, to że sami się urodziliśmy nie obliguje nas do rodzenia / płodzenia dzieci argument o trosce o zachowanie gatunku mnei poraża...czyżbyśmy byli wymierającym gatunkiem ? chyba nie bo Chińczycy dbają by było inaczej

Każdy ma inne zdanie na ten temat :) Ja też nie chcę mieć dzieci i nie obchodzą mnie ci co chcą mieć ich pięcioro, ich życie nie moja sprawa 🖐️ Ps. chyba chcesz wywołać kłótnie wśród matek zakładając ten temat...

Gość temat prowokacja
jak wszystkie tematy o ciąży, aborcji i niechęci do dzieci