Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdhhgjhjh

Dlaczego kobiety sa gorsze od mezczyzn ,uzasadnienie

Polecane posty

Gość fdhhgjhjh

1.Bo w całej historii wszystkich wazniejszych osiagniec i odkryć dokonali mężczyzni 2.Kobiety zawsze sa bierne i daja soba pomiatac 3.Maja gorsze stanowiska w pracy niz mezczyzni 4.Mniej zarabiaja 5.Wiekszosc jest uzalezniona od mężczyzn pod wzgledem ekonomicznym i jeszcze myslą ze to dobrze 6.Jak facet odejdzie to za nim płaczą i uważaja ze to ich wina a on sie w tym czasie w najlepsze bawi i korzysta z zycia 7.Nie istnieje cos takiego jak solidarność jajników.Kobieta drugiej kobiecie zawsze i wszedzie noge podetnie za plecami obgada.Prawdziwych kumpli to maja faceci.Dlatego kobiety mniej osiagaja-sa mniej solidarne ze soba 8.Musza rodzic dzieci;( tyć karmić piersia a potem sa grube i brzydkie (nie mowie ze nie lubie dzieci ale..) 9.Dla wiekszosci z nich całym swiatem jest dom i sprztanie nie maja pojecia co sie dzieje na swiecie.. ktos da jeszcze wiecej podpunktow bo na pewno są i aha jestem kobieta.Nie-feministka bo feministki nie lubia mezczyzn a ja lubie..Boleje po prostu nad glupota 99% kobiet;(((

Gość jak ja mam ochote na martiniii
zachodza w ciaze

2. jak ktos da sobie w kasze dmuchac to nie znaczy od razu, ze to baba. slabszy charakter i tyle. 3. w moim zwiazku odwrotnie:) 4. również odwrotnie 5. opierając się na powyższych - również się nie zgadzam 6. to akurat swiadczy o tym ze facet to swinia, a kobieta jest uczuciowa. chociaz jak tesknic za kims takim to faktycznie trzeba byc glupim.. 7. rywalizacja kobieca;) no coz, my obgadujemy, a faceci wszczynaja walki na piesci - co gorsze? szkodliwosc kobiet tutaj jest znikoma 8. TO PIEKNE ZE KOBIETA RODZI DZIECKO. podczas ciazy nie tyje sie tak wiele. brzuch rosnie, a po porodzie spada - chyba ze kobieta sie leni, no to juz jej wybor. ale wrocic do figury mozna - nawet sa cwiczenia dla matek z maluchami we 2 - co robic zeby schudnac po porodzie;) 9. sa tez faceci dla ktorych calym swiatem jest alkohol. u kazdej plci zdazy sie osobnik \'w lewo\' ;)

Gość bo są zbyt litościwe i nie
potrafią wyskrobać i spuścić ze ściekami takiego fdhhgjhjh

Gość Tyle rzeczy
Pewnie, że gorsze: - słabsze fizycznie - rodzą dzieci - miesiączkują - są bardziej emocjonalne - nie nadają się do wszystkich zawodów - nie zarabiają tyle samo - słabiej graja w szachy - nie myślą abstrakcyjnie tak dobrze jak mężczyźni - tworzą zdecydowanie mniej wynalazków - mają urlopy macierzyńskie - nie mogą być księżmi - Jezus nie był kobietą - w dominujących religiach, to mężczyźni pełnią posługę kapłańską - kobiety nie lubią się nawzajem, lubią się zwalczać - kobiety nie głosują na siebie w wyborach, wolą głosować na mężczyzn - mniej problematyczne jest wychowanie mężczyzny - kobieta musi się malować - mają migreny - żyją dłużej, przez co wkurzają dłużej

Gość koksuelviś
Kobiety są poprostu inne, w jednych dziedzinach są lępsze od mężczyzn a w innych niższe.

Gość gość
Chorzy jesteście :O

Gość gość
Od razu uprzedzam, ze jestem kobietą :) I uważam, że walka na pieści jest po stokroć lepsza od obgadywania, ponieważ to przyzwyczajenie kobiece niesie za sobą fałsz i niedowartościowanie :) Natomiast, gdy mówiąc kolokwialnie " Koleś kolesiowi wpierdoli " sytuacja zostaje rozwiązana i mężczyźni mogą pozostać kumplami ;p Nigdy nie sądziłam, że jedno z dwóch jest lepsze patrząc po całokształcie :) I kobiety i mężczyźni są wspaniali :) Każde z nich jest człowiekiem i należy mu się szacunek;) Co do odkryć wyżej wymienionych :) Podejrzewam, że mężczyźni wymyślili więcej w historii ludzkości z wielu powodów, ale przytoczę 2 : 1. Ponieważ mężczyzna mniej przejmuje się głosem innych - co za tym idzie nie boi się być sobą i wciągnąć w hobby lub mieć teorie niezgodne z ówczesną wiedzą ;) Kobieta bardziej polega na głosach z zewnątrz, a to ze względu na wychowanie na np. piękną, majacą się podobać itd. 2. Kobiety rodzą dzieci i zajmują się domem, ponieważ mają wyższy instynkt macierzyński od mężczyzn - nawet gdy mają wielkie idee muszą je często poświęcić :) Mimo to uważam, że bez kobiet mężczyznom wcale nie byłoby łatwiej, bo kto byłby tą czułą osobą, która wyzwala w mężczyźnie moc ? :) A przykładem kobiety która coś odkryła jest Skłodowska-Curie Pozdrawiam

Gość gość
Wielu z tu przytoczonych punktow mozna uznac jak argument na nizszosc mezczyzn. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenie

Gość gość
zgadzam się z tym punktem że kobiety lubią się zwalczać,chyba że mają jakąs korzyść ,dlatego już ich nie lubię ,wredne i głupie

Gość gość
Faceci są solidarni i nie obrabiają sobie d**y? :D Buhahaha facetów to Ty widzisz tylko na ulicy.

Gość gość
Nic to co tu przeczytałam mnie nie zdziwiło. Zgadzam się jedynie z jednym, a mianowicie że kobiety są mniej solidarne od mężczyn. Gdyby było inaczej 51% społeczeństwa by sie zsolisdaryzowało choćby 3 paż w tzw czarny poniedziałek, było nas dużo ale to w porownaniu ile mogło nas być...reszta to czysty idiotyzm albo prowoakacja. Nie bede się odnosić do wszystkich punktów, ale głownie do jednego. Kobiety są gorsze bo rodzą dzieci...Serio? Gdyby nie to, to by autora tekstu na świecie nie było. I nie każda kobieta musi rodzIć dzieci. To jej wybór. Jestem zwolenniczką legalnej aborcji w Polsce. I jestem feministką, choć lubię męzczyzn nawet bardzo. Człowieczeńswto kobiety jest równe człowiczeństwu mężczyzny. Odkurzanie podłogi nie jest w niczym gorsze od skręcania szafy :P Jesteśmy różni, ale to nie znaczy że ktoś jej gorszy.

Gość gość
Jezus nie był kobietą...no i? Nie był też zerem jak większość samców. A wiecie przygłupy, że Bóg nie jest mężczyzną ani kobietą? Poczytajcie o stosunku Chrystusa do kobiet. Jesteśmy gorsze bo miesiączkujemy? Tak uważają ciapaci, a wiadomo, że inteligencją nie grzeszą. Wy w przeciwieństwie do nas bardzo szybko łysiejecie. To ja już wolę mieć okres :P Rodzimy dzieci i to jest piękne. To w nas rozwija się życie. Sprawdź kto dokonał 1 przeszczepu twarzy, wpadł na pomysł stworzenia szczepionki na raka. Kobiety nie mogły rozwijać się przez brak antykoncepcji. Teraz nadrabiają i zostawiają facetów w tyle. Inteligentne kobiety chcą być niezależne finansowo. Dlaczego pani Krysia ma reprezentować nas wszystkie?

Gość gość
Niech robi to Ewa Kopacz i Julia Pitera

Gość gość
To ja dodam swoje punkty: -Kobiety są gnuśne i bierne, oczekują, że większość rzeczy, problemów zostanie rozwiązana za nie -Kobiety są tchórzliwe i chowają się przed zagrożeniem za plecami facetów -Kobiety nie nadają się do żadnych zakładów pracy, ponieważ zawsze tworzą jakieś problemy, obgadują, donoszą, podlizują się, wygryzają innych fałszem i podstępem, tworzą atmosferę niezdrowego wyścigu szczurów, rywalizacji. Czepiają się o nieistotne pierdoły, zamiast koncentrować na ważnych rzeczach. Nie nadają się na stanowiska kierownicze - Kobiety są nieobiektywne, ich postępowanie jest dyktowane emocjami i hormonami, brak im zdrowego rozsądku, popełniają głupoty pod wpływem hormonów - Kobiety to lemingi bez własnego zdania, podążają za wszelkimi modami, trendami, są podatne na wszelkie propagandy, bezrefleksyjne - Kobiety zawsze więcej biorą i oczekują, a mniej dają od siebie, są mało produktywne, zachłanne i chciwe, mają chory układ nagrody, który domaga się ciągłej gratyfikacji i pobudzania. Napędzają rynek wszelkich niepotrzebnych pierdół - Kobiety gloryfikują zło, imponuje im agresja, przemoc i tępota, nie mają żadnych wartości i idei w życiu, jedyne co się liczy to pobudzenie własnego układu nagrody i zrobienie sobie dobrze

Gość gość
Teraz nadrabiają i zostawiają facetów w tyle. x Tak napisali w codzienniku feministycznym? Zdecydowana większość wyższej kadry naukowej to mężczyźni, rzadko się zdarza żeby szefem katedry była kobieta. Przejrzyj sobie laureatów nagrody nobla, chociażby od 1980r, ile tam jest kobiet... Kobiety obstawiają "tak ważne i cenione" nauki społeczne jak psychologia, socjologia i inne -logie. Jakbym był złośliwy to bym napisał- bo to łatwe. "Sprawdź kto dokonał 1 przeszczepu twarzy, wpadł na pomysł stworzenia szczepionki na raka" x Aha, a ile chirurgów mężczyzn ma dokonania podobnego typu? Chociażby nasz nieżyjący już prof. Religa. Z tą szczepionką na raka to co chwila ktoś obwieszcza światu że jest i za moment będzie. Naprawdę wielu.

Gość gość
"Dziewczyny okazują się lepsze w szkole i na studiach, a potem zdolniejsze i wytrwalsze na polu zawodowym." Prof. Zimbardo Widać misiaczek nie wie, że przeszczep twarzy nie jest zwykłą operacją. To wielki krok dla medycyny. Współcześni faceci to gówniarze, którzy nie mogą oderwać się od mamusinej spódnicy.

Gość gość
11:39 skąd te uprzedzenia do psychologów? :D Nie chciałbyś pozbyć się swojej frustracji i niechęci do kobiet spowodowanej brakiem powodzenia? Nie musisz iść do kobiety. Możesz wybrać faceta. Będzie ci łatwiej.

Gość gość
Mało wiesz dziewczynko. Słyszałaś o przeszczepie obu rąk? Kilka lat temu dokonali tego Polacy, a o tym ostatnio pewnie też nie: http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016-12-22/urodzil-sie-bez-dloni-dostal-ja-od-dawcy-juz-rusza-palcami/ "Pierwsze na świecie przeszczepienie dłoni dorosłemu pacjentowi, który urodził się bez tej części ciała, wykonał pod kierunkiem dr. Adama Domanasiewicza zespół chirurgów"

Gość gość
Obgadują, donoszą - kto obracał się w męskim towarzystwie wie, że faceci potrafią obrabiać swoim kolegom dupę godzinami. Są też bardzo zazdrośni i zawistni. Kobiety chowają się za plecami facetów - :D Kiedyś tak. Teraz to niemożliwe. Nie można schować się za plecami bojącej się wszystkiego galarety.

Gość gość
11:39 skąd te uprzedzenia do psychologów? smiech.gif Nie chciałbyś pozbyć się swojej frustracji i niechęci do kobiet spowodowanej brakiem powodzenia? Nie musisz iść do kobiety. Możesz wybrać faceta. Będzie ci łatwiej. x Nie jestem autorem tematu, tylko tu się podczepiłem. Nie mam żadnej niechęci, ale irytują mnie frazesy rodem z feministycznych gazetek. Tylko tyle. Z tym powodzeniem też kulą w płot. Co do psychologii..generalnie jako umysł ścisły wole dziedziny które opierają się na konkretnych mierzalnych fundamentach.

Gość gość
I teraz będziemy się licytować jak dzieci w piaskownicy? :D Przeszczep twarzy czy rąk? Co wygra? Wytrzyj mleczko spod noska i leć do mamusi bo chyba nie łapiesz tematu dziecko.

Gość gość
Ścisły umysł po zawodówce;) Nie spotkałam jeszcze lekarza, prawnika, który gardziłby naukami humanistycznymi. To jest typowe dla prostaków.

Gość gość
To nie ja się zafiksowałem na jednym artykule i osiągnięciu. Tak to jest z feministkami, szukają, szukają i JEST patrzecie jednak jest JEDNA! Potem leci frazes o szerokich kadrach kobiet w tej dziedzinie, a nieważne że są w zdecydowanej mniejszości, albo występują tylko jako jednostkowe przypadki. Musi pasować do tezy.

Gość gość
Gdzie ja gardzę naukami humanistycznymi? Bardzo cenię sobie historię którą interesuje się od dawna. Ba, nawet byłem dwa lata na ekonomii, to też jedna z nauk społecznych. Napisałem tylko, że cenie sobie bardziej inne dziedziny. Może dlatego, że mam porównanie?

Gość gość
Naukami humanistycznymi nie gardzę. Nabijam się z tego, że kobiety chodzą na takie studia dlatego, że na żadne inne nie byłyby w stanie ze względu na swe ograniczenie umysłowe. Nazywając facetów trzęsącymi się galaretami jesteście hipokrytkami, bo same nigdy nie naraziłybyście własnej doopy w żadnej fizycznej konfrontacji, ani na żaden dyskomfort. Ponadto, jak już facet jest tą galaretą to nie szuka guza i nie wszczyna burd. Wy do wszystkich skaczecie, jesteście agresywne, a potem dostaniecie kopa, to uciekacie z piskiem jak szczeniak odgrażając się swoimi fagasami. Na mojego kumpla laska nasłała kiedyś trzech typów, dlatego, że doszło między nimi do konfrontacji słownej, siedziała w aucie i patrzyła jak go leją. Taką właśnie macie mentalność. Same jesteście tchórzliwe, agresywne, zaczepne, przegrywacie dyskusje na polu merytorycznym, jesteście odważne i wyszczekane tylko dlatego, że macie za sobą kumpli. W pracy tworzycie atmosferę niezdrowej rywalizacji. Na kafeterii też jesteście wyszczekane, a do jakiejś dresiary z kastetem nie odezwałybyście się słowem, tylko popuściłybyście po gaciach.

Gość gość
No i wyszedł prawiczek z norki;)

Gość gość
Jednak to prawda, że Skłodowska była mężczyzną :D

Gość gość
No i wyszedł prawiczek z norkioczko.gif x Ja, czyli 12:38 i 42 to nie ten co 12:50, sorry:(

Gość gość
Ja to sie juz od dawno zastanawiam skad na swiecie tylu sflustrowanych facetow nienawidzacych kobiet. I to jest wlasnie piekne, ze kobiety I mezczyzni roznia sie od siebie. Maja sie uzupelniac, a nie byc tacy sami......ale to tylko moga opinia