Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pracująca 32

Gdzie i jak odkładać pieniądze by dobrze procentowały?????

Polecane posty

Gość Pracująca 32

Ja i mąż dobrze zarabiamy, chciałabym odkładać co miesiąc jakąś sumę. Gdzie i jak to zrobić? Co polecacie,jak Wy oszczędzacie gdzie lokujecie pieniądze??? Polisa na życie, tradycyjna książeczka oszczędnościowa..... gdzie najlepiej procentują pieniądze?

Gość Pracująca 32
Niestety ja nie piję :(

Gość ja pierdziu kolejna święta
u ojca ryżyka , w niebie będziesz miała wypłatę, a najlepiej w polskim bimbrze zaczyna się od 70% inaczej voltów

Gość zarooowa
gielda, ale trzeba sie znac. W zawodach forex cup najlepsi mieli osiagi 500 %..w tydzien..nie zartuje.

Gość Pracująca 32
A coś innego? Typu polisy na życie itp.. Nie znam się na giełdzie.

Gość Pracująca 32
:-)

Gość no fakt ma to coś
lokaty terminowe albo rachunek oszczędnościowy, zawsze coś wpadnie i będziesz na plusie

Gość Pracująca 32
A Ty Ewo 33 odkładasz w jakiś sposób??

Gość w złoto się inwestuje
monety albo sztabki złota kupuj

Gość Pracująca 32
Pójdzie jeszcze do góry? Przecież ma najwyższy kurs od lat...

Gość taaaa jasne
glupota jest inwestowac w zloto w czasie bessy, wtedy zloto jest na piku. w sztabki najlepiej lokowac kiedy gielda schodzi z piku. zeby miec imponujace zyski na forexie trzeba sie naprawde poswiecic, ona dziala non-stop wiec czasami lepiej niesapc bo idac spac masz kase, budzisz sie i juz nie masz. i do tego to sa inwestycje lewarowane. autorko, na poczatku musisz sobie odpowiedziec jaki jest Twoj profil ryzyka (akceptujesz straty? jak tak to jakie?), na ile jestes w stanie zamrozic srodki itp.

Gość Pracująca 32
Dobre pytanie ;-) Sama nie wiem... chciałabym odkładać w miare bezpieczne miejsce, żeby nagle nie okazało się,że jesteśmy na zero. Jakąś polisę wykupić, jakieś dodatkowe ubezpieczenie... coś takiego. Stąd moje pytanie, chciałabym też wiedzieć jak Wy odkładacie... żebyście coś doradzili. Jakąś formę tego jak zabezpieczyć sobie przyszłość.

Gość taaaa jasne
porozgladaj sie moze w takim razie za produktami strukturyzowanymi opakowanymi w polise tzw. poslisy inwewstycyjne. masz wtedy ustalona gwarancje kapitalu, moze to byc 100%, ale tez 90% czy 80% (roznie). wiadomo, ze im nizsza gwarancja tym wyzsze oczekiwane zyski. w wielkim uogolnieniu mozna sie spodziewac zwrotow troche przewyzszajacych oprocentowanie lokat terminowych. wada: zamrazasz kapital srednio na 2-5 lal. min wplata bywa rozna. najczesciej chyba 5 tys. zl najwieksza zaleta- omijasz placenie podatku od zysków kapitalowych tzw. podatek Belki

Gość Pracująca 32
podnoszę :-)

pod wzgledem bezpieczeństwa: obligacje Skarbu Państwa, potem lokaty terminowe banków a zawsze pare procent dostaniesz za powierzenie twoich pieniedzy... PS ubezpieczenia beda ci zawsze zżerać prowizje wiec najlepiej samemu sie troszczyc o pieniadze, chyba ze nie chcesz/nie masz czasu na to.

Ja założyłam sobie trzeci filar, odkladam co m-c 100 zł, bo na tyle mnie stać i oczekuję paru groszy, jak przejdę na emeryturę :)

Gość Buncol 29
My mamy taki paten że 1/3 naszej wypłaty przelewany na oszcednosiowe konto w PKO BP oprocentowane 6%. Gdy zbierze się ojakas ogrągła kwota 10 - 15 tys to przerzucamy kasę na lokatę która mamy oprocentowaną na 7%. Po roku z samych odsetek możemy uzbierac na wakacje

Gość azeobietak
ktos dobrze napisal, w alkoholu, tam sa one najbardziej oprocentowane :)

Gość Pracująca 32
Dzięki za rady :-) Porozmawiam z mężem i zobaczymy ,która opcja jest dla nas najkorzystniejsza. A w Amplico nikt się nie ubezpiecza?

Gość prywatne ubezp.

Gość aiła
załóż lokatę oszczędnościową. Najnowsze rankingi oraz inne niezbędne info znajdziesz na stronie http://extralokaty.pl/

Gość dziieeewczyna
Zawsze mozna tez spróbować z IKE... Moze ktoś z Was odkłada w ten sposób i moze polecic dobry fundusz ?

Gość kafeOla25
załóż lokatę, a jak uzbieracie sporo kasy to kup mieszkanie na kredyt z wkładem własnym i spłacaj resztę kredytu z kasy z wynajmu.

Gość mmmutkka
A ja tez byłabym bardziej za IKE, w sumie jesli wybierzesz dobry fundusz to spokojnie można cos sobie uzbierać.

Gość terdanka
Dziewczyny a do którego OFE warto teraz się przenieść i czy to jakieś skomplikowane jest?

Gość petronnnelka
Tutaj na pewno nawet wpłata po 50, 100 zł miesięcznie pozwoli zgromadzić duży kapitał. Jest to związane z długookresowym oszczędzaniem. Dlatego warto zacząć jak najwcześniej, nawet, jeśli nie myślimy jeszcze o swojej przyszłej emeryturze.

Gość michaśka77
No właśnie, szkoda, że tak mało osób myśli o swojej emeryturze.... Najlepiej jest zapisać się do III Filaru i odkładać tam pieniążki na godną emeryturę a nie zapomogę...Wspólnie z mężem zapisaliśmy się do PKO PTE i odkładamy tam co miesiąc po 50 zł. to nie straszna suma . Ale powiem szczerze, że cieszę się, że w końcu podjęliśmy tą decyzję.

Gość zdecydowanie.e.e.e.
Nie polecam PKO PTE

Gość strussskowa
A mozna wiedzieć czemu nie polecasz tego IKE ?