Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość princesinka

macrolane

Polecane posty

Gość princesinka

Jestem po zabiegu Macrolane miesiac czasu, wykonywalam w Artplastica w Szczecinie - efekt jest lepszy niz przypuszczalam. Czy sa tu zwolenniczki macrolane? Moze jesteście juz po zabiegu? Jak sie czujecie? Jak wyglądaja wasze biusty. ja mam Macrolane w piesiach, ale zastanawiam sie nad tym czy by nie wstrzyknąc sobie w pośladki. nie wiem jednak jak bede sie czula po podaniu preparatu w posladki.Czy moze jest ktoś kto juz ma ten zabieg za sobą.

Gość zapraszamy
Zapraszamy na nowo otwarte forum www.feelbeauty.eu/forum o operacjach plastycznych i medycynie estetycznej oraz o wielu innych ciekawych tematych!

Gość do princesinki
a możesz napisać ile ml sobie wstrzyknęłaś w każdą pierś? I o ile rozmiarów powiększył ci się biust?

Gość princesinka
Do każdej piersi mialam podane po 120 ml, uzyskalam powiększenie o dobry rozmiar ale tak naprawde zalezy od biustonosza, mi się podobaja moje nowe cycuszki. Nic nie bolało, po zabiegu po kilku godiznach wyszlam do domku, nastpnego dnia wrocilam do pracy. Zapłacilam ok 15000 PLN

Ja zabieg miałam 08.06.2009, po 100ml do każdej piersi. Piersi są wyrażnie większe, na razie chodzę w sportowym staniku i w końcu coś w nim jest (wcześniej miałam 70A, teraz na pewno B, chociaż jeszcze nie przymierzałam staników). Mam pytanie- czy długo moje piersi będą takie twarde i obolałe? Co prawda nie potrzebuję tabl. przeciwbólowych ale zastanawiam się kiedy będą bardziej naturalne?

Gość Moniq0879
Macrolane jest ok: naturalny preparat, krótki okres rekonwalescencji, bez cięć chirurgicznych, ale ma też swoje minusy - jak na przykład to, że się wchłania; niektórym to nie przeszkadza, ale oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ... i zasobności portfela ;) Nie mam zamiaru nikogo straszyć, bo te koszty dodatkowej corocznej kuracji uzupełniającej nie są aż tak wielkie (około 4000 pln) a na pewno jest też w tym ukryty duży plus - jeżeli te większe piersi nie będą ci odpowiadać - masz pewność, że po okresie 15 - 24 miesięcy preparat się wchłonie. Warto jednak wiedzieć, że istnieje jeszcze jeden zabieg dla przeciwników implantów piersiowych, a mianowicie - powiększenie piersi własną tkanką tłuszczową... ale UWAGA!!! nie mowa tutaj o tradycyjnym wstrzyknięciu tkanki tłuszczowej, gdzie po kilku miesiącach 70% wypełnienia się wchłonie, ale o przeszczepie tkanki tłuszczowej wraz z komórkami macierzystymi STEM!!! Rezultat: naturany efekt zabiegu, tłuszcz jest naszą tkanką, więc nie ma mowy o odrzuceniu bądź reakcji alergicznej, nie ma cięć chirurgicznych, no i ... trwały efekt zabiegu!!! ... poza tym mamy upieczone jakby dwie pieczenie na jednym ogniu: powiększamy biust i jednocześnie odsysamy tkanę tłuszczową z miejsc gdzie jest ona niepożądana :) dowiedz się więcej: Klinika Artplastica w Szczecinie, www.artplastica.pl tel.: 91 4540 442

Gość czy chodzi
o Body Jet?

Gość Zapraszamy
Forum www.feelbeauty.eu/forum które daje wiedzę każdemu...od medycyny estetycznej przez zabiegi chirurgii plastycznej po dokładnie opracowany dział badan! Zobacz na www.feelbeauty.eu/forum ponad 800tematów ,5500postów,fotki pozabiegowe ,przejrzyscie ulożone tematy.Każdy temat opracowany z dużo iloscia informacji i fotek.Twój post nigdy nie pozostanie bez odpowiedzi! Modereatorzy w każdym dziale zawsze pomocni! Wchodząc na nasze Forum znajdziesz wszystko co Cie interesuje. Zapraszamy na www.feelbeauty.eu/forum

Gość Moniq0879
Body Jet - to zupełnie co innego, jest to po prostu sprzęt do odsysania tkanki tłuszczowej przy użyciu wody. Ja piszę o odessaniu tkanki tłuszczowej i jej przeszczepie - w odpowiedni sposób, zachowując jej komórki macierzyste - w piersi, celem ich powiększenia. W ten sam sposób można też wykonać powiększenie pośladków. Nie ma zbyt wiele jeszcze materiałów na ten temat w polskim pismiennictwie. Bardzo dużo mówi się natomiast o tym na Zachodzie, a zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Dla zainteresowanych podaję linki ciekawych stron, gdzie można więcej poczytać na ten temat: http://www.sawfnews.com/Lifestyle/61400.aspx http://www.beverlyhillsbody.com/beforeafter/fatgraft01.html

Gość chochoco
Czy przy przeszczepie tkanki tluszczowej istnieje ryzyko tworzenia sie zwapnien w piersiach?

Gość Moniq0879
Rzeczywiscie po przeszczepie tkanki tłuszczowej powstają zwapnienia w piersiach, ale tylko w ich tkance podskórnej. Natomiast w diagnostyce jako zmiany nowotworowe mogą być odczytywane tylko zwapnienia z gruczole piersi. Zatem zwapnienia podskórne nie wpływają na wyniki diagnozy piersi.

ciekawe ile to bedzie w polsce kosztowało, dziewczyna(http://www.theprivateclinic.co.uk/papers/the-stem-cell-boob-job) zapłaciła 6,400 funtów..... ps. na stronie artplastica nie mogę sie o tym doszukac, a jak pytałam sie lekarza stamtąd 3 tyg temu, to powiedział, ze nei wykonują powiększania tłuszczem, bo pacjentki nie wykazują zainteresowania...

Gość Moniq0879
Może byłaś na konultacji u lekarza, który rzeczywiście nie wykonuje tych zabiegów. W Artplastica powiększanie piersi tłuszczem, zachowując jego komórki macierzyste, wykonuje dr Grażyna Jurek. Na koszt zabiegu składają się dwie ceny składowe: cena liposukcji i cena przeszczepu tłuszczu. Jeżeli do powiększenia Twojego biustu wystarczy odessanie 1 parti ciała zapłacisz: 6000 zł za liposukcję + 6000 zł za przeszczep = czyli cena zabiegu wyniesie Cię 12000 zł . Jeżeli trzeba będzie odessać więcej partii ciała, np 2 (brzuch i uda), wówczas zapłacisz za liposukcję 6000 (pierwsza partia) + 3000 (każda kolejna partia ciała) + 6000 zł za przeszczep = czyl cena zabiegu wyniesie Cię 15000 zł. Jak widać cena tego zabiegu w Artplastica w znaczący sposób odbiega od tej w UK ;)

Gość Moniq0879
A propos artplastica - goraco polecam, dla tych, ktore jeszcze nie widzialy, nowy film artplastica na youtube, zabieg powiekszania piersi z ciemnoskora dziewczyna; ekipie operacyjnej gratulujemy - pelen profesjonalizm!

Gość Zielone forum
Opisz swoją historię ,podziel sie z innymi swoimi doświadczeniami- wejdz na forum www.feelbeauty.eu -ZAPRASZAMY!!!