Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pixiedixie25

NAGLE PRZESTAŁA WOŁAĆ NA NOCNIK! DLACZEGO?

Polecane posty

Gość pixiedixie25

WITAJCIE:) JESTEM MAMĄ 18 MIESIĘCZNEJ OLI- CÓRKA BARDZO SZYBKO ZAŁAPAŁA O CO CHODZI Z NOCNIKIEM I MAX. 2 RAZY DZIENNIE TROSZKĘ POPUŚCIŁA W MAJTKI... MIESIĄC CZASU PIELUCHE ZAKŁADAŁAM TYLKO DO SPANIA... I JAK BYŁA U BABCI CZASAMI W CIĄGU DNIA 3 DNI TEMU DZIECKO OZNAJMIŁO, ZE NIEEEE, CZYLI, ŻE NIE ZROBI SIUSIU NA NOCNICZEK... NIE WYZYWAM JEJ ANI NIE KARZE ZA TO... CZY TO MOŻLIWE, ŻE TO BUNT DWULATKA? CORAZ CZĘŚCIEJ JEST NA NIE.... MOZE JAKAŚ MAMA MIAŁA PODOBNY PROBLEM???

Gość moje wie doskonale że ma wołać
że chce siusiu. obiecuje że będzie wołała, ale nie woła :( a jak pytam dlaczego narobiła w majty zamiast zawołać odpowiada"nie wiem". a ja nie wiem co mam z nią zrobić :o mała ma 2 lata... dużo rozumie, dużo mówi (bardzo dużo i pełnymi zdaniami). nie stawia się gdy sama ją sadzam na sedesie, ale sama nie zawoła. jak zrobi w majty, to woła" ojej! siusiu zrobiłam!" i robi wielkie oczy. a jak pytam dlaczego, to wciąż słyszę tą samą odpowiedź :"nie wiem".

Gość jolddsa
moja mała majac rok robila ładnie kupkę na nocnik, teraz ma 1, 5 roku i nie chce tez robic kupki na nocnik, potrafi siedziec 40 min na nocniku i nie zrobi...po czym wstaje z nocnika , i za 5 min robi kupe w pieluche!

Gość hyh no ja
Mielismy taki sam problem z naszym synkiem ( 4 lata). Ja oczywiście tłumaczyłam synowi, ze musi robić kupkę w ubikacji, ale to nic nie dawało. Spokojnie synka przebierałam i uwazałam, ze samo mu przejdzie, kiedy zauważył to mój mąż stwierdził, ze on sobie poradzic z ta śmierdzącą sprawaą . Wytłumaczył maluchowi, ze majteczki zmienia się raz dziennie wieczorem i jeżeli zrobi kupkę będzie chodził w brudnej bieliźnie cały dzień. Po tej rozmowie syna z ojcem, wyraziła sprzeciw ze to jest nie higieniczne, ale mąż stanowczo odpowiedział, że jak będzie chodził z brudnymi majtkami i go troszku pupa popiecze to sie oduczy. I ku mojemy zdziwnieniu tak się stało, sytuacja się powtórzyła 2 razy, a na trzeci dzień zawołał sam, zę musi do kibelka. Więc metoda chyba dobra... Pzdr