Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZA TYDZIEŃ NIE WOLNA

DO WESELA SIE ZAGOI... NA PEWNO?/

Polecane posty

Gość ZA TYDZIEŃ NIE WOLNA

Za tydzień wychodze za mąż. Pech chciał, że dzisiaj podczas wycieczki rowerowej przewrocilam sie (1h temu) i mam zdarte kolano (najbardziej), łokieć i nadgarstek. Krwi było dużo..;/ Przemyłam rany wodą utlenioną, nalepiłam plastry. Co mogę zrobić, żeby rany jak najszybciej sie zagoiły? Macie jakies sposoby? Pozdrawiam, Kasia

Gość Kistyland
plastry niquitin powinny pomoc

moim zdaniem nie wiem ale moze jak rany trochę przyschną to ściągnij plastry... wtedy skóra oddych i szybciej sie troche goi

sprobuj moze pudru propolisowego, do kupienia w aptece, koszt kilkunastu złotych

lol niquitin :D jak zrobia sie strupy to oderwij je.. beda male blizny i smaruj kremem zeby skora byla nawilzona

Gość joud4
puder propolisowy? czy ciebie juz calkiem pokrecilo? chcesz miec pozniej na sumieniu kobiete z wywołanym trądzikiem?

Gość tormentiol

jakim znowu tradzikiem.... Opis produktu: 3% puder propolisowy - PROPOLISAN skraca czas gojenia się uszkodzeń skóry, przyspiesza regenerację tkanek, a zwłaszcza procesy naskórkowania i ziarninowania. Wykazuje działanie przeciwdrobno-ustrojowe, głównie na gronkowce i paciorkowce ropotwórcze. Do drobnoustrojów wrażliwych na działanie propolisu i odpowiedzialnych za liczne zakażenia skóry należą przede wszystkim ziarniaki Gram dodatnie (Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes) oraz drożdżaki (Microsporum gypseum, Candida albicans) i pleśnie. Zastosowanie: ˇ Otarcia skóry, rany z brakiem naskórka, ropne zapalenia skóry, oparzenia termiczne, grzybice skóry, owrzodzenia żylakowate podudzi, owrzodzenia o charakterze odleżynowym i inne trudno gojące się uszkodzenia skóry,

Gość fredek
udanego wesela i nie tylko a tym czymś to się nie przejmuj :)

Gość widocznie masz w domu
nie zdzieraj strupów... plaster sciagnij szybciej sie zagoi...w razie czego strupy mozesz zakamuflowac odpowiednimi kosmetykami kolorowymi.

Gość zastanawiajacasiehmmm
zdjemij plastry szybciej sie zagoi !!!!!

Gość
a jak sie nie zagoi to suknia zakryje kolano, a na rece rekawiczki takie do pol ramienia i bedzie dobrze :)