Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiaczeklxk

sukienka swiadkowej

Polecane posty

Gość gosiaczeklxk

witam serdecznie! w sierpniu tego roku moja ukochana siostra bierze slub. Ja jako swiadkowa mam kilka dylematow, bo chcialabym, zeby wszytsko bylo jak najlepiej. Wobec tego mam 2 pytania: 1. jakie sa moje obowiazki? 2. czy pasuje mnie jako swiadkowej przyjsc na wesele w czarno bialej sukience? sukienka jest do kolan (no moze troche przed) z przewaga bialego, ma czarne wstawki, ramiaczka i dodatki. Siostra nie ma nic przeciwko, mowi, ze pasuje, ale spotkalam sie rowniez z innymi opiniami.. Co Wy o tym sadzicie? Dziekuje z gory za odpowiedzi!

Gość czerwone ferrari
ja jako swiadkowa rezygnuje z bieli, a zczerni tym bardziej:/

Gość hulajnóżka
Też świadkuję. Nie wypada białego, i tym bardziej czarnego koloru.

Gość NINA7777
raczej nie bardzo.. co do obowiazkow..pomoc przy odbieraniu prezentow i ewentualnie podczas wesela..ale to samo wychodzi w praniu.Jak zobaczysz,ze mlodzi cie potrzebuja to powinnas pomoc:).Moja swiadkowa np.pomagala mi przy opiece nad goscmi z zagranicy..

Gość czerwone ferrari
ja sie wczesniej przejmowalam tymi obowiazkami, ale teraz juz nie, wiem ze mam pomagac mlodym jeli beda mnie potzrebowac, te kwiaty i prezenty pod kosciolem, zerkac czy panna mloda wygloda ok;) no i byc trzezwa na slubie:p zreszta mowilam im, ze jak cos to jestem pod ręką :)

Gość ale dlaczego z czerni
czerń jest bardzo elegancka. Ale biel to faktycznie niekoniecznie, chociaż kiedyś byłam na ślubie, na którym jedna z dziewczyn (gości) była chyba w swojej własnej sukni ślubnej! Normalnie jakby dwie panny młode były, ale jedna przed ołtarzem, a druga "na widowni". Kupa śmiechu. A tak poważnie to może przemyśl tę sukienkę, może idź razem z siostrą na zakupy, niech się wypowie. Dla mnie np. ważne było aby moja świadkowa nie zestroiła się w suknie z tafty... Miała bardzo ładną czarną i krótką (do kolan) sukienkę i nikomu to nie przeszkadzało.

jak siostra powiedziala ze ok rto ufaj siostrze..a obowiazki? zbieranie kwiatkow od gosci..pomoc przy sukience i innych takich kobiecych sprawach:) i swiadkowa powinna trzymac podreczna torebke z igla nitka makijazem i innymi tkaimi;)

Gość gosiaczeklxk
sukienka jest w typie tej, do ktorej linka przesylam ponizej: http://media.photobucket.com/image/iza%20miko%20premiera%20kochaj%20i%20ta%2525C5%252584cz/cari24_photo/Iza-miko.jpg siostra jest za granica i powiedziala, ze jej wszytsko jedno, obym nie miala drugiej slubnej, lub calej czarnej:)

Gość czerwone ferrari
czern moze i elegancka ale mi sie nie widzi jak obok panny mlodej stoi ktos w czerni a kombinacja biel-czern, nie wiem, ja bym sie tak nie ubrala, ale skoro panna mloda akceptuje, to nie ma co sobie problemow robic;)

no to ladna:) moze byc:) jak siostrze wszystko jedno tzn ze normalna kobita:)a Ty sie nie przejmuj

e tam moja siwadkowa miala czarna sukienke z bialymi elementami i bialy zakiet:) bylo elegancko:) bez przesady:) widze ze siostra normalnie podchodzi do tego wiec nie masz sie co martwic:)

Gość wiosenna rosa
A dlaczego nie biało-czarna? rozumiem że całą biała ani cała czarna ale kombinacja biel-czerń jest wg mnie OK.

Gość czerwone ferrari
kazdy wyraza swoja opinie grunt, zeby sie dziewczyna czula dobrze i pewnie w tym w czym pojdzie, ja osobiscie te kolory zostawiam w spokoju;) kurcze ale zeby jako gosc przyjsc w sukni slubnej to trzeba miec tupet:/

Moja siostra- świadkowa- miała na sobie czarną sukienkę z czarno-szarym paskiem, wyglądała bardzo ładnie i absolutnie nic przeciwko nie miałam :) Młodsza siostra też miała czarną sukienkę z kolorowymi kwiatkami na spódnicy tylko. Co do obowiązków, to moja siostra robiła dekoracje, bukiet- ale to raczej nie jako świadkowa, to był prezent od niej. Nie wyobrażam sobie żeby miała przed ślubem przyjeżdżać i mi pomagać w czymś, bo kończyła dekoracje ustawiać i potrzebowała jeszcze sobą się zająć przecież. Zresztą, w czym tu pomagać? Jedyne co miałam sama zrobić w domu to założyć bieliznę i sukienkę, z tą ostatnią pomogła mi teściowa. Siostra z chłopakiem odwozili nas do urzędu, jej chłopak wiązał krawat mojemu mężowi, bo mi się ręce trzęsły. W urzędzie razem ze świadkiem odbierali bukiety i prezenty. Później na weselu właściwie jedyne co ją \"wyróżniało\" to to, że menager restauracji do niej podchodził z pytaniami czy problemami, ale to kilka tylko takich sytuacji. A znał ją jeszcze bo właśnie dekoracje uzgadniali. Siostra bawiła się jak reszta gości. Nie przewidywałam rozdzierania sukienki czy innych atrakcji, więc nie wiem w czym mogłabym pomocy potrzebować. Przed ślubem siostra proponowała że przejdzie ze mną po salonach, poszukamy razem sukienki, ale ja dokładnie wiedziałam jaką chcę mieć i stanowczo podziękowałam za pomoc :)

Gość agaaaaaaaaaaa
sukienka czarna- nie pasuje, biala- tym bardziej, ale kombinacja bialo-czarna- czemu nie? jesli panna mloda nie ma nic przeciwko.. oby tylko goscie krzywo pozniej nie patrzyli..

Gość nie to forum
czern tylko na pogrzeb, a biel tylko dla pani mlodej! a polaczenie tych kolorow? napisz do kogos od savoir vivre to ci odpowiedza czy pasuje czy nie, tutaj odpowiedzi chyba nie znajdziesz

Gość sdf
wiem,ze mojej swiadkowej pierwsza wersja sukienki to wlasnie bialo-czarna.widzaialm ja,ale mowila,ze bedzie jeszcze szukac innej.no ale powiedzialam ze ladna,moze byc.w sumie mi nie przeszkadza co bedzie miala,byle bylo eleganckie.moze byc z biela.nie tylko ja musze miec parcie na biel ;););) raz bylam swiadkowa na weselu kuzyna,mialam czarna sukieneczke z srebrnym dodatkiem,nikt nie marudzil,ze czarna.

Gość hygt
a ja mysle, ze ty masz sie dobrze czuc i panna mloda:) jesli jej to nie przeszkadza, a twoim zdaniem pasuje to nie widze przeszkod.. a co do obowiazkow to przy wreczaniu prezentow, ogolna opieka na weselem i goscmi (ale bez przesady) i sprawdzanie czy pannie mlodej nie rozmazal sie makijaz:) powodzenia zycze!

Gość kamarooo25
a jak wypersfadowac znajomej kiedy ona mowi ze ma zaiar kupic jakas sukenkie ecru na slub jko zwykly gosc?????????????????????? ogolnie mowi ze bedzie najpiekniejsza na slubie :-/ tym sie akurat nie przejmuje bo troche z niej paszczur ale takie gadanie jest przykre. jak siebie znam to jej cos dosadnego powiem i bedzie problem

Gość sylsyl
najlepiej zapytaj panny mlodej czy jej nie przeszkadza, ja bylam na weselu gdzie swiadkowa byla w czarnej sukience do kolan, miala jasne dodatki i wygladala bardzo elegancko:)

Gość normalnie jej powiedz
prosto z mostu, jeśli sama tego nie wie... Ja mojej chyba z pięć razy powtarzałam, że do kościoła ma sobie jakiś szal sprawić czy coś na gołe ramiona i posłuchała.

Gość bzykbzykbzyk
Jak jest elegancka - to zakładaj i nie przejmuj się wsiowym myśleniem. Takie to by chętnie Cię ubrały w pastelowy kostium...

Gość hihjuhi
ja msyle, ze sukienka jest naprawde sliczna, chociaz dosc nietypowa:) na wesele jak najbardziej, a jesli bedziesz sie zle czula to zawsze np do Kosciola mozesz sobie zalozyc co innego a na wesele zaraz szybciutko sie przebrac:)

Moja świadkowa będzie miała czarną satynową suknie do kolan, z lekkim trenem, z przodu pod samą szyję wykończona sebrnymi perełkami, z tylu gołe plecy aż prawie do pupy i to też obrobione perełkami idączymi aż do ziemi które stykaja się za pupą a potem rozchodzą w dół w taki kształt jak literka A , Sukienka jest bardzo elegancka i powiedziałam mojej świadkowej żeby tylko jakieś bolerko czy zakiecik srebrny sobie dokupila i srebrne dodatki i mi kolor jej sukienki nie przeszkadza:)

Gość gogala
kwestie koloru bym tutaj opuscila, a skupilabym sie bardziej na innym szczegole.. a mianowicie jak Ty bedziesz w takiej sukience wygladac, bo zapewne jak zauwazylas to sukienka jest b.strojna i pasuje tylko drobnym, szczuplym dziewczynom, nie wiem jaka masz figure, ale jesli nie nalezysz do takich to odradzalabym... wazne zeby sukienke dobrac do swojej figury i osobowosci.. powodzenia:)

Gość gracja82
moim zdaniem, jeśli panna młoda nie ma nic przeciw, to kombinacja czerni i bieli będzie bardzo ładnie wyglądać. Sama niedawno byłam na ślubie, gdzie świadkowa była właśnie w takich kolorach, miała sukienkę podobną krojem do tej: http://www.gendai.pl/product_info.php?cPath=5&products_id=653 i wyglądała znakomicie.