Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do rozpoznania

Czy da się rozpoznać że jajeczko zostało zapłodnione?

Polecane posty

Gość do rozpoznania

Witam, poczęcie dziecka mialiśmy zaplanowane, robiłam testy owulacyjne, kochalismy się w naprawdę odpowiednim czasie i teraz mam pytanie - jak wcześnie i jaką metodą da radę wykryć że doszło do zapłodnienia? Czy są jakies metody aby udało się to ustalić na kilka dni po tym wydarzeniu? (badanie krwi, moczu, inne?) Proszę o pilne o konkretne odpowiedzi. W najbliższym czasie miałam planowaną operację (właściwie drobny zabieg ale pod narkozą i znieczuleniami) i musze wiedzieć czy jestem w ciąży zanim nadejdzie termin spodziewanej miesiączki.

Gość qwas
zrób beta hcg, ale nie ma pewności że od razu wykaże. Szczególnie jesli zapłodnienie nastąpiło później.

Gość to nieźle planowaliście
:p nie mogliście zacząć starać się po zabiegu skoro był wcześniej zaplanowany?

Gość do rozpoznania
ale jak później? Najlpierw się kochaliśmy a operację mam za niecałe 2 tygodnie ale przed okresem chciałabym wiedzieć czy jestem w ciąży bo to rzutuje na ta operację i nie wiem jak to wykryc. dodam, że do zapłodnienia mogło dojść wczoraj lub przedwczoraj.

Gość do rozpoznania
mąz się dowiedział, że wyjeżdża na dłużej za granicę więc w tym miesiącu po prostu postanowiliśmy że się postaramy, najwyżej zabieg przesunę.

Gość qwas
no właśnie -mogło dojść. Nigdy nie masz 100% pewności czy doszło. A beta hcg przy tak wczesnej ciaży moze jeszcze jej nie wykazać ze względu na zbyt niski poziom gonadotropiny. A kiedy masz ten zabieg?

Gość do rozpoznania
proszę, nie roztrząsajcie czy do był dobry moment czy nie, zabieg mogę przesunąć a o dziecku marzymy już od dawna dlatego postanowiliśmy rzucić wszelkie konwenanse i w odpowiednim czasie się o nie postarać. Zostawcie to. Proszę o odpowiedź konkretnie na moje pytanie, czy pare dni po ewentualnym zapłodnieniu da się to wykryc jakąś metodą? Czy badanie krwi Beta jest jedyną metodą? skuteczna juz po paru dniach? Po ilu mniej więcej wynik mógł by być prawdziwy? Jaka inna metoda jest skuteczna? Cena nie gra roli, po prostu chcę wiedzieć czy jest szansa..

Gość do rozpoznania
zabieg (tzn. usunięcie ósemek pod narkozą ale nic konkretnego się nie dzieje, raczej kosmetyczna sprawa nie wymagająca interwencjii nawet za 9 miesięcy...) miał się odbyć za około 2 tygodnie, właściwie to na 2 dni przed planowanym okresem, dlatego nie mogę czekać aż on nadejdzie/nie nadejdzie i wtedy robić test ciążowy tylko muszę wiedzieć to wcześniej. Mąż wyjeżdża na pół roku za granicę więc albo teraz zajdę w ciążę albo usówam te ósemki dlatego muszę to jak najszybciej wiedzieć... Więc jak, tylko test BetaHcg wykrywa wczesną ciążę? Jak wczesnie? Jest coś innego?

Gość do rozpoznania
up

Gość beboczek
czy ty jestes powazna... idz do wrozki moze ci wywrozy... kobieto, przelóż zabieg chyba ósemki to nie jest sprawa zycia i smierci co???????????? poczytaj troche o zapłodnieniu i kiedy mozna najwczesniej wykryc ciaze....

Gość do rozpoznania
czy nie mozna już normalnie zapytać?

Gość to nieźle planowaliście
do zagnieżdżenia się zapłodnionej komórki dochodzi od 4 do 12 dnia po owulacji. póki co nie wiadomo czy twoja kom została zapłodniona, po drugie, jeśli została zapłodniona, niwiadomo czy i kiedy się zagnieździ - a od tego zależy poziom beta hcg (jedyne wiarygodne w 100% badanie). mam nadzieję że poznałaś odp. na swoje pytania.

Gość do rozpoznania
tak, dziękuję