Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzeebbyy

wasze zdanie,pomózcie

Polecane posty

Gość zzeebbyy

Gość zzeebbyy
Witam, Chodzi o nieszczęsny aparat na zęby:( Mam szparę pomiędzy dwoma przednimi jedynkami,około roku temu założyłam plombę uzupełniającą i było wszystko ok,efekt zadowalający lecz lecz po pół roku mi spadła więc poszłam ponownie założyć i tak chyba ze 3 razy, 3 stomatologów doradzili mi żeby założyła licówki bo jedynki przez to plombowanie mam naruszone już(dlatego też że zgrzytam w nocy zębami i mam już je pościerane dlatego te plomby tak wypadały).Ok wiec wczoraj poszłam do mojego dentysty na wizytę wstępną dot. licówek (zdecydowana byłam na 4 górne licówki porcelanowe) a on mi,że najlepiej to założyć aparat na górną szczękę i wyrównać zgryz który mam nieprawidłowy.Aparat półroczny,niby nie tak długo ale jednak:(((nie chce go z całych sił. Oczywiście cała rodzina już jest zła bo uważają ze robię z igły widły i ze aparat noszą nawet gwiazdy,ale mnie one nie obchodzą tu chodzi o mnie! nie chce go z całych sił na prawdę. No więc jest jeszcze jedna szansa,że mogę założyć jednak te licówki tylko na 2 przednie zęby,koszt jednej to 500zł czyli 2 to 1000zł ale przedtem chciałabym też wybielić zęby czyli całkowity koszt wszystkiego to około 2000zł. I mam pytanie co lepsze? aparat na zęby za 1500 czy licówki i efekt od razu za 2000zł? może i aparat na pewno lepszy bo licówki kiedyś założone by się lepiej na prawidłowym zgryzie trzymały ale noszenie aparatu mnie doprowadza do szału.Pomóżcie,doradzcie:( na podszywy nie zwracam uwagi więc dajcie spokój od razu

Gość zzeebbyy
proszę zastanówcie się,i odpiszcie,to tylko chwilka...

Gość zzeebbyy
upppp