Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem tu od chwili

związek z obcokrajowcem

Polecane posty

Gość jestem tu od chwili
tak szczerze: widzisz, jakieś różnice kulturowe w tym związku?

no widze...poza polityka jednego ciastka przy gosciach (co mnie wkurwia,swoich holendrow niech karmi jednym,ale jak polacy przychodza to zastawiam stol)...to chocby to,ze jest bardzo pomocny,nie czeka z zalozonymi rekami,az wroce zpracy i obiad zrobie,tylko jak skonczy swoje sprawy i mnie nie ma,to zaczyna robic obiad,sprzata,pierze itd.,baaaaardzo otwarty i pomocny.to akurat mi sie podoba,ze sa tacy pomocni (choc w miescie pewnie nie,ja mieszkam na wsi).wszystkim sie podzieli.ale tez-sam powiedzial,ze jak chce to on zostanie na wychowawczym-ale to jeszcze zobaczymy jak bedziemy z kasa stali wtedy.jestesmy juz ponad 2,5 roku razem,mieszkamy ze soba,ale nigdy nie poczulam zeby mnie olewal,bardzo liczy sie z moim zdaniem,nie kolegow.zawsze slysze "nie przyjde,bo madzia to i tamto....madzia mowila,ze...madzia uwaza,ze...".tu zona czy tam konkubina to osoba ktorej zdanie jest wazne.mysle nad czyms zlym,ale to z reguly przychodzi jak sie wkurzam na niego:P ma zupelnie inne podejscie do prostytucji,ale wiadomo z czego to wynika. a ty jakie widzisz roznice?

a i jeszcze podoba mi sie,ze tutaj wychowanie dziecka,zabawa z nim,to nie jest sprawa tylko matki...tatusiowie tu naprawde uczestnicza w zyciu malenstwa...nawet czesciej ich widze bawiacych sie z malymi,bo wiadomo-mama pewnie kolejnego noworodka karmi w domu:P

Gość jestem tu od chwili
mój nie chce mieć dzieci. poza tym facet do serca przyłóż :-) ja także słyszałam o tej "oszczędności", ale nie widzę tego u niego w domu. mój lubi sobie coś kupić, a jak mu się cos podoba, to nie patrzy na cenę :-o poza tym rzeczywiście, prostytutka to zawód... bardzo wrażliwy, trochę jak dzieciak, bo ciągle chce być blisko. ma duuuuużo zaufania. nie mówi źle o ludziach (nawet jak ktoś mu nadepnie na odcisk, jutro już nie pamięta, co mnie denerwuje). no i ślub to papier :-o

Gość jestem tu od chwili
utrzymuje bliskie kontakty z rodziną i naprawdę czuje się, że jesteśmy równi sobie - pomaga w domu bez szemrania, lubi gotować, ogródek, tylko prasować nie umie ;-)

to prawda-baaardzo duzo zaufania...w polsce by go zaraz w bambuko zrobili...tutaj tyle rzeczy zalatwia sie bez papierow,na ladne oczy...poszlam do weterynarza we wsi obok.po wszystkim pyta mnie,czy mam otwarty rachunek,mowie,ze on ma,podaje jego dane,znalazl go wkompie i mowi,ze wysle rachunek!to ja mowie,ze teraz zaplace.wyszlo 40 euro...a jakby podala dane sasiada,to tez by wyslal,bo przeciez nie mam zadnego dowodu na powiazania z tym panem... podoba mi sie,ze tu lansuja zdrowy tryb zycia.na zagryzke zawsze marchewka,ogorki i pomidorki...i garsc chipsow tylko:P i rzeczywiscie sa bardzo uczuciowi:)

my w ogole nie prasujemy-wiem wiem,laze wymemlana,ale nie lubie tego robic:P szukam zawsze takich tkanin,zeby nie trzeba bylo..a jak trzeba,to dobrze rozwiesze i potem na wieszak w szafie:P i kontakty rodzinne te bliskie,to fakt.

Ja widzę,że mam ten sam problem co Ty, tylko mój nie jest obcokrajowcem. Tez dla niego małżeństwo to papier, a reszta do rany przyłóż. To chyba nie zależy od pochodzenia tylko od człowieka. Zastanawiam sie każdego dnia, jak to bedzie, gdy w koncu bedziemy brali slub, ja emocjonalnie, on chyba jako kolejna impreze... Życzę Ci powodzenia i trzymam mocno kciuki.

Gość jestem tu od chwili
tak szczerze: z tym wymemłaniem to on tak chodził póki nie zamieszkaliśmy razem :-o No i co do tego żywienia: zielone to podstawa :-D zero chipsów i innych takich (ja mogę jak chcę ;-) ) z tym zaufaniem to prawda, on wierzy wszystkim :-o no i pomocny jak nikt. vczasem to wkurza, bo boję się, że go zaczną wykorzystywać...

ja bym sie za bardzo nie przejmowala..to tylko slub...w sumie rzeczywiscie niewiele zmienia..tylko,ze macie te obraczki i papier...wesele fajna sprawa,ale tez duzo pieniedzy i stresu...ja tam wole chodzic na sluby,ale swojego sie boje...

Gość jestem tu od chwili
tak szczerze: wiesz, tak naprawdę moim problemem nie jest brak ślubu, tylko jego przekonania, że ślub jest tylko papierkiem :-o trochę się różnimy w tym względzie...