Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dulka111

szybko pisać kobitki pomużcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Polecane posty

Kiedy Się gole na wzgorku lonowym jednorazowka depilatorem czy tez kremeem wyskakuja mi ochydne wypryski ... Co powinnam z tym zrobic przecie nie mozna wciaz miec zarostu w tym miejscu ... pomocy

Gość kasichababucha
sprobuj sudokrem,do kupienia w aptece,mi pomaga

Gość trushi
mi sudocrem nie pomaga. przez jakiś czas działał krem z pantenolem, ale też przestał... ;(

Gość cogella
Mi pomaga zwykla oliwka dla dzieci ;)

Gość kasichababucha
ymmm...sok z aloesu?cot o ja jeszcze ..a tak(tyle ze boli)benzacne na wypryski/na recepte-mojemu "podkradałam"-wysusza.

Gość trushi
benzacne jest bez recepty

Gość kasichababucha
to moze nie benzacne..moze zle kojarze(jak bedzie to zerkne co to bylo,w kazdym razie na recepte)-strasznie szczypie ale wszystkie krostki po tym znikaly.Aloesem tez kiedys sie przecieralam po goleniu/depilacji-zmniejsza podraznienia itp.

Raczej nie ma sposobu który działa na każdego :) ogólnie to możesz spróbować oliwką dla dzieci, talkiem, clotrimazolum (do kupienia w aptece), krem bambino. Na każdego działa co innego.

Benzacne raczej bym nie próbowała, bardzo wysusza i może pomaga na wypryski na twarzy ale w tych miejscach mogą być odwrotne skutki.

Dobrze jest prze parzyć wrzątkiem maszynkę za każdym razem, po 2 lepiej używać z trzeba ostrzami, mniej szarpią i szybciej się pozbędziesz włosków. Po 3 można używać też zasypki dla dzieci np z Johnsons&Johnsons ja używałam ale przeszłam na Sudocrem. Benzacne to w ogóle głupi pomysł na miejsca intymne. No i dobrze byłoby używać jakiegoś żelu lub pianki z aloesem i później podmyć się żelem jakimś do higieny intymnej np Lactacyd Femina z pałeczkami kwasu mlekowego bądź Carefree z aloesem.

Gość ja stosuję po prostu
po pierwsze dezynfekcja maszynki czy depilatora a po drugie ja po goleniu stosuję balsam Nivea Soft męski, podkradam facetowi i nie mam wyprysków :) a jak włoski zaczynają odrastać to robię delikatny peeling enzymatyczny

hmm... jeżeli masz takie ropne wypryski to nie używaj żadnych oliwek, sudocremów i innych dość tłustych mazi. spróbuj przemywać wtedy skórę tonikiem do skóry wrażliwej (taki do twarzy)i smarować sokiem z aloesu jeżeli są to takie normalne krostki wynikające z podrażnienia skóry to tak jak pisały dziewczyny, kremy, oliwki. Koniecznie dezynfekuj maszynkę za każdym razem jak używasz, tak samo pęsety depilatora