Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama28

jak obliczyc??

Polecane posty

Gość przyszła mama28

mam dosc nietypowe pytanie-bralam ponad 10 lat cilest w tej chwili biore ostatnie opakowanie, nie pamietam jak dlugie mialam cykle przed tabl dawno to bylo, jak mam teraz liczyc kiedy wypadna mi dni plodne?planujemy dzidziusia a ja taka zakrecona...

Gość wejdź na NPR

Gość przyszła mama28
dzieki ale to mi nie wiele pomaga. nie bardzo pamietam ale moje cykle przed tabl byly od ok 21 do 35 dni nie wiem jak to teraz bedzie, kiedy najlepiej zaczac starania ktore dni po??

Gość male pytanko
matko tak dlugo bralas tablety i chcesz miec dziecko??????? porabane jestescie z tabsami!!!

Gość przyszła mama28
a co w tym dziwnego zaczelam brac bo mialam b bolesne mies a potem sie przydaly gdy poznalam mojego juz obecnego meza, lepsza ciaza planowana niz wpadka w wieku np 20 lat, to chyba logiczne w jakim celu sie bierze i nastepnie odstawia tabl

Ja brałam tabletki przez 8 lat i zajęło mi półtora roku dochodzenie do siebie, by zajść w ciążę, udało się to dopiero 17 miesięcy po odstawieniu, więc u ciebie może być podobnie, upłynie dużo czasu zanim organizm wróci do normy, choć każda kobieta jest inna i mam nadzieję, że akurat u Ciebie krócej to potrwa niż u mnie. Powodzenia

Gość przyszła mama28
karolinka...dzieki, martwi mnie tylko jedno jedni pisza ze czekac inni ze nie, moj lekarz mowi ze mozna od razu probowac, slyszalam tez ze duze sa szanse na blizniaczki ale to by mnie akurat nie zdziwilo w mojej jak i meza rodzinie byly bliznieta i chyba my jestesmy nastepni w kolejce;)

Gość joojjjj
kobieto niemasz co liczyć płodne niepłodne bo organizm będzie ci wariował - będzie albo kilka owulacji w 1 cyklu albo cykle bezowulacyjne - i jak napisała ta powyżej kobieta albo zajdziesz odrazu albo czeka ci e długie staranko!! kto normalny bierze tabsy 10 lat i niezrobi nawet 3 miesięcznej przerwy? przecież maks co 2 lata jest zalecana taka przerwa żeby organizm sobie przypomnial co i jak - życze powodzenia i módl się o dziecko

Gość przyszła mama28
hm moj lekarz nie widzi nic w tym dziwnego ze tak dlugo...ale mnie nastraszylas:(

Gość joojjjj
aa odpowid\adając na twoje pytanie to radziłabym odczekac te 3 miesiące - przede wszystkim żeby gospodarka hormonalno witaminowa w organiźmie wróciła do normy - jak wiadomo tabys wypłukują np. kwas foliowy który jest bardzo ważny w ciąży i chroni przed wieloma wadami i zaleca się przyjmowac go pól roku przed planowaną ciążą - pozatym twoje hormony beda ci szalały - możesz tyć i najróżniejsze rzeczy tobie się będą działy po odstawieniu po takim czasie - ja radze poczekać ale zrobisz jak uważasz...

Brałam tabletki 8 lat. Bez przerwy. O dziecko staramy się z mężem od stycznia. I nadal nic. Musisz uzbroić się w cierpliwość. A dni płodnych tak łtwo po tabletkach nie obliczysz. Ja zazwyczaj wchodzę na kalkulatory płodności (wpisz sobie w wyszukiwrkę), sprawdzam dla cykli 28-34 dniowych i w podanych dniach kocham się częściej. Taki jest mój sposób, ale na razie nie zadziałał. Może jeszcze nie wszystko się wyrównało u mnie. Nie martw się o siebie. Poprostu zacznijcie się kochać z partnerem i nie stresujcie się. Podobno to pomag.

Gość przyszła mama28
dzieki bardzo za porady:)

Gość uli0001
idź do gina niech cię skieruje na badania hormonalne, jeżeli nie będzie chciał to zrób sobie prywatnie, i niech przepisze ci kwas foliowy ten na receptę jest mocniejszy lub kup folik bez recepty i bierz po kilka tabletek dziennie(ptzynajmiej 4-5szt)....i cały czas próbuj bez obaw. POWODZENIA :)

Gość ja nie bralam praktycznie
nigdy tabsow,a wciaze zajsc jakos nie moge,wiec glowa do gory!