Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cogella

Duza rana na kolanie../

Polecane posty

Gość cogella

3 dni temu spadlam z roweru i mam teraz calkiem spora (3x5cm) rane na kolanie. Nie jest gleboka, ale caly czas jest 'mokra'. Co moge robic, zeby przyspieszyc gojenie? Dezynfekować woda utleniona caly czas? Stosowac jakies proszki/maści? Naklejac plaster? Doradzcie ;) Pozdrawiam, cogi ;)

Gość Adi:)
Witam Też mam Rane Na kolanie bardzo dużą I niewiem jak ja wyleczyć twoja już sie pewnie zagoiła pomożesz mi proszę Bardzo mnie boli:(

Gość ziajajaka
Najlepiej to byłoby lekarza zapytać albo w aptece. Może pantenol na tę ranę? Są chyba takie opatrunki na trudno gojące się rany, takie żelowe.

hmm.. ja to bym robiła w ten sposób: raz dziennie dokładnie umyć rane delikatnym mydłem i ciepłą wodą, zdezynfekować woda utleniona, posmarować maścią gojąca z wit. A i nakleić zwykły plaster, smarować ranę 2x dziennie. aż do wytworzenia strupa. Kiedy powstanie strup, nie musisz juz tego robić, ważne żeby uważać, aby nie zdrapać strupa w żaden sposób.

Gość oazaaa
Plaster na kolanie raczej nie będzie się trzymał, lepiej od razu posmarować żelem curiosin, bo ma w sobie kwas hialuronowy z cynkiem i tworzy naturalny opatrunek na ranie.