Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pracująca 32

Gdzie i jak odkładać pieniądze by dobrze procentowały?????

Polecane posty

zadne tam IKE czy lokaty to tylko zapis cyfrowy w komputerze wustarczy 1 kilk i po kasie... jak chcesz oszczedzac kupuj zloto... dolar caly czas traci na wartosci inflacja rosnie juz niedlugo bedzie warte tylko to co ma realna wartosc... a nie jakies kolorowe papierki bez zadnego zabezpieczenia

Gość krena
Wielu moich znajomych ma konto w PKO PTE, rodzina również, każdy jest zadowolony. Ja również najbardziej ufam tej instytucji, i sama również przystąpię tam do III filaru.

Gość jjjjolka
I to jest moim zdaniem własnie bardzo dobre rozwiązanie bo tak naprawde przeciez teraz jesli odłozymy to zaprocentuje w przyszłości.

Gość alllinska
I tak trzeba własnie to wszystko rozwiązac zwłaszcza ze nie ma co chyba liczyć na inną pomoc, szczególnie tą z ZUSu .... A nasz budzet nawet nie odczuje tych 50 mniej.

Gość sssławska
Teraz dokładnie IKE IKZE to sa te fundusze na które warto zwrócic uwage i tu gromadzić swoje pieniądze własnie na emeryture.

Gość elllizka89
Ja dokładnie robie tak jak piszecie- odkładam na IKE PKO PTE. Jesli juz chcecie wybrać naprawde dobry fundusz to własnie taki jak ten.

Gość łokkiki
To jest na pewno dobre rozwiązanie. Teraz w sumie w obliczu tego co sie dzieje jednak zawsze lepiej jest odłozyc samemu na swoją emeryture.

Gość okkejka
Moim zdaniem zdecydowanie nie ma się co zastanawiac nad IKE czy IKZE to przeciez wszystko na naszą emeryture i przyszłośc.

Gość romilla
Środki z IKE można sobie wypłacić po ukończeniu 60 lub 55 lat, a także wypłacić połowę środków 5 lat przed wypłatą. W IKZE po osiągnięciu wieku 65 lat

Gość fgdgfgd
odkladaj do skarpety nie daj zarabiac bankom poza tym za 40 lat sie okaze ze banku juz nie bedzie i mozesz im cmoknac:D

Gość djfhdheyue
Ja wszelkie zarobione pieniądze wpycham sobie do pupy. Jedyny minus to to że muszę srać mordą 🖐️

Gość ulcia37
Nie żyjemy w czasach odkładania do materaca czy skarpety. Jest sporo możliwości, najważniejsze to odkładać systematycznie i minimalizować ryzyko. Najbezpieczniejsze są inwestycje długoterminowe.

Gość zloto jest najlepsza
lokata jeszcze ciagle i dlugo jeszcze bedzie. Jego zloza swiatowe sie kurcza, a jest ono wartoscia realna. Oczywiscie to lokata kilku lub kilkunastoletnia zeby sie dobrze zwrocila. Kupuj zloto w naturze, najwyzszej proby, najlepiej malutkie sztabki

Gość etttnaaa
IKE PKO PTE to jest w sumie to na co warto w tym momencie jest zwrócic uwagę.

Gość kamilla_RR
Ja jakoś nie mam przekonania do tych wszystkich IKE czy IKZE. Bardziej korzystne wydają mi się pakiety łączone, gdzie mogę i oszczędzać na emeryturę i dodatkowo mam ochronę, bo przy obecnym trybie życia nie trudno o jakieś nieszczęście.

Gość ollikvkiki
A ja wierze w III filar zdecydowanie nawet bardziej niż w ZUS. Bo z tym drugim to tak naprawde nigdy do końca nie wiadomo co tak naprawde bedzie.

Gość dooominnnika
A bardziej iść w stronę IKE czy IKZE ? jak myslicie na co tak naprawde warto postawić?

Gość Sara_33_44
III filar to nie tylko IKE czy IKZE, to praktycznie każda dobrowolna forma zabezpieczenia emerytalnego. Wydaje mi się, że najlepsza opcje jest ubezpieczenie ochronno-inwestycyjne, bo fundusz obraca naszymi oszczędnościami a dodatkowo jesteśmy chronieni.

Gość Kalina-Z.
Według mnie najlepszym rozwiązaniem są polisy, inwestycyjne bądź inwestycyjno ochronne. Można w ten sposób zabezpieczyć nie tylko siebie, ale także bliską osobę. Pieniądze przydadzą się w wielu sytuacjach.

Gość ordonka
Zadne polisy, tylko systematyczne oszczędzanie w IKE może zapewnić nam godziwe życie na emeryturze. WArto tylko dokonać właściwego wyboru funduszu.

Gość izzabella33
U nas IKE czy IKZE nie jest jeszcze tak modne jak za granicą, nawet na Węgrzech i na Słowacji, w krajach o podobnej stopie życia do naszej, oszczędza zdecydowanie więcej osób niż w Polsce.

Gość asstra33
U nas IKZE jest nowe to sporo osób nie wie, że to dość atrakcyjny produkt i ze można wpłaty od podatku odpisać

Gość neskaa33
U nas IKZE jest nowe to sporo osób nie wie, że to dość atrakcyjny produkt i ze można wpłaty od podatku odpisać

Gość neskaa33

Gość neskaa33

Gość klara033

Gość etttnaaa
Ile mieliście lat kiedy pierwszy raz odłożyliście swoją składke na IKE ?

Gość okkejka
Ja 32 lata, i mysle ze w sumie mozna od tego wieku spokojnie zacząc odkładać.

Gość sagjty
Troszkę chciałabym podbić temat, mianowicie ostatnio napisałam do nich wiadomość http://www.ebroker.pl/inwestycje/emerytury jestem zdecydowana aby odkładać tam pieniądze. Może ktoś mi rozjaśni trochę ten temat ? Jak będę coś więcej wiedziała to dam znać, ale na razie chciałabym o jakieś porady.

Gość aga859
ja mam ike i jestem zadowolona, uważam że odkładnie pieniędzy na przyszłość w dzisiejszych czasach to podstawa