Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnitaJ23

Boje sie isc do ginekologa bo mi cos wykryje

Polecane posty

Gość AnitaJ23

Ilekroc ide do ginekologa boje sie ze cos mi znajdzie, nie moge sobie z tym strachem poradzic, ilekroc pomysle jakie choroby moga we mnie sie tlic:/ Wy tez tak macie czy ja jedna taki tchorz?

Gość
... ale jesli cos sie legnie w tobie (tfu tfu odpukac) to wizyta nic nie zmieni w kwestii choroby. jesli nie pojdziesz, to nie znaczy, ze choroba zniknie, tylko ze sie bedzie rozwijac dalej po cichu i wyrzadzi wieksze szkody niz zdiagnozowana wczesniej lepiej isc i wyleczyc niz pozwolic sie rozwijac ...

Gość AnitaJ23
tak tylko niektorych sie wyleczyc nie da i wtedy lepiej zyc w nieswiadomosci tak sobie mysle ale potem znow mysle rozsadnie i ide jednak.. choc na miekkich nogach wizyta nie jest dla mnie problemem, nie wstydze sie itp.. tylko ten strach przed diagnoza! :/

Jestem zdania ze jesli sie nie wie o chorobie to rozwija sie wolniej, najgorzej wiedziec i meczyc sie latami z ta swiadomoscia.

Gość jestem prawiczkiem
jest to bardzo idiotyczna postawa radzę chodzić na badania .

Gość
dobra rozumiem strach ale: - nie wiesz, czy masz raka, wyleczalnego, czy np. sm, ktorego przebieg mozna zahamowac, czy nie wiem inne cos, na co sie umiera- i wtedy przezyjesz te resztke zycia w pelni, prawdziwie, a nie bedziesz zyc codziennoscia i potem od razu do hospicjum bo ci tak choroba organizm spustoszy. a moze jestes zdrowa? tez milo byloby to wiedziec.

Gość
jasne choroba kombinuje sobie "pojdzie do lekarza czy nie pojdzie... o idzie... to sie musze zaczac rozwijac szybciej... skresila w boczna uliczke, moge juz zwolnic" kurde stuknijcie sie !

a ja sie boje iść bo jeszcze nigdy nie byłam:( uprawiam seks od 3 lat ale jakoś nie mogę sie przemoc i umówić na wizyte... a co tam, niech mnie zżerają choróbska

Gość
a o antykoncepcji slyszalas moze? jak sie wstydzisz to idz do kobiety i tyle kazda kobieta po rozpoczeciu wspolzycia (albo nawet przed planowanym) powinna isc do gina,w kwestii wlasnego bezpieczenstwa, i chociaz cytologie sobie zrobic... wiekszosc chorobsk ma dlugi okres inkubacji cholera wi czy nie zarazasz... mnie przykladowo facet poczestowal hpv ktorego zalapal od dz*wki z kt mnie zdradzil- wirusik w 75% przechodzi przez gumke, strzez sie ;p

oj, głupie z was dziewczyny. Gdybym ja nie chodziła do ginekologa regularnie teraz pewnie wypalali by mi nadżerkę. Przed urodzeniem 1 dziecka łączy sie to z trudnością zajścią w ciaze. A tak skonczyło sie na głobulkach ;) równie dobrze każda z was dzieki cytologii mozę zapobiegać rakowi szyjki macicy, wystarczy że cytolog znajdzie zmienione komórki i zwykłe głobulki załatwia sprawe. To chyba lepsze od operacji, chemii?

Gość lenka100
Anita ja tak samo mam jak ty :(

Gość AnitaJ23
jak to, zmienione komorki - na to globulki?? o jakim stadium cytologii mowisz? a to prawda ze robi sie cytologie od 10 dnia cyklu? bo ja w osmym bede na wizycie i nie wiem czy mi zrobi, czy wyjdzie:(

Gość Cotalfa
A ja wiem że mam zakażenie ale wstydze sie iść bo mimo że nigdy nie uprawiałam seksu to przez masturbacje wyglada jakbym miała to już kilkakrotnie za sobą i nie wiem jak mam to wyjaśnić lekarce, do tego mam 16 lat i boje sie że ona wszystko powie mojej mamie... Są jakieś domowe sposoby na leczenie? Szare mydło albo antybiotyk jakiś?

Gość antybiotyki są na receptę
dziecko:O antybiotyk to nie domowy sposób. Do gina marsz!

Gość antybiotyki są na receptę
w ogóle co to znaczy, że wygląda jakbyś miała już to za sobą? przerwałaś sobie błonę czy co?