Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala_232

krew w jajniku ?

Polecane posty

Gość mala_232

cześć dziewczyny! Ostatnio byłąm u ginekologa i stwierdził, że moim lewym janiku pojawiła się krew. Co to oznacza :( Dopisze jeszcze ,że mam nadżerkę szyjki macicy :(

Gość mala_232
hmm... jesteście ?

Gość tymianek i podbiał
pofatygowałam się dla Ciebie i poszperałam w google : "Schorzeniem dość często spotykanym u kobiet są torbiele, zwane inaczej guzami rzekomymi jajników. Przyczyny ich powstawania mogą być różne, w każdym przypadku jednak dochodzi do gromadzenia się płynu surowiczego lub krwi w jajniku albo sąsiadujących z nim tkankach. Niektóre torbiele nie powodują żadnych dolegliwości, innym towarzyszą: silne bóle, uczucie rozpierania, ucisk na pęcherz, trudności z wypróżnianiem, bóle przy współżyciu seksualnym "

Gość tymianek i podbiał
Torbiele to wypełniona płynem surowiczym, krwią lub inną tkanką zmiana, która często powstaje na jajniku. Może wytworzyć się z komórki jajowej – jeśli nie pęknie otaczający ją pęcherzyk Graffa (to w nim dojrzewa jajeczko). Nic lekarz nie mówił że o torbielach ?

Gość mala_232
:( a z ciązą jeśli lekaż stwierdzi ,że to torbiel ? można mieć dzieci ,czy szansa na poczęcie się zmniejsza :(

Gość mala_232
nic, powiedział tylko tyle, że mam przyjść na kontrole po miesiączce

Gość mala_232
Lewy jajnik nie daje mi żadnych znaków, że tam jest na dole.Ale kilka razy mnie zabolało mnie podczas stosunku

Gość mala_232
boje sie strasznie :( czytam i czytam na ten temat, pisza niektore dziewczyny ze z marzeniami o dzidziusiu sie pozegnaly ,staraja sie i nic... Ale ta krew tylko oznacza jedno...TORBIEL ? czy moze cos innego...nie takiego strasznego

Gość mala_232
czyli juz nikt nie napisze...malo interesujacy problem?