Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6w

wydała 600zl na szkołe rodzenia a urodzila przez CC

Polecane posty

Gość może w przyszlosci
jej sie przyda, a tobie co do tego? jej sprawa czy tez strata.

Gość 6w
moja, ja płaciłem

Gość no co za ludzie
ale debil z autora topiku.

Gość no nie nie nienie
durniu szkoła rodzenia to nie tylko przygotowanie do porodu sn ale rowniez informacje o ciazy, porodzie cc no i przede wszystkim opiece nad niemowlakiem...ale co ty cwoku mozesz o tym wiedziec...i cienki w uszach jestes skoro musisz sie pozalic ze o 600 zlotych jestes lzejszy...idz do jakiejs porzadnej roboty to nie bedziesz musiał przezywac.....

Gość koka76
co to za szkoła rodzenia za 600 zl ???? :O

Gość dla mnie szkola
rodzenia to głupota . mimo tego ze nie uczeszczalam na tego typu zajecia urodzilam dwukrotnie sn . i nie wierze w to ze po takiej szkole porod bylby ławiejszy czy szybszy . pierwsze dziecko rodzilam około 6 h a drugie 1,5 h

Gość koka76
ja chodziłam ale i tak urodziłam przez cc ( ale któż to wiedział że ciąża tak się zakończy) nic nie płaciłam

Gość dla mnie szkola
i dodam ze sama zajmowalam sie kazdym dzieckiem - przewijalam , kapalam itp . nie potrzebowalam zadnej pomocy ( maz pomagal tylko dlatego ze chcial a nie ze ja nie dawalam sobie rady ) uwazam ze wszystkiego mozna sie dowiedziec z czasopism lub internetu a wydawanie na szkole rodzenia 600 zl to wyrzucenie pieniedzy w bloto ale kazdy robi jak chce .

Gość współczuję żonie podejścia jej
męża a z ciebie to musi być niezły gołodupiec, jak się przejmujesz 600zł. to są drobne w porównaniu z wydatkami na dziecko

Gość koka76
powiedz żonie żeby oddała ci pieniądze :D

Gość ja pierdzielę
ludzie, co wam do tego.....czy wy nie umiecie zrozumieć że życia nie można zaplanować, widocznie chciała naturalnie a życie powiedziało nie, to twój problem koleżanko ,zajmij się swoim porodem

Gość a dla mnie szkola rodzenia
to idealny wynalazek kiedy ludzie spodziewaja sie pierwszego dziecka. My z mezem chodzilismy do szkoly rodzenia na zajecia dla par i jedna rzecza bylo przygotowanie do porodu, a inna wszelkie informacje dotyczace pologu, karmienia, opieki, higieny itd. po porodzie, gdzie nie tylko ja zdobylam wiele cennych informacji, ale i maz bardzo wiele sie nauczyl, nie mowiec juz o tym, ze swietnie mi pomogl przy porodzie, kiedy ja kompletnie zapomnialam czego nas uczono i jak moge sobie pomoc, natomiast on przypominal mi doslownie o wszystkim np. jak i kiedy oddychac, do tego swietnie mnie masowal...zreszta moglabym 100 stron napisac o tym, jak bardzo polecam szkole rodzenia parom, ktore zostaja rodzicami po raz pierwszy, kiedy maz decyduje sie byc przy porodzie i kiedy juz po wszystkim oboje rodzice opiekuje sie malenstwem. A do autora nie napisze nic, bo szkoda mi slow.

Gość ja pierdzielę
a mnie byłoby żal dać 600 zł na szkołę rodzenia i guzik to kogo obchodzi

Gość ja pierdzielę
franka.........zdaję sobie sprawe że tak jest, jeśli cię stać to napewno fajna sprawa bo nawet jeśli los sprawi że nie urodzisz naturalnie to przydadzą się inne wiadomości ale nie rozumiem jak można zrobić z tego problem jeśli to nawet nie mój:( życzę wtedy ludziom sorki....ale więcej swoich tak co by nie mieli czasu na cudze

a mi bardzo pomogła szkoła rodzenia. Nie tylko przygotowała do opieki nad dzieckiem, ale również zmieniła nastawienie do samego porodu. Jak już wiele razy wspominałam trzeba poznać temat jak najlepiej żeby się z nim oswoić i przestać bać - to mi właśnie dała szkoła rodzenia. U mnie w mieście jest to koszt 100zł, żona Ci chyba ściemniła z tymi 600-ma stówami :)