Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

początkująca plastyczka

Oceńcie obrazek

Polecane posty

Gość dla mnie osobiscie troche za
chuda ;d

Gość wawelski
to ty??

Gość
popraw ulozenie piersi i obie nogi tak od lydki albo czyms przykryj i bedzie git

Gość koza takatam
Mnie się ogólnie podoba ,ale postać fruwa w powietrzu -te plamy w tle trudno się mnie kojarzą z dosyć realistycznie pokazaną postacią .

Gość Niestety żeby malować sobie
takie wariacje 'na temat' trzeba znać anatomię i najpierw przestudiować ciało ludzkie w różnych ułożeniach. Inaczej wychodzą takie łamańce dziwaczne. I nigdy nie maluj ze zdjęcia, bo to największa krzywda jaką rysownik może sobie zrobić

Gość schranilas twarz
(oczy , usta, wlosy) bo ją rysowalas" na pamięc", a nie, jak tors, z natury, jest z innej bajki ( gorszej), Dobry brzuch i reka na ktorej sie kobieta opiera ( druga za dluga i flakowata). Popracuj nad cieniami, wtedy rysunek nie bedzie " wisiec". Nie maluj tla, poki nie umiesz, skup sie na obserwowaniu natury. Nie maluj oczu na pamiec, one tak nie wygladaja, kazde jest w naturze inaczej ocienione, tak samo usta.

Gość AAsiAA
tak krytykujecie a ciekawe czy sami byscie tak namalowali:/ wg mnie super, nie do namalowania dla laika, dobra robota:) a ta wolna reka jest dluzsza bo ta dziewczyna ma jedno ramie nizej niz drugie wiec tak byc musi

Gość schrzanilas twarz
wielcy mistrzowie malowali ze zdjec, to nie wstyd, nawet gdyto było dopiero cos w rodzaju kamera obskura, chocby Caravaggio, nie mowiac o pozniejszych. Ale zawsze obseruj uklad swiatla, sprawdzaj proporcje.

Gość schrzanilas twarz
zawsze miej swiadomosc, z ktorej strony pada swiatlo, cienie nie moga byc kładzione identycznie z kazdej strony.

Hmm, twierdzisz, że Caravaggio szkolił warsztat rysując ze zdjęć? bo ja odnoisłam wrażenie, że mówimy tutaj o początkującym rysowniku, który ma niewyćwiczoną kreskę i kłopoty z anatomią tak na początek

Gość AAsiAA
"I nigdy nie maluj ze zdjęcia, bo to największa krzywda jaką rysownik może sobie zrobić" dlaczego tak piszesz??

jesli faktycznie rysujesz badz malujesz w takim tepie to masz zadatki :) innym zajelo by to pol dnia a i tak nie dorownali by ci :)

"dlaczego tak piszesz??"- bo to prawda, choć zabrakło tam jednego znaczącego wyrazu- początkujący. Zdjęcie rządzi się swoimi prawami- może mieć np. kilka źródeł światła

Gość schrzanilas twarz
a z ta ręką jest tak,ze nie za chude ramie, a czesci pod włosami w ogole nie ma. Za to ładnie połozyłas cienie na drugiiej ręce i tułowiu. I nie wazne, ile ci czasu zajeły, lepiej rób dluzej, a pilniej obserwuj modela - np na rysunkach - cienie!

Mucha malowal ze zdjec, ja go uwielbiam :) schrzanilas proporcje, nie ma tla, ale przypomina to czlowieka :) Maluj, jak najbardziej maluj ze zdjec. Poza tym mozesz tez kopiowac mistrzow - to wyrabia reke. Prawa (persp. widza ) czesc brzucha mi sie podoba. Wujcio - nie szalej z cieniami, moze na poczatek lagodniej, mniej kontrastow?

Gość AAsiAA
ale czy model rowniez nie moze byc oswietlony z wiecej niz jednego zrodla swiatla?? malowanie czy rysowanie ze zdjecia jest bez porownania latwiejsze ale to fakt slyszalam juz kilka opinii ze ten kto maluje ze zdjecia nie jest prawdziwym artysta ale nie do konca rozumiem dlaczego tak jest

Gość jesteś troche jak inżynier
tak jakbyś to przerysowała kreska po kresce. Ale tak jak ktoś wspomniał, ćwicz ćwicz masz zadatki.