Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odett_2

Pigulki

Polecane posty

Gość odett_2

Chce zazywac tabletki antykoncepcyjne i w zwiazku z tym mam kilka pytan: 1.ile trwa caly cykl i ile trwa miesiaczka przy zazywaniu tabletek? 2.skad ginekolog wie, jakie tabletki beda dla nas odpowiednie? 3.czy jesli pojde po tabletki musze przy okazji sie przebadac? Nigdy nie bylam u ginekologa;O Jesli trzeba za pierwszym razem sie zbadac czy jesli nie powiem ze to moj pierwszy nie bedzie koniecznosci badania?:P Wiem ze zle unikac badania ale nie chce tam obcych palcow:P Narazie

Gość Conflux
"cykl" będzie trwał praktycznie równo 28 dni, ale nie ma jajeczkowania, wiec to nie jest takli typowy cykl w którym można wyróżnić płodne i niepłodne. Tabletki to różnie. czasem ginekologowie robią badania i dobierają takie, ale to tzreba zrobić badania hormonalne, rzadko kto je robi. Musisz dokonać badań - krwi i wątroby, ale to dlatego zeby wioedzieć czy możesz przyjmować tabletki, a nie jakie. Tabletki najczęściej dosatjesz np dostosowane do wieku np z małą ilością hormonów i jeśkli źle zareagujesz to musisz zmienić i na tej zasadzie to jest.

Gość odett_2
A jak jest z wydzielina podczas przyjmowania tabletek?

Gość Conflux
Wiesz, to różnie. Potencjalnie powinno być sucho zawsze, ale ja np mam "jakąśtam" nie taką jak podczas płodnych, ale cos mlecznobiałego czasem leci i spotkałam kilka dziewczyn które też miały śluz podczas barnia tabletek.