Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szelerka90

problemy z seksem w ciazy...

Polecane posty

Gość szelerka90

po stosunku z mezem odczuwam bardzo mocny ból - nie od razu po, ale tak zaczyna sie kilka minut po stosunku i trwa... kilka godzin :(( to jest moja druga ciaza i wczesniej tak nie mialam. Ciaza rpzebiega prawidlowo - szyjka w porządku, żadnej grzybicy, ani bakterii nie mam.. co to może być? :(

Gość jgkflcvfgfgfg
ktory tydz. ciazy?Ja akuart nimialam za duzo okazji do seksu w ciazy.Na poczatku mialam problemy a i tak moj maz byl za granica.2 razy kochalam sie w ciazy na lyzeczke bylo to po 30 tyg. ciazy i bylo do bani.Porazka.Ja lubie w lozku dominowac i biernosc mnie nieodpowiada.A majac brzuch tak sie nieda szalec.

Gość Pigulka1111
jaki to bol? taki jak miesiaczkowy jakby? to pewnie skurcze macicy. ALe ktory to tydz. ciazy? Ja jestem w 36;) i nie moge sie doczekac sexu bez brzucha... oj jak on przeszkadza ;(

jeśli to wczesna ciąża to może zrobiła Ci się torbiel i stad ten bol....czesto zdarzaja sie w pierwszych tygodniach...tak czy inaczej taki objaw to nic dobrego i do czasu wizyty u lekarza zdecydowanie powinnaś się wstrzymać ze współżyciem!!

Gość szelerka90
koniec ciazy - 34 tydzien i ten bol, to nie skurcze. to bol w kroczu bardzo silny

w tym czasie i tak powinnaś powstrzymać się od współżycia, wiec jak sama widzisz że to zalecenie jest uzasadnione...koniecznie powinnaś skonsultować to z lekarzem bo nawet gdy ciąża rozwijała się prawidłowo, seks w tak późnym czasie może doprowadzić do wcześniejszego porodu i innych niemiłych rzeczy.... Nie martw się jednak bo dużo kobiet odczuwa ból w tych ostatnich tygodniach kochając się z mężem...wynika to z faktu że kochacie się w złej pozycji w czasie kiedy nie powinniście w zasadzie tego robić w ogole. lekarz pewnie powie Ci to samo i każe się wstrzymać z seksem....

ja tam cały czas słyszę, że jeśli wszystko z ciążą jest ok to można się kochać. Osobiście czuję dyskomfort z powodu brzucha i wogóle mogę sobie seks aktualnie odpuścić.

Gość szelerka90
hehh... mi sie tam amrzy porod w 38tygodniu ciazy... :] wiem - zla matka ze mnie :(

Gość poranny skowronek.......
Masz napisane na każdym portalu medycznym, że 6 tygodni przed porodem sex jest już zabroniony, a jeśli odczuwasz ból powinnaś zrezygnować z sexu NATYCHMIAST! Naprawdę zła matka z ciebie, jeśli nie możesz się opanować jak jakieś zwierze. Jest tak faktycznie, że jeśli nie ma przeciwwskazań można uprawiać sex, jednak ból jest właśnie przeciwwskazaniem!!!! Ja w 8 miesiącu miałam już bardzo obniżoną główkę dziecka w ciąży i dlatego czułam ból. O mało bym nie zrobiła krzywdy dziecku, bo kiedy na wizycie lekarz wsadził mi dwa palce na głębokość kilku centymetrów już czuł główkę!! Opanuj się latawico!!!://////////////

Gość szelerka90
"że 6 tygodni przed porodem sex jest już zabroniony, " nigdzie tego nie widzialam - wrecz rpzeciwnie, ze seks ok do konca ciazy. moj lekarz tez nic mi nie powiedziual

Gość szelerka90
bylam wczoraj u lekarza i nie mam ani rozwarcia, ani nic.. :( wiec chyba ok, ale masz racje - zapytam o ten bol :(

"Ważne jest aby nie odbywać stosunków seksualnych w ostatnich 6 tygodniach ciąży. Utrzymywanie stosunków w tym okresie może doprowadzić do powstania zakażenia lub przyspieszyć akcję porodową." tekst ze strony http://www.biomedical.pl/ciaza/seks-w-ciazy-117.html Widocznie słabo się starasz bo pisze tak na co drugim portalu:/ W życiu nie słyszałam większej bzdury że można się bez oporów kochać do samego końca. Ale jak widać napalone zwierze zawsze znajdzie wymówkę żeby sobie poruchać:/

Gość szelerka90
je - a ja w zyciu nie widziala glupszej kobiety... niewiele znam kobiet, ktore sa napalone pod koniec ciazy ;p raczej to wymaga ogromnego samozaparcia i poswiecenia, zeby ten seks w ogole byl ;P ale ty wolisz ludzie oceniac swoimi kryteriami ;P

Gość
a ja to zawsze tak w ciazy mialam ze jesli juz sie kochalam z mezem to tylko gora 10 min bo pozniej to wszystko mnie tam bolało tzn. piekło (tak jakby). a jak sie kochamy krociutko to wszystko jest ok. ale z drugiej strony co to za przyjemnosc z seksu skoro trzeba koniecznie sie wlasnie w taki sposob kochac :(

poranny skowronek - wypij sobie kawkę, zjedz ciasteczko zamiast wyzywać ciężarną z naturalnymi potrzebami i odruchami od latawic i zwierzęcia :)

A jak inaczej nazwać kogoś kto w momencie kiedy jest ewidentne zagrożenie dla dziecka, puszcza się bez opanowania mając w dupie co się stanie z ciążą i że jest to niewskazane? Tak właśnie zachowują się zwierzęta. Boli ją a ta się dalej pieprzy i ryczy na forum co ma biedna zrobić://// Co za ludzie:///

jakie ewidentne zagrożenie dla dziecka? przecież pisze że ciąża przebiega prawidłowo. czy można puszczać się z własnym mężem? masz małe pojęcie o zwierzętach skoro twierdzisz, że one w momencie jakiegokolwiek zagrożenia robią coś na przekór swojemu instynktowi... ciastko i kawa nie pomogły?? To może właśnie tobie mały seksik z rana by się przydał??

ból świadczy że dzieje się coś złego i należy zaprzestać kopulować jak króliki. Każdy lekarz ci to powie. To jest właśnie sygnał zagrożenia. Proponuje troche poczytać na ten temat zanim zaczniesz pisać bzdury i namawiać ją do złego. No i powiedz mi jaka rozsądna matka byłaby u ginekologa i nic nie wspomniała o silnym bólu po stosunku mimo że trąbi o tym na forum od dwóch dni? Idiotka a nie matka

tak, skowronku masz racje...straszna z niej puszczalska i powinni za te zaniedbania odebrać jej dziecko od razu po porodzie.

Gość szelerka90
wyraźnie napisałam, ze ból jest nie w trakcie stosunku, ale po nim. co w ciebie za matka, ktora przekreca cudze słowa? :-P

Gość szelerka90
;-p

Gość o jajajaja
większego jełopa niż "poranny skowronek" to ja już dawno na kafeterii nie widziałam ...

Gość Pigulka1111
normalnie nie doczytalam do konca tylko juz pisze. Czytam angl. literature chodze na zajecia z ciazy i rodzenia... I wg najnowszych badan BZDUUURA z tym, ze nie mozna sexu uprawiac 36 czy 38 tygodniu ciazy, a wrecz moze to byc WSKAZANE. Nie mozna jesli lekarz zabroni ze specjalnych powodow. Sperma zawiera prostaglandyny ktore faktycznie moga przyspieszyc porod (jesli sie je zastosuje we wlasciwym czasie i ilosci), ALE! tez wplywa korzystnie na zmiekczenie cervixu jesli sie kocha pod koniec ciazy i moze wplynac korzystnie na caly porod;) Ja mojemu mezowi tlumacze ze to w celach zdrowotnych;)))) i musi;) Druga strona medalu to to, ze jesli sie przez cala ciaze ma sex to oxytocyna (-hormon orgazmu, ale tez powodujacy tez skurcze macicy podczas porodu) i prostaglandyny ze spermy powoduja, ze rzadziej dochodzi do przedwczesnych porodow. Nie wiem, ale sadze, ze WIELE z daaaawnych zalecen nie skutkuje po nowoczesnym spojrzeniu i analizie rzetelnych badaniach. Nie bede tu przytaczac starych zalecen ktore obecnie wydaja sie glupie. ALE MOGE:) zeby nie bylo

Gość Pigulka1111
boze faktycznie teraz doczytalam skowronka... heh o Boze skad ty sie dziewczynko urwalas a moze babo? ile masz lat:)) bo to jakis ciemnogrod;) hehe to pewnie ktos kto lubi dla zabawy wywolywac glupie dyskusje i klotnie, najlepiej nie zwracac uwagi;) Bzykanie w ciazy pomaga i basta;) Powiedzcie laseczki jak sie czujecie pod koniec ciazy? Ja mam nadzieje, ze moj maly nie bedzie sie ociagac z przyjsciem na swiat;)) krotko mowiac, wolalbym go na rekach niz w brzuchu. OKROPNIE KOPIE! i jest ciezki! nie mowie juz o wielgachnym smiesznym brzuchu ;) Powiedzcie mi czy w Polsce ginekolodzy (mieszkam za granica) robia jakies masaze szyjki macicy?

Gość żabkażabkowa
do porannego skowronka, zachowujesz sie sama jak zwierze, bo zwierze prymitywne jest i zachowac sie nie potrafi, wyzywasz kobiete ciezarna od idiotek bo kocha sie ze swoim mezem? a moze ty jakis moherowy beret jestes, a seks tylko do rozmnazania ci sluzy, boze bron dla przyjemnosci haha zal d...sciska jak sie slyszy takie plujace jadem zniewiesciale mamuski zbulwersowane seksem, kim jestes zeby oceniac autorke? duchem swietym, radze ci wypluc teraz sline bo jak ja polkniesz to ci ten jad wypali dziure w brzuchu..

ja jestem w 33 tygodniu i od jakiegoś czasu mam pewien schemat: 2 dni czuje się źle, a potem jeden dobrze :) To złe samopoczucie jest przede wszystkim przez bolący pęcherz, ciągłe parcie na mocz (chociaż nie chce mi się siku), dziwne kłucie układu moczowego (poza nerkami). Gdyby nie to czułabym się rewelacyjnie.

Gość Pigulka11111
nikt temaciku juz nie odwiedza?

Gość lipcare
wszedzie matka matka matka... a gdzie kobieta? jest w ciazy to ma sie nie kochac z mezem? w ogole nic nie robic tylko lezec tyć i czekać bo teraz to ona jest 'matka', a nie osoba. dziecko najwaznejsze i ma wszystko jemu podporzadkowac: nie jesc tego, nie pic tamtego i nie dac sie dotykac mezowi... straszne podejscie. niestety w Polsce dominuje, nawet babeczki po po porodach w wiekszosci o siebie nie dbaja (sa wyjatki) - bo im sie nalezy - i idzie taka w powyciaganym dresie z tlustymi wlosami i zkwaszona mina pchajac wozek, a maz zalamany do kwadratu.. ale to teraz jest 'matka' - taka jakiej profil zadowala skowronka... dlaczego kobieta ma rezygnowac ze wszystkiego dla dziecka.. masakra!!!!

Gość kobieta czy matka...
nie wazne sex ma sluzyc przyjemnosci obojga,a jak boli-to mowy nie ma o przyjemnosci,chocby z tego powodu bym odpuscila. A swoja droga,ja tez tak dla chlopa,bo dreczyl i meczyl i pewnej nocy,kilka godzin PO zaczelam rodzic,a to byl 31t.c...potem 2 mce w inkubatorze,ciagly strach czy przezyje,cialko cale poklote. Teraz znow jestem w 31t.c...ale on nawet nie smie pisnac,bo wie ze nie wybaczylby sobie gdyby to sie powtorzylo,i nie wspomne ile razy wtedy na siebie przeklinal