Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elliszkaa

oddział patologii noworodka

Polecane posty

Gość elliszkaa

Witam, moj tygodniowy synek z powodu infekcji dróg moczowych został zatrzymany wszpitalu na tym oddziale, cały czas się zastanawiam czy te maleństwa które tam lezą czasem czegoś nie dostają aby niemal bez przerwy spały? dziwne bo mój maluszek kiedy bym tam nie poszła to śpi podobnie jak inne dzieci, martwię się tym

Dzieci chore dostają różne leki, które mogą powodować objawy uboczne, takie jak senność. Nikt w szpitalu nie podaje noworodkom i niemowlętom żadnych leków nasennych, to niemożliwe, bo po pierwsze niezgodne z etyką, po drugie w połączeniu z innymi lekami może to być groźne dla życia.

Gość megus
noworodki przeważnie przesypiają całe dnie bo one jeszcze potrzebują sporo snu ;-)

mój synek też był na takim oddziale po urodzeniu też miał infekcje dróg moczowych nic się nie martw napewno nic złego tam nie otrzymuje napewno musi dostawać antybiotyki dożylnie. Większość noworodków przesypia większość doby. Dziś mój synek ma rok i 4 miesiące i jest zdrowym, wesołym chłopcem naprawdę głowa do góry i życzę zdrówka Twojemu dziecku