Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viki24

antykoncepcja------zle sie czuje

Polecane posty

Gość viki24

ja mam własnie taki problem.skonczyłam 1 opakowanie tabletek Cilest i jestem połowie 2.Ale nie dostałam normalnego okresu było to lekkie plamienie,starczyłaby wkladka co trwało 2-3dni.skonczyła mi sie przerwa 7dniowa wiec zaczełam brac 2 opakowanie ale ja sie stasznie dziwnie czuje,czesto siusiam mam bolace piersi zasinione sutki i boli mnie brzuch jak na okres,mam mdłosci (na poczatku myslałam ze moze z głodu rano ale po jedzeniu mam to samo),juz pare razy sie zdazyło ze mało nie zwymiotowałam.Wiem ze brak okeresu na początku moze sie dazyc ale czy miałyscie takie dlolegliwosci????Czy moge byc w ciąży? Prosze co tym myslicie??????????

Gość pollena
jeśli to Twoje pierwsze tabletki, to wydaje mi się,że takie atrakcje są normalne. Ja też po pierwszych miałam strasznie słaby okres, a np.koleżanka plamiła kilkanaście dni. Organizm się przyzwyczai i potem już będzie jak w zegarku.Nie martw się.

Mdłości występują zazwyczaj 5-6 tydzień ciąży, czyli mniej więcej 7 tyg po współżyciu. Miałaś normalny okres jak zaczęłaś brać tabletki? Czasami występuje krwawienie podczas ciąży. Ja mam Yasminelle pierwsze opakowanie. Zaczęłam brać od 1wszego dnia cyklu okres miałam 5 dni + 5 dni plamienia. Czasem mam nudności no ale to przez zaparcia zresztą spowodowane przez tabsy :) Miałaś robione badania przed tabletkami? Może po prostu ich nie tolerujesz? Jeśli masz jakieś wątpliwości zrób test :):)

Gość viki24
okres przed tabsami miałam normalny a badan nie miałam robionych nawet mnie lekrz na okstatniej wizycie nie badał.mam torbiel i kazał mi je brac przez 3 miesiace.Juz nie wiem co mam myslec

Gość asssssssssssssa

Gość mia00
ja tez po cilest zle sie czulam mdlosci, bole piersi, ledwo skonczylam 1 opakowanie, pozniej mialam diane35 i zadnych skutkow, jesli sie meczysz to warto zmienic tabletki albo poczekac, moze dolegliwosci mina

no to zmien lekarza, musisz mieć zrobione badania przed tabsami. Próby wątrobowe, INR, płytki krwi, estradiol i prolaktynę.

Gość dakota-dakota
To, co opisujesz to typowe skutki uboczne, które przytrafiają się większości kobiet na początku przyjmowania tabletek i mogą trwać nawet kilka tygodni. Skoro lekarz nie robił Ci żdych badań, to bardzo prawdopodobne, że tabletki Ci nie służą i nie ma co się męczyć, wybierz się do innego lekarza, niech zrobi badania i przepisze inne tabletki. Podczas przyjmowania tabletek nie będziesz nigdy mieć normalnego okresu a krwawienie z odstawienia, które jest zazwyczaj bardziej skąpe i mniej bolesne niż okres. Ja np. podczas każdego "okresu" w przerwie między opakowaniami używam wyłącznie wkładek. Na początku brania tabletek też bolały mnie piersi, były bardzo tkliwe, minęło to dopiero po 3 opakowaniach. Miewałam też nudności, więc ginekolog zaleciła mi przyjmowanie tabletki przed snem, żeby uniknąć ewentualnych wymiotów i tym samym brania kolejnej tabletki. Powiedziała, że jeśli przyjmuje się tabletki w dzień i bywa, że powodują mdłości, to można łykać je razem z jedną tabletką witaminy C, lub wziąć wit C gdy pojawią się mdłości - to powoduje że ustępują. Rzeczywiście tak jest, przekonałam się na sobie. Taka dawka wit C nie zmniejsza działania antykoncepcyjnego ale warto się przez ten czas dodatkowo zabezpieczać prezerwatywą, na wszelki wypadek.