Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaLSKALD

ale jaja!! przeczytajcie

Polecane posty

Gość kaLSKALD

jestem księgową, jak był czas Pit-ów to pracownikom w ramach koleżeńskije pomocy je wypełniałam. robiłam Pit-a i Nip-3 do tego Pit-a m.in jednego z naszych kierowników. miał duży zwrot, ale pieniądze długo z urzędu nie przychodziły, zadzwonił do urzędu, w urzędzie mu powiedzieli, że pieniadze juz dawno poszly, podali mu numer konta na jakie poszly. kierownik prychodzi, mowi ze do Nip-3 wpisalam ne jego nr konta. wchodze w Płatnika, no patrze - taki nr konta ma wpisany w program. ale nic to.. okazalo się, że kadrowa wprowadzając nr konta kierownika do Płatnika pomyliła się. i zamiast jego, wprowadziła swój nr! i pieniądze ze zwrotu poszły na jej konto! Taka świętojobliwa, uczciwa, a nawet słowa nie pisnęła, że urząd skarbowy się pomylił!! ale będa jaja :D:DF

Gość kaLSKALD
no jeszcze nie, kadrowa nawet nic nie wie jeszcze, że to jej nr konta :D Kierwonik zadzwonił i mówi o co chodzi, wię csprawdziłam nr kont wszystkich pracowników, żeby porównać i wybadać skąd u niego ten nr się wziął. no i wyszło :D a kadrowa siedzi teraz przede mną, a ja nie wiem jak jej to powiedzieć :D

Gość kaLSKALD
a wczoraj płakała, że pieniędzy nie ma :D a tu jej jeszcze przyjdzie oddawać ponad tysiaka :) kurwa, ale jej będzie wstyd, że to wyszło :D

t nie wiedziała o tym że niesłusznie wpłynęły jej pieniądze na konto ? :-D

jeśli nie wie to się dowie prędzej czy później przyjdzie jej wyciąg bankowy :P

he he a ja mam zwrot prawie 4 tys :-D ale jeszcze nie wpłynęły na konto :-(

Gość kaLSKALD
ona kiedyś przyszła do pracy taka zadowolona, że pieniądze ze zwrotu jej przyszły, ale ja myślałam, że chodzi jej o jej zwrot.. a może ona się właśnie cieszyła, że za dużo dostała? ale patrzcie, jaki człowiek pazerny... oj tylko czekam aż kierownik przyjdzie :D

Gość zdradziłes raz
a kierownik juz wie że to jej nr konta?

Gość kaLSKALD
ale ten zwrot Urząd Skarbowy przelał jeszcze w lutym!! to ona do tej pory nie kapnęła się, że za dużo kasy dostała?

Gość kaLSKALD
kierwonik też jeszcze nie wie :D powiedział, że będzie koło południa... kurwa, ale będzie dym :D

Gość auuutttooooooooorrrkkkoooo
jak juz bedziesz wiedziec cos wiecej... znaczy jak ona sie dowie co i jak to napisz bo zostawiam Twoj topic i chce go doczytac..p;)

Gość zdradziłes raz
hihi jeszcze może wylecieć za to z pracy bo jak udowodni ze się pomyliła najpierw z nr. konta a potem z przywłaszczeniem sobie kasy ;)

Gość auuutttooooooooorrrkkkoooo
ja bym sie zapdala ze wstydu gdyby mnie to spotkalo kasa kasa ale bez przesady czasem nie warto byc pazernym:(

Ciekwie będzie jak bedzie trzeba oddawać tą kase, a ona juz ją wydała:classic_cool:

Gość ot i zawistni
ależ jad z was wychodzi. zawiść , byle komuś dokopać. Lepiej wam? Nie znacie szczogółów, autorka też ich nie zna ale już człowieka powiesiła.

nikt nie jest zawistny tylko stało sie coś niespotykanego i ciekawe jak sie skonczy

Gość oj..
pewnie już wydała te pieniądze i teraz ma babka problem :D

Gość kaLSKALD
był kierownik :D ale ja przedtem powiedziałam kadrowej co i jak, ona w szoku, powiedziała, że jeżeli dostała czyjeś pieniądze na konto, to nie dostała swojego zwrotu, bo ona sprawdzała wyciągi i tylko raz miała przelew z Urzędu. a Kierownik kazał jej zadzwonić do Urzędu i zapytać, no i babka jej powiedziała, że na jej numer konta faktycznie poszedł dwa razy przelew. raz 5 lutego, drugi raz 13 lutego.. no a kadrowa na to, że nie zauważyła, że ma więcej pieniędzy...

hehe dobre, moglas jej nie mowic, bo tak jak znala juz sytuacje i co sie kroi to wiedziala co odpowiedzisz kierownikowi, a co na to kierownik?

Gość i co teraz bedzie
kiedy ma mu oddac kase?

Gość kaLSKALD
no kierownik się zlitował i powiedział jej, że 10-tego, jak wypłatę dostaniemy... ale kadrowa jakiego raka spaliła :D no bez kitu, jak można nie zauważyć, że ma się o 1200 zł więcej na koncie?

Gość fajna fajna
akurat! urząd skarbowy takich informacji przez telefon nie udziela! Komu, kiedy i na jakie konto posłał pieniądze :P

Gość kaLSKALD
no i kierowniki jeszcze jej obiecała, że nie wyjdzie to poza nasze biuro... ale znając możliwości "długiego języka" kierownika, to już pewnie cały zakład huczy :)

Gość kaLSKALD
fajna fajna - to zadzwoń i się przekonasz :) wszystko jej babka powiedziała: kiedy, ile, na jakie konto... ja nie raz dzwonię z firmy w sprawie jakiegoś pracownika, to nawet o szczegóły nie pytają, wystarczy, że podam NIP.

Gość fajna fajna
nie popełnia błędów tylko ten, kto nic nie robi, a ona faktycznie mogła nie zauważyć wpływu dodatkowej kasy na konto, ja też nigdy nie wiem ile tam mam. 1200zł to wcale nie jest taki duży zwrot :P

Gość fajna fajna
a NIP-3 powinien składać osobiście, a nie wyrączać się pracownikami, to nie byłoby pomyłki, to jego prywatne konto, a nie firmowe