Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosiak317

Pasta cukrowa a DEPILACJA

Polecane posty

hej.. naczytałam sie tutaj na starych topikach o paście cukrowej.. zdecydowałam się ją wypróbować. wzięłam szkalnkę cukru, niecałe pół szkl wody i wsypałam kwasku cytrynowego (ciut za dużo bo w smaku kwaśne jak cholera). gotowałam na minimalnym ogniu pół godziny. najpierw sie mega pienilo ale potem sie uspokoiło... wyszło b. ciemne, ciut ciemniejsze od miodu... ale... powiem szczerze że to daje efekty. już w trakcie gotowania wziełam trochę łyżką na talerzyk. jak wystygło nalożyłam na nogę pod włos, przykleiłam sciereczkę i ściągnęłam w kierunku włosa szybkim rucem. nie bolało zbytnio. fakt, nie wszytskie sie wyrwały ale... nie dziwmy sie, jak ktoś do tej pory uzywał maszynki to włos mocny jak cholera. ale wiem, ze to da efekty i bede wytrzymala w zabiegach. teraz czekam az calosc wystygnie.. dzis wieczorem nóżki.. troche sie boje przy depilacji bikini ale.. dam radę :):) jedna rada - róbcie to nie na krociutkich wloskach tylko jak juz odrosna.. lepiej sie przyklejaja i odchodza od skory. wiem, ze juz do lipca uda mi sie opracowac ta metode i beda efekty i potem bedzie coraz lepiej.. nie bede sie musiala meczyc z maszynka czy cos.. powodzenia dziewuszki.

a i moja kumpela, która też używa tej metody twierdzi, że na początku skóra trochę czerwienieje ale potem mija, pomaga przewaznie kapiel.. daltego dobrze jest taka depilacje przeprowadzac wieczorem

Gość ja robię tak
prawie cała szklanka cukru, sok z cytryny z "większej połowy" cytryny. I to wszystko - wody nie dodaję. Gotuję tak długo, aż ściemnieje, ale tylko tak na oko - nie liczę czasu ani nie sprawdzam, czy już. Chwilę czekam aż ostygnie i nakładam. Jedyna metoda, którą mogę się depilować WSZĘDZIE - w najbardziej intymnych miejscach. Trochę boli - ale nie mocno. Żadnych podrażnień. Żadnego wrastania. Spokój na 2-3 miesiące. Po prostu rewelacja!

Gość niemasieczegobac
do ja robie tak. a jak wyglada dokladnie aplikacja tego specyfiku? i wszytskie wlosy sie wyrywaja?

Gość na allegro

Gość Artemis
A garnek trzeba potem szorować? Bo moja matka ma z tym problem. Mam prawie piętnaście lat, a ona nie rozumie, po co się depiluję. Mam dość używania depilatora, po którym włoski odrastają po 4 dniach. Do ilu utrzymuje się efekt depilacji pastą cukrową?

Gość oczywiscie ze ja wykorzystal
spokoj na 3-4 miesiace? to chyba zart. depiluje woskiem na cieplo. wyrywane wlosy z cebulkami i zaczynaja odrastacpo 2 tygodnich.

Gość garnka nie trzeba szorowac
wystarczy zagotować w nim wodę z płynem.Moja matka i ojciec też nie mogą zrozumieć co mi przeszkadzają włosy :P A to dlatego,że w ich czasach nie usuwało sie owłosienia

nie no, 2-3 miesiace to przesada. ta metoda polega na tym, ze na poczatku efekt nie jest zbyt dlugi, bo wloski sa mocne i grube. dopiero po kazdym nastepnym zabiegu zaczynaja sie oslabiac.. po pol roku moga byc cieniutkie na tyle, ze wychodza bez problemu i coraz wolniej odrastaja, w niektorych miejscach cebulki wogole sie nie odradzaja

co do tego kupowania na allegro... mozna sie niezle dac naciagnac.. czasem mozna trafic na podrobe, albo tzw karmel, ktory nie chce sie przykleic do skory a tym bardziej jakiegos wloska wyrwac. w domu jak cos sie nie uda to najwyzej te pol cytryny, szklanka cukru i troche gazu pojdzie na marne. a kupujac przez internet mozesz stracic 3 dychy

Gość ja robię tak
Nakładanie wygląda różnie, w zależności od stopnia "ugotowania" tej masy, wystygnięcia itp. Najpierw zawsze ugniatam kulkę w dłoniach, mocno i długo, aż zmieni kolor na taki jaśniejszy i matowy. Potem "rozciapuję" ją dość grubawo na depilowanym miejscu, przygniotę, łapię za koniec i odrywam jednym ruchem. Nie zwracam uwagi, czy robię to z włosem, czy pod włos - jak mi wyjdzie. Kiedyś nawet nie zrobiłam kulki - tylko tak od razu z kubka, w którym gotuję - nałożyłam i też było ok. Wyrywa dokładnie - ale włoski muszą być nie za krótkie. Naprawdę u mnie "gładkość" trwa ok 3 miesięcy, no ale już zaczynają takie małe wyrastać - ok 2 tygodni czekam, aż odrosną do odpowiedniej długości. No a jak nie mogę czekać - to jadę depilatorem. Pasta zmywa się łatwo ze wszystkiego - ciepłą wodą.

a ja rozgrzewam paste w dloniach i tak rozciagam w palcach i potem ja zwijam jak nitke na szpulke i potem znowu rozciagam, najlepszy moim zdaniem sposob depilacji. No i na koniec tylko wsmarowuje krem zapobiegajacy wrastaniu wloskow i jest pieknie przez jakies 2 tygodnie :D

a ja rozgrzewam paste w dloniach i tak rozciagam w palcach i potem ja zwijam jak nitke na szpulke i potem znowu rozciagam, najlepszy moim zdaniem sposob depilacji. No i na koniec tylko wsmarowuje krem zapobiegajacy wrastaniu wloskow i jest pieknie przez jakies 2 tygodnie :D

Gość dsfsdf
a jak się ją przechowuje? czy to na jedno użycie?

Gość Laura 99
Hej Sylwia, zabieg depilacji jest prosty tutaj masz film jak to wygląda https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj usługi nie jest laser laserowi nie równy , polecam poczytać o różnicach między laserami Lightshher i Vectus

Gość Mucha 555
Pomóżcie! Moje nogi wyglądają jak po ospie. Po goleniu mam całe nogi w czerwonych krostkach i nic nie pomaga. Myślałam o depilacji laserowej, w necie znalazłam informacje, że jest kilka laserów do depilacji. Słyszałyście coś o laserze Palomar Vectus, czytałam o nim trochę tutaj http://depilacja-laserowa.torun.pl. Polecacie?

Gość Mirka 28
Najlepsze są naturalne metody depilacji Od jakiegoś czasu stosuję depilację cukrową. Do tej pory widzę same plusyNie mam problemu z podrażnieniami. Najpierw kupowałam gotową pastę cukrową, teraz robię ja sama. Tutaj znajdziesz trochę informacji http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Ewix 28
Moja przyjaciółka zrobiła sobie depilacje laserową, to był gabinet z laserem Palomar Vectus. Teraz wszystkim poleca. Super sprawa, wystarczyło tylko kilka zabiegów. Nie bolało i nie ma po tym śladu.Słyszałam, że po depilacji innymi laserami można mieć nawet oparzenia. poczytajcie o nim, ma super recenzje.

Gość Marcix 22
Moja koleżanka zrobiła sobie depilację laserową, o ile pamiętam, to był to Palomar Vectus . Jest ogromnie zadowolona. Też byłam zachwycona rezultatem. Już po pierwszej sesji widać było działanie lasera. To był bardzo dobry wybór. W ogóle nie czuła bólu. Super efekt. Jeśli macie dylemat czy warto zdecydować się na depilację laserową, to każdemu polecam. www.kor.com.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-depilacja-woskiem

Gość Funny 24
Dziewczyny znalazłam mega wyszukiwarkę salonów z depilacją laserową. Można przeszukiwać według różnych miast. Działa bardzo prosto. Musicie tylko wybrać miasto: http://www.depilacjelaserowe.pl/. Przez to znaleźć salon kosmetyczny z depilacją laserową.