Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zanetka

Problem z orgazmem

Polecane posty

Gość Zanetka

Witam wszystkich.... zaczelam wspolzyc 2 lata temu, i od tego czasu jeszcze nie doszlam przez sam sex... co mam tu na mysli chcialam sie dowiedziec czy kobieta moze byc doprowadzona przez sam sex od kiedy czlonek wejdzie do pochwy do samego konca bez zabawiania sie lechtaczka...bo ja moge tylko byc doprowadzona jak sobie dopomagam lechtaczka...wiedz moje pytanie czy macie jakies rady na to, bo bardzo pragne dojsc przez uprawianie sexu bez dopomagania sobie, czy tego trzeba sie nauczyc nie mam juz pojecia wiedz czekam na odp.

Gość ups i d...
niestety 60% kobiet uczy sie doznawac orgazmow bez wspomagania lechtaczki...niestety malo ktorej udaje sie to przed 40:;/Tak wiec nie przejmuj sie i czerp przyjemnosc z tego co masz-lechtaczka to samo dobro:)

Gość Zanetka
a jak tego mozna sie nauczyc???

Gość Anal Fa Betka
musisz najpierw duzo anala zazywac

Gość ania wyjdz z ubrania
jezeli nie masz orgazmu to juz nie bedziesz ich miala :( niestety jakies 10-15% kobiet jak mowia najnowsze amerykanskie badania nie ma orgazmow wcale a tylko lechtaczkowy JUz sobie wyobrazam jak cie zjada kolezanki jak sie dowiedza :( Ale siara, nie miec orgazmu.

Gość ja tez nie
miałam ani razu a wspołzyje ponad 2 lata, w niektorych pozycjach mi błogo i czuje ze jest mi dobrze ale nigddy nie doszłam, nawet łechtaczkowego nie miałam...moze to tez kwestia tego ze moj facet dosc szybko dochodzi a ja ciagle czekam na orgazm i dlatego nei wychodzi ;)

Gość Zanetka
moj facet tez szybko dochodzi....z lechtaczkowym orgazmem nie mam problemu...jak np. kocham sie z swoim facetem dluzej to zeczynam czuc takie dziwne uczucie jaby moja pochwa miala eksplodowac a tam sie cos zbieralo...i niewiem czy to nie jest to ale nie umiem tego obrucic w przyjemnosc i dojsc do konca ztym uczucim....co na to poradzicie?

Trudno jest wytłumaczyć jak wygląda orgazm i co się podczas niego czuje, ale wydaje mi się, że sama powinnaś wiedzieć czy to jest przyjemne, czy nie. Jest wiele kobiet, które nic kompletnie nie odczuwają podczas stosunku, więc myślę, ze z tobą nie jest źle. Warto trochę poćwiczyć, sama stwierdzisz kiedy przyniesie ci to przyjemność.

ja tez nie mialam jeszcze orgazmu pochwowego czyli przez sam sex z partnerem, same lechtaczkowe, tez nie potrafie sie tamtego nauczyc, mam z tym problem ale bardzo tego chce i nie trace nadziei, a wspolzyje juz od 6 lat :)

Bo największy błąd jaki popełnia wiele kobiet: idą z facetem do łóżka cały czas myśląc o tym czy osiągną orgazm, czy nie, albo mają straszne parcie na orgazm, a tu chodzi o to żeby się oddać swojemu facetowi, nie myśleć o tym czy będzie ten orgazm czy nie tylko rozkoszować się bliskością, jego pieszczotami i wtedy orgazm sam przychodzi.

Gość orgazm przez pochwe
to ja jestem chyba inna :D rzadko kiedy mam orgazm 'lechtaczkowy', za to zawsze mam ten 'pchwowy' :D Ale nie martwcie sie, ja jak zaczynalam wspolzycie, to tez nie wszystko wychodzilo tak jak powinno :/ Probujcie roznych pozycji i nie stresujcie sie za bardzo bo nic z tego nie bedzie ;) Aaaaa, jeszcze cos... zdarza sie, ze mam czasem orgazm i taki i taki- to jest dopiero odlot! :D:D no ale to naprawde rzadko sie zdarza, musimy jeszcze nad tym popracowac ;)

Droga autorko nie przejmuj się, że tutaj takie głupoty chamskie niektórzy piszą. Ja mam ten sam problem :) Żeby facet nie wiem co robił nie dojdę do orgazmu pochwowego. Mam za to orgazm łechtaczkowi i mi tam on wystarcza. Fajniejsze doznania sa jak kochasz się z facetem i sama sobie pieścisz łechtaczkę bądź on to robi :) Wtedy łatwo można dojść do upragnionego, wspólnego orgazmu :) To bzdura, że po 40 kobiety osiągają orgazm pochwowy XD To jest mit. Po pierwsze... możesz uczyć się tego orgazmu całe życie i niekoniecznie go kiedykolwiek osiągnąć. Dla kobiet starających się o to doznanie poleca się ćwiczenia mięśni kegla. Jednak olbrzymi odsetek kobiet nigdy nie zazna orgazmu pochwowego. Bzdurą jest także, że któryś z tych dwoch orgazmów jest silniejszy -.- Także cieszmy się tym co mamy :D bo są kobiety, które nawet łechtaczkowego nie osiągają xD

Gość taka jedna 40+
Dziewczyny, strasznie niecierpliwe jesteście. W seksie nie ma niczego, co być "powinno". Jest tak, jak masz TY i to jest najważniejszego doznanie tu i teraz. Kobiecośc to cudowna rzecz, która pozwala na cieszenie sie seksem każdym centymetrem ciała i doznawania przyjemności. Ale, tak jak wszystko , to jest rozwojowe i podlega zmianom, i choc pewnie trudno wam w to uwierzyć - jesteście dopiero na początku tej drogi. Po co porównywać sie do jakichś teoretycznych wzorów, po co, to daje tylko frustrację. Skupcie sie na swoim ciele, swoich doznaniach i emocjach...każdy etap cieszenia sie seksem jest równie cudowny Z informacji konkretnych: orgazam generalnie i tak bierze sie z łechtaczki, ten pochwowy, choć może brać sie z całego kobiecego ciała. Łatwośc z osiągnięciem orgazmu pochwowego mają te dziewczyny, ktore maja fizjologicznie nisko łechtaczkę. To prawda, że im kobieta strasza, tym łatwiej osiągąć orgazm pochwowy - fizjologia sie zmienia, po porodach obniża sie łechtaczka i wtedy łatwiej podlega stymulaji podczas penetracji. Poza tym zmienia sie libido, kobieta z latami nabiera doświadczenia, pewnosci siebie, wie, czego chce, to przekłada sie na radośc z seksu. W kobiecym orgazmie, bo też i w podnieceniu, biorą też udział emocje: facetowi wystarczą bodzce, by był podniecony, a fizjologiczne podnicenie przekłada sie na pożądanie, u kobiety nawet bodźce, które dają fizjologiczne reakcje, niekoniecznie przekładają sie na pożądanie.

Kochana, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że pieszczenie łechtaczki jest dosyć istotnym elementem seksu. Bowiem mało która kobieta osiąga orgazm przez same tylko ruchy członka w pochwie - zawsze wiąże się to z łechtaczką właśnie (w różnych pozycjach łechtaczka jest pieszczona samoistnie przez odpowiednie ruchy). Są nawet takie urządzenia medyczne jak LadyLaser przeznaczone dla kobiet, które mają problem z orgazmem. Stosuje się to zewnętrznie, na łechtaczkę, co powoduje jej większe ukrwienie. Dzięki temu podczas seksu kobietom jest zdecydowanie łatwiej osiągać orgazmy, nawet wielokrotne