Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

daybyday

PALMA SABALOWA NA TRĄDZIK ! naprawdę działa.

Polecane posty

Na trądzik ( spowodowany przede wszystkim hormonami) polecam palme sabałową. Znajduje się w preparatach dla męzczyzn na przerost gruczołu krokowego. Dla kobiet jest rewelacyjny, dla chłopców się nie nadaje, gdyz może miec negatywny wpływ na typowo męskie zachowania i procesy zachodzące w organizmie. natomiast dla płci przeciwnej jaest naprawde znakomity. walczyłam z tradzikiem przez 4 lata i w końcu się wyleczyłam! Twarz jest gładziutka, czysta i prede wszytskim - gładka. W konu pożegnałam trądzik, i to bez szkodliwych antybiotyków czy maści niszczących skórę. Natura najlepsza na wszystko ! ;)

Gość dfndkfdf
co ty pieprzysz. prowokacjom mowimy stanowczo nie!!

O jakiej nazwie dokładnie brałaś preparat bo ja kiedyś zażywałam poldanen i za bardzo nie pomógł.I jaki czas to brałaś? Proszę o odpowiedź.

Jeśli ktoś nie siedzi w temacie to niech się nie wypowiada. To prawda, że preparaty ziołowe na prostatę dla mężczyzn pomagają w wielu problemach hormonalnych kobiet. Wystarczy trochę na ten temat poczytać a potem się wypowiadać.

Gość yeeeeti
to na prawde działa?

Oczywiście, że działa i są to leki nie szkodzące tak bardzo jak antybiotyki czy hormony. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę ; fitohormony lub fitosterole na trądzik i poczytać.

Na mój trądzik dobrze podziałał inny fitosterol niż palma sabalowa a mianowicie peposterol i prosterol. Są to preparaty na prostatę dla mężczyzn a jest w nich nic innego tylko olej z dyni i kukurydzy.

Gość gość
Pierwszy raz słyszę o tym, że palma sabałowa działa na trądzik, ale ona ma właściwości przeciwzapalne, więc może temu działa, na tej stronie można ją znaleźć nuvivit.com/pl/c/Dla-Mezczyzn

Gość Andmarlub
Witajcie. Jestem 26- letnim mężczyzną. Moim problemem były krostki na ramionach, klatce piersiowej, plecach i udach. Twarz była czysta. Miałem cerę mieszaną- strefa "T" lekko się przetłuszczała, ale pryszczy nie było. Przyjmuję palmę sabałową od około 3 tygodni w dawce 100 mg standaryzowanego alkoholowego ekstraktu z owoców palmy sabałowej dwa razy dziennie. Łojotok się zmniejszył. Moja cera jest teraz normalna. Dosłownie jak u dzieci. Krostki na ciele nie są zaczerwienione, szybko się zasuszają i odpadają (nawet nie stosuję żadnych antybiotyków, maści, płynów przeciwtrądzikowych; skóra leczy się sama). Dla mnie jest to strzał w dziesiątkę. Jedynym mankamentem jest to, że trzeba tę palmę przyjmować cały czas. Jednak jest to niewielka cena w zamian za efekt, jaki został osiągnięty. Palma sabałowa w żaden sposób nie wpłynęła na moją kondycję seksualną. Odnoszę wrażenie, że nie denerwuję się jak wcześniej. Być może to ma związek nie tyle z samą palmą, ale z tym, że w końcu mam zdrową, gładką skórę. Jestem szczęśliwy, że znalazłem receptę na zdrową skórę. Pozdrawiam.

Gość gość
Andmarlub. Mozna prosic o jakis kontakt do Ciebie?

Gość Amarlub
Możemy się kontaktować poprzez forum. Pozdrawiam.

Gość gość
Przyjmujesz dalej ten preparat? Jaki konkretnie i czy dalej utrzymuja sie efekty

Gość Andmarlub
Tak, nadal przyjmuję palmę sabałową w tabletkach. Zmieniłem preparat z suplementu diety "Prostabil"( dawka-100 mg palmy sabałowej) na "Saw Palmetto" firmy Puritan's Pride (dawka- 450 mg; zamówione a Allegro). Drugi suplement diety wychodzi lepiej finansowo. Efekty są nadal znakomite. Moja skóra jest zdrowa. Nie stosuję żadnych płynów przeciwtrądzikowych itp. Na początku warto by było zamienić stosowane kosmetyki na te do skóry wrażliwej, alergicznej. Do pielęgnacji cery stosuję żel do mycia twarzy z peelingiem (w tym momencie jest to żel Isana Men z Rossmanna). Krem, jakiego teraz używam, to krem Nivea Men. Wcześniej stosowałem krem do twarzy dla mężczyzn z Biedronki Skino do cery wrażliwej. Do golenia używam żelu do golenia Nivea Sensitive. Po goleniu smaruję twarz wspomnianym kremem. Golę się codziennie. Skórę myję dwa razy dziennie. Do wycierania twarzy używam oddzielnego ręcznika niż do reszty ciała. Wycierając twarz nie trę ręcznikiem po skórze, lecz przykładam go na chwilę i delikatnie dociskam. Do ciała używam najzwyklejszego żelu pod prysznic. Nie używam żadnych gąbek ani myjek (skórę ciała oczyszczam dłonią). Raz na jakiś czas (2-3 tygodnie) wykonuję peeling w miejscach, w których występowały zmiany trądzikowe. W zależności od potrzeb skóry stosuję balsam do ciała. Kąpię się pod prysznicem raz- dwa razy dziennie. Sprawność seksualna pozostaje na stałym, normalnym poziomie. Jeżeli nasuną się Tobie jakieś pytania- chętnie odpowiem. Pozdrawiam i życzę sił w walce o zdrową skórę.

Gość gość
Czy na poczatku zauwazyles jakies pogorszenie? Tak jakby wszystko zaczynalo z tej skory wychodzic?

Gość Andmarlub
Witam. Po około 10 dniach kuracji pamą Sabałową trochę mnie wysypało, ale nie było dużej tragedii. Pryszcze, których jeszcze nie widać, muszą dojrzeć. Niestety, nie ma innej możliwości na oczyszczenie skóry. W moim przypadku jednak pryszcze szybko się zasuszały. Wielkość wysypu zależy zapewne od stanu początkowego skóry, od ilości zaskórników itp. Ważne, według mnie, jest regularna pielęgnacja. Najważniejsze, nie tracić nadziei. Pozdrawiam.

Gość gość
No właśnie ja mam ten etap że zaskórniki które były w skórze zaczynaja wychodzic. Mam taka sama sytuacje jak Ty, twarz praktycznie czysta, ale klatka w mieszkach wlosowych zbierajaca sie ropa do tego dochodza barki i plecy. Zastanawiam sie czy to zejdzie.

Gość gość
Miales podobnie?

Gość Andmarlub
Witam. Tak, zgadza się. Miałem praktycznie tak samo. U mnie wszystko się zagoiło. Trzeba tylko przejść przez ten moment wysypu i później będzie już tylko lepiej. Pozdrawiam.

Gość gość
Usuwales sam recznie jakies zaskorniki?

Gość Andmarlub
Witam. Raczej nie wyciskałem ręcznie zaskórników. Jedynie te, które już były zasuszone, lekko zdrapywałem. Oczywiście, kilka razy, jak zrobił mi się duży pryszcz z ropą, który dodatkowo bolał, to usuwałem go ręcznie. Miejsce po pryszczu psiknalem płynem do dezynfekcji skóry- Tribactic. Trzeba uważać z tym ręcznym wyciskaniem. Po takim 'zabiegu' zostają czerwone przebarwienia, które bardzo powoli znikają. Pozdrawiam.

Gość gość
Widzę poprawę i zastanawiam się czy się utrzyma. Czytałem trochę o tym i podobno masturbacja ma jakis wplyw na DHT i ogolnie na tradzik hormonalny. Wiadomo Ci cos na ten temat ?

Gość Andmarlub
Witam. Osobiście nie zauważyłem związku między nasileniem trądzika a aktywnością seksualną, w jakiej by nie była postaci. Pozdrawiam.

Gość mirkamirkamirka
Słyszałam kiedyś na ten temat, ale bała bym się zaryzykować. Ja wolę korzystać z metod których efekty widzę na żywo. Mnie osobiście na trądzik ozonoterapia pomogła. Mimo że mam 28 lat to czasem wysypywało mnie jak nastolatkę. W fonte di vitae w Siedlcach miałam pierwszy zabieg i co jakieś 2 miesiące staram się ich odwiedzać.

Gość Jagoda1234567
Palma sabałowa to bardzo ciekawa roślina, bo jest również polecana dla mężczyzn na wsparcie funkcjonowania prostaty i dróg moczowych. Herbaya ma kapsułki z ekstraktem z palmy sabałowej, w bardzo rozsądnych dawkach.

Gość gość
Biorę ekstrakt z plamy Sabałowe od 3 tygodni I już widać poprawę. Na początku trochę mnie wysypalo, ale teraz już nic nie wychodzi. Skóra juz sie tak nie przetluszcza.Jedyne co zostało to zaczerwienienia po pryszczach