Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zonkaOlka

ciekawe czy cos z tego bedzie?

Polecane posty

Gość zonkaOlka

dziewczyny, musze sie wygadac :) wczoraj moj maz mnie zszokowal!!! zawsze mowil ze nie chce miec jeszcze dziecka, a tu prosze :) kochalismy sie wczoraj bez zabezpieczenia i on zawsze "wyskakiwal" albo w koncu ubieral gumke, a tymczasem wczoraj sam mnie przytrzymal!!! ja nie wiem czemu, jak tylko zorientowalam sie, ze "konczy do srodka" zeskoczylam z niego ( przepraszam za dosadnosc opisu). Maciek powiedzial, ze i tak co nieco dostalo sie do srodka ( jakby to nazwac - 2,3 pierwsze wyrzuty).. dodam, ze wczoraj byly moje plodne dni :) jak myslicie czy jest szansa ze bede w ciazy :)?? on nigdy nie chcial a tu nagle taka niespodzianka :) czy to, ze nie dostalo sie bardzo duzo spermy do srodka moze miec znaczenie? kurcze, wyslowic sie nawet nie umiem taka jestem podekscytowana :) dodam, ze oboje mamy juz po 26 lat i jestesmy 3 lata po slubie :)

No moja droga masz duże szanse! Tak mi się wydaje, bo przecież do zapłodnienia potrzebujesz tylko jednego silnego plemnika a w kropli spermy jest ich mnóstwo! Dodam, że ja też czekam na efekt naszych przytulanek w dni płodne( tydzień temu). Może razem nam się uda??? Fajnie by było...

Gość JJJ.
W spermie są miiiiiliony plemników - do zapłodnienia jak wszyscy wiemy - wystarczy tylko jeden. Nie potrzeba więc "pełnej porcji", żeby doczekać się dzidziusia:P Zatem... masz ooogromną szansę :)

Gość zonkaOlka
Tasia81 no to trzymam kciuki :) a co do nas, to wiem, ze niepotrzeba "tego" duzo, ale pewnie nic z tego :( w koncu ludzie sie latami staraja i im sie nie udaje....

Gość a nie boisz się ze właśnie
ja na twoim miejscu zastanowiłabym sie dlaczego tak zrobił, bez ostrzezenia i wcześniejszej rozmowy...bo to trochę dziwne, ze przez 3 lata nie chciał a ty nagle bach...

Gość zonkaOlka
a czemu mam sie bac?bo nie do konca rozumiem? on chyba nie tyle nie chcial, co bal sie podjac te decyzje swiadomie.. rano powiedzial mi, ze ile mozna zyc w 2 z psiakiem, ze czegos mu brakuje...moze po prostu dojrzal...

Gość a nie boisz się ze właśnie
dorosły facet to by najpierw o tym porozmawiał...

zonkaOlka --- nie masz się czym martwić! Oboje jesteście dorośli, z ładnym już stażem małżeńskim więc może poczuł, że to odpowiedni moment na powiększenie rodziny. A Ty? Czy Ty tego chcesz? Bo jeśli tak, to w porządku i życzę Ci, żeby się udało. :-)

Gość zonkaOlka
my rozmawialismy o tym codziennie, on wiedzial,ze ja zawsze chce wiec nie musial mnie o tym uprzedzac. ja sie ciesze ze tak zadecydowal. dziewczyny a ktorejs z was udalo sie zajsc w ciaze tak za 1 razem::)???

No ja jeszcze nie wiem, ale nie jest to niemożliwe. Jeśli w ten dzień miałaś owulację i jego plemniki są zdrowe i silne to macie ogromne szanse. Dodam, że większe szanse masz na chłopczyka jeśli faktycznie była to owulacja!

Gość zonkaOlka
wlasnie!!! przepraszam za idiotyczne pytanie, ale skad moge wiedziec czy to byl dzien owulacji, czy juz po albo przed??? ja zawsze mialam z tym problem :) mam dni plodne, ale nie wiem czy to wystarczy zeby zajsc w ciaze :(

Nie martw się tą owulką. Na dwa - trzy dni przed nią masz za to większe szanse na dziewczynkę ;-) Plemniki mogą przeżyć do kilku dni w pochwie. Napisz mi który to był dzień cylku i jak długie masz cykle i czy regularne czy nie to może uda mi się to jakoś poskładać.

Gość zonkaOlka
tasia dzieki za pomoc :) no wiec tak ostatni okres zaczal mi sie 14 maja w nocy. cykle mam rozne, miedzy 27-30 dni.

zonkaOlka --- moim zdaniem to masz bardzo duże szanse na ciążę. Według moich obliczeń (takich, które stosuję u siebie) wynika, że owulka jest dziś lub będzie jutro. Oczywiście terminy owulacji są różne i ruchome, więc na 100% nigdy się nie wyliczy, ale warto wierzyć bo wiara czyni cuda! A plemniczki już czekają na jajeczko ...

Gość zonkaOlka
powiem ci szczerze ze sama nie wiem co mysle.. obawiam sie ze robie sobie zludne nadzieje :( "plynu" bylo pewnie za malo, w koncu nie skonczyl tak zupelnie do srodka :( ech... to chyba bylby cud! sorki za zrzedzenie, ale chcialabym zeby sie udalo..

W takim razie trzymam za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że Ci się uda. Informuj co i jak. Postaram się zaglądać tu w miarę często.

Gość zonkaOlka
dzieki Tasia. moj M upiera sie zebym zrobila test po tygodniu ale chyba wole sie nie nakrecac. odezwe sie po 14 czerwca czy dostalam @ czy nie.... bo na inne objawy pewnie poki co nie mam co liczyc

Gość zonkaOlka
dziewczyny wlasnie a jakie sa u was objawy owulacji?? caly czas probuje dociec czy rzeczywiscie mam okres plodny i kiedy mozliwa jest owulacja.

Gość kluHA
w czasie owulacji śluz staje się taki inny, rozciągliwy i przypominający konsystencją białko jaja kurzego. Poza tym niektóre kobiety odczuwają kłucie w jajniku (w jednym cyklu lewy, w drugim cyklu prawy i tak na zmianę), bolesność piersi i czasem zdarzają się plamienia. to chyba wszystko co wiem na ten temat. wiem że jeszcze coś się dzieje z temperaturą ciała, że chyba wzrasta ale czy to w owulację czy przed czy po to już nie wiem.

Gość michulek
witam. no wiec tak... staram sie o bobasa... ale dlugo bralam tabsy az 5lat. osdtawilam 7m-cy temu i od kilku m0cy niestety nic z bobaskiem do przedu nie idzie,... ale... 4dni temu mialam 1raz od dawna naprawde bardzo nazwijmy to obfity :-) dzien szczytu sluzu... kochalismy sie do konca... nastepnego dnia tez bylo duzo sluzu... a juz dzien nastepny bylo sucho... z tego co sie naczytalam to wychodzi ze jest to duza szansa na zajscie w ciaze... ale juz z tego starania sie mam taki mentlik w glowei ze wszystko mi sie pomieszalo... i juz nie wiem cvzy wieksze szanse sa przed szczytem sluzu czy po... i w ktorym z tych dni jest najwieksza szansa na poczecie... dodam ze dni plodne opoznily sie o 3dni ale bylam kilka dni we wloszech wiec kilmat no i wrocilam przeziebiona... czy to ze jestem chora moze zmniejszac moje szanse na poczecie bobaska? poradzcie cos,,. moze ktoras z was jest bardziej doswiadczona i oczytana w tym temacie :-( pozdrawiam cieplutko i cxzekam na odp. ps. pewnie juz świruje ale mam od jakis 2 dni mam bardzo wrazliwe sutki.... i bola cycuszki po bokach. i miesiac wczesniej mialam jakis szalony okres... 1dostalam w tym dniu kiedy powinnam... ale trwal jak nigdy 7dni(zawsze trwa 4) i po tym jak sie skonczyl dostalam za rydzien kolejne krwawienie!!! jakas paranoja. teraz ten okres liczytlam od tego ostatniego nie planowanego i byl jak powinien po 24 dniach... nie wiem co o tym myslec. moze po prosty wreszcie teraz moj organizm doszedl do siebie? i przez to wreszcie mialam plodne dni? bo przez ostatnie kilka miesiecy wydzieliny swiadczacej o plodnycgh dniach bylo jak na lekarstwo. wiec juz sie boje... ze nie bede znowu w tej ciazy :-( poradzcie cos

Gość michulek
i cisza :-( a ja juz paznokcie obgryzam czekajac na odp.

Gość zonkaOlka
no witam was ponownie dziewczyny. jest 3 czerwiec, za 11 dni @... zobaczymy czy go dostane. poki co strasznie nabrzmialy mi piersi ( ale to rownie dobrze jest objaw zblizajacej sie miesiaczki) choc nie sa one wrazliwe.. :(ciagle chce mi sie spac i mam zawroty glowy, ale to mozna zwalic na jakiekolwiek inne dolegliwosci. czekamy do 14- 15 jak sie nic nie pojawi to zrobie test...choc pewnie i tak bedzie negatywny :(

Gość joojjjjjooo
najlepiej jakbyś się czymś zajeła i przestała myśleć - bo zobaczysz u siebie setki objawów - ja juz przechodziłam większość od bólów brzucha, po mdłości, spanie, piersi po schizy że okres był za krótki i może to było plamienie w ciąży.. teraz zajełam się i niemyśle o tym i jest lepiej... a tobie radze zrobić test z porannego moczu z jakiś tydzień, jak wyjdzie cieniutki pozytyw to będzie super a jak negatwy to wyluzujesz troche i niebędziesz się nastawaić

Gość zonkaOlka
no tak, wiem. "objawy", ktore mam wskazuja na zblizajacy sie @. Jakas tam szansa istnieje, ale generalnie sie nie nastawiam tylko jestem ciekawa :) jak nie dostane @ to bedzie super, jak dostane to tez nie bedzie tragedii. tylko wiesz jak to jest,czlowiek chcialby od razu wiedziec :P

Hej zonaOlka! jak tam u Ciebie? Jakieś objawy? Może test robiłaś? Wiem, że jeszcze kilka dni zostało do @, ale może już coś wiesz?

Gość ZonkaOlka
hej Tasia. no poki co ciagle spie, mam OGROOOOOMNY biust, temperature 37, 2 i w sumie nic poza tym co byloby odmienne od stanu przedmiesiaczkowego :( testu nie robilam bo nie chce sie rozczarowac. do 14 jeszcze chwilka wiec poczekam cierpliwie. co tylko dziwne, zawsze przed okresem mialam taki wydety brzuch a teraz jest normalny, wrecz mam wrazenie ze schudlam..no zobaczymy :) a jak u ciebie?

Gość zonkaOlka
ok, jest 11. wieczor. nadal czekam ;) jesli do srody nie dostane @ to ide do test :)

zonkaOlka, ja zrobiłam test 3 dni przed planowaną @ i miałam swoje dwie kreski:) więc może spróbuj rano zrobić teścik :) powodzenia

ja tu codziennie zagladam i czekam z niecierpliwoscie az zonkaolka cos napisze ale widze ze cisza :(

Gość JOJOJJJ
no ja też jestem ciekawa