Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śpię tylko kilka h

Mam stany lękowe przez które nie mogę spać.

Polecane posty

Gość śpię tylko kilka h

W nocy za nic w świecie nie mogę zasnąć, a zasypiam, kiedy już naprawdę jestem wykończona, z czego budzę się nad ranem i powtórka z rozrywki. Mam jakieś stany lękowe, sama nie wiem czego się boję, tysiąc myśli na minutę i spać przez to nie mogę. Podejrzewam u siebie depresję, nerwicę, ale dołuję się też tym i nie mogę normalnie funkcjonować przez to, że nie mogę spać. Kiedyś nawet kiedy przeżywałam ogromny stres kładłam się w nocy i zasypiałam, a teraz boję się czegoś i sama nie wiem czego. Da się jakoś uniknąć wizyty u psychiatry? Myślicie, że pomogą jakieś środki nasenne? Mam wrażenie, że jakbym się w końcu wyspała, przespała spokojnie całą noc, to też spojrzałabym na wiele spraw inaczej.

Gość spróbuj się w ciągu dnia
zmęczyć, uprawiaj sport - wydzielisz endorfiny poprawiające nastrój a i łatwiej zaśniesz. Wieczorem postaraj się odstresować - kapiel lub prysznic z pachnącym żelem. Możesz na noc wypić kubek ciepłego kakao, herbate z melisy lub zazyć coś ziołowego na uspokojenie. A przede wszystkim staraj się wyrzucić z głowy myśli

idź do psychiatry :) to naprawdę nic strasznego :) ja od wielu lat chodzę do psychiatry i psychologa i naprawdę cenię sobie te wizyty. przeżyłam kiedyś wielki koszmar i on spowodował u mnie lęki i załamanie nerwowe a dziś cieszę się z życia i jestem zupełnie normalną osobą. nie tylko świry chodzą do takiego lekarza :) i im dłużej będziesz go unikasz tym większa krzywdę sobie wyżądzasz

rady typu weź się w garść zajmij się czymś itp są do dupy, jeśli to depresja nic po za terapią ci nie pomogą a jeśli nie zaczniesz leczenia możesz miewać później myśli samobójcze a to już jest bardzo niebezpieczne

Gość idz do lekarza
ja tez poszlam do psychiatry a jestem jak najbardziej \"normalna\" leki plus terapia mi pomogly i juz powoli odstawiam leki, a nadal czuje sie dobrze:) glowa do gory i marsz do lekarza!!:)

Gość śpię tylko kilka h
Myśli samobójcze, to ja już mam tzn. widzę bezsens życia, nie mam po co żyć, ale jednocześnie na pewno nie starczyłoby mi odwagi, żeby sobie to życie odebrać. Jak jestem wyspana, to jeszcze radzę sobie z tym wszystkim, normalnie funkcjonuję, a nawet cieszę się z życia, ale jak się nie wyśpię tak jak dzisiaj, to jest naprawdę źle

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhs
tez jak sie nie wyspie , np po imprezie to hooojowo sie czuje;/ taki lęk...az mnie brzuch boli z tych nerwow, czasem nawet wyje... ale jak sie wyspie to wszystkowraca do normy.