Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyna Ki

Protestancki Ślub i wesele we Francji ! Był ktos na takim ? Jaka to jest ?

Polecane posty

Gość Martyna Ki

Gość serafinka11
jaka to jest co???

Gość Martyna Ki
Jak to jest na takim ślubie i weselu zwyczaje obyczaje tradycje coś co trzeba wiedziec jadąc na taka impreze !

Nie byłam we Francji co prawda, ale moja Przyjaciółka w zeszłym roku wychodziła za Francuza i wilu gości stamtąd było. Tam jest w dobrym tonie, ze goście przygotowują coś dla Młodych - np. jakies scenki lub coś grają i śpiewają, albo robią prezentację ze zdjęciami Młodych (na zasadzie wspomnień).

Gość Ola JKKK
Niestety nie bylam ale podobno sie troche rózni od naszego bo tam na obiad jest zapraszana najblizsza rodzina a na lunch znajomi takze ! U nas wszyscy sa od razu zaproszeni !

Gość kolezanka Francuzka
ewangeliczka mi oopowiadala troche jak to wyglada. Po slubie jest vin d'honneur (wino dla wszystkich gosci), a pozniej kolacja z zabawa. Nie ma az tylu posilkow cala noc jak u nas, z tego co mi mowila zabawa jest sztywniesza niz u nas (troche z zazdroscia ogladala moj film z wesela). Jest wiecej gier i zabaw. I jeszcze o ubiorach gosci - koolezanka konsultowala ze mna swoj stroj na wesele syna pastora. Postanowila zalozyc biala sukienke i nie rozumiala mojego zdziwienia. Wyjasnila mi ,ze u nich nie jest to nietaktem. Smacznej zupy cebulowej!