Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolcia19190

przerwanie brania tabletek anytykoncepcyjnych

Polecane posty

14 maja dostałam okres i wziełam pierwsza tabletke novynette brałam do 22maja ale 23 juz nie wzielam bo bardzo zle sie czułam przez te dni co brałam i od 14 mam okres mimo ze tak trwa 7 dni a teraz to nie jest taki mocny tylko lekko mi leci czy to przezto ze przestałam brac i tak organizm reaguje na odstawienie hormonów czy cos nie tak ze mna

Gość jojojjjjjjj
dziwne że po 1 tabletce aż tak ci się dzieje - może lepiej zadzwoń do gina choć i zapytać bo dostaniesz jakiejś anemii albo coś

Gość samasobie
plamienia mogą występować przez pierwsze 3 opakowania, więc tygodniowy okres to nie jest powód do niepokoju. ja miałam przecieki 2 tygodnie. a odstawienie tabletek, szczególnie w trakcie opakowania rozregulowuje cykl, więc możesz się spodziewać, że te przygody jeszcze potrwają okres to jedyny skutek uboczny? miałaś jeszcze jakieś inne?

nie nic wiecej dlatego postanwilam najpierw na wlasna reke sie dowiedziec a nie leciec odrazu do lekarza dzieki uspokoilam sie ale i tak chcem brac tabletki wiec musze isc tylko niech mi te zmieni tylko jakie sa dobre????

Gość samasobie
co brałaś? przeczytałaś ulotkę? bo na pewno było, że w czasie pierwszych 3 opakowań mogą wystąpić plamienia śródcykliczne. chyba niepotrzebnie sobie namieszałaś, takich decyzji nie podejmuje się na własną rękę, nie tak szybko, nie bez zapoznania się z tematem. to są hormony, nie polopiryna. teraz trochę poczekasz aż Ci się wszystko ureguluje

novynette tak czytałam ulotke i to nie raz i czytałam o niej na forum ale tego dnia co nie wziełam naprawde byłam juz zrezygnowana odkad zaczełam brac te tabletki sttrasznie zle sie czułam głowa mnie bolala przez cały dzien i chodzilam taka podminowana ze az wszyscy zaczeli sie mnie pytac co mi jest a i nocki mialam nie przespane bo mialam ataki dusznosci co chwile a ze to była sobota dalam sobie spokoj dlatego chyba lepiejzadzwonie do lekarza ale chcem brac tabletki

Gość samasobie
czyli jednak nie tylko plamienia. nerwowość można jakoś przeboleć prze ten miesiąc czy dwa, choć otoczenie pewnie inaczej an to patrzy ;) ale z dusznościami to już powinnaś do lekarza się zgłosić

nie chodzi mi o to jak brałam tabletki to mialam dusznosci ale juz od niedzieli jest ok tylko te plamiena wiec musze je przeczekac

Gość samasobie
teraz przy wizycie koniecznie o tym powiedz, przy takiej reakcji powinien Cię skierować na dodatkowe badania zanim cokolwiek nowego przepisze.

Gość susel
ja tez kiedys bralam novynette i mialam te same objawy co ty potem robilam badania i okazalo sie ze mam migrene;/