Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosa78

Ospa na gałce ocznej, krosta w oku

Polecane posty

moje dziecko 4 letnie choruje na ospę, dziś byłam u lekarza bo krostka-ospa jest na gałce ocznej, oko czerwone jest. lekarka przepisała krople do oczu gentamicin, czy ktoś stosował te krople na ospę na gałce ocznej?czytałam o tym leku i pisze by nie stosować w przypadku ospy...co mam robić??

Gość przeciwwskazania
Niczym nie zakrapiaj, maoja córka też miła 1 krostę na białku oka i sama zeszła. Teraz nie ma po tym śladu. Jak w ulotce jest napisane, że nie stosować w przypadku ospy, to warto zastosować się do wskazań. Teraz jest tyle leków, że lekarze nie pamiętają często o przeciwwskazaniach.

Gość jakajajaka
hm ja radzilabym isc porostu do okulisty, no i przy okazji wziac te krople... okulista cos doradzi

Dziękuję za porady. lekarka przepisala ten lek, na ulotce nie pisze żeby nie stosować w przypadku ospy ( to wyczytałam w internecie) więc pytam (:) Kto zna taki przypadek by krosta ospy wietrznej była na gałce oka ? co należy robić????jakie leki stosować? czy bez leków zniknie? (dodam że pod okiem i na powiece też ma, lekarka nie kazała smarować maściami tylko rumiankiem przemywać).

gosa i co z ta krostką. Byłaś u okulisty? Jak dziecko przeszło ospę?

gosa i co z ta krostką. Byłaś u okulisty? Jak dziecko przeszło ospę?