Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolopos

żel czy akryl?

Polecane posty

Gość lolopos

CZesc dziewczyny, mam zamiar zrobić sobie paznokcie tylko które są lepsze - żele czy akryle?

Gość fiotelowa
wiesz każda z metod ma swoje plusy i minusy... Ja wole żel bo jest on bardziej plastyczny no i zawsze- jesli tylko nie włozyłas jeszcze do lampki ręki- masz możliwość poprawek. Akryl jest twardszym materiałem i co do tego nie ma wątpliwości. Jest to wynikiem tego że proces polimeryzacji rozpoczyna się już na pędzelku w chwili w której zmieszasz liquid i proszek akrylowy. Podczas gdy polimeryzacja żelu zachodzi dopiero w lampie. Co do monomeru wydzilanego podczas polimeryzacji żel jest bardziej dogodnym materiałem bo wspomniany powyżej monomer ujawnia sie w postaci warstwy dyspersyjnej którą możesz zmyc szybciutko natomiast akryl wydziela ostry zapach, którego juz tak szybko sie nie pozbędziesz.. No i oczywiście w metodzie żelowej dochodzi więcej kosztow kapitałowych. Musisz zainwestowac w lampę a to jest duży wydatek, żele sa droższe od akryli. Jednak akryl musisz wyczuć aby nie robić zbyt suchej czy zbyt mocno nasączonej liquidem masy natomiast przy żelu musisz skupic sie na jednym na jego konsystencji aby np nie zalać skórek. Ja zapraszam cię na: http://nailbeauty.mojeforum.net/ Tam wyczerpująco opisane sa obie metody dziewczyny z pewnoscią doradza ci jakoś.