Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikt_taki

kleszcze ,jak wyglada

Polecane posty

bylam w lesie , 2 dni temu ale mialam na sobie spodnie dlugie wiec, wczoraj zaczelo mnie cos swedziec zobaczylam czarny maly punkt mysle ze to kleszcz ,probowalam go usunac, ale tak jak by to sie ulamalo ,nie wiem ,jak kleszcz w skorze wyglada ,swedzi to i jest lekko obrzmiale ,albo to drzazga? naprawde pojecia nie mam poradzcie jak to wyglada

Gość dfsfdf

kleszcz wygląda paskudnie, pies tak długo , chodzi koło mnie liże po rękach , aż mu znajdę i usunę to paskudzctwo

dzieki wam ale te zdjecia sa w przyblizeniu a w normalnym ciele nie wiem czy to drzazga czy kleszcz ? jest taki punkcik czarny wiec nie wiem czy to jedno czy drugie :(

Gość
a jest chropowate, szorstkie pod palcem?

Gość dfsfdf
ale odstaje od skory?

no wlasnie odstawalo troche od skory ,ale probowalam wyrwac ,i tak jak by sie to cos ukruszylo , czy to jest chropowate ? troszeczke jeszcze zostalo i jak macam palecem to te troche co wystaje jest chropowate .tylko ze teraz jest obrzmiale ,taka malutka opuchlizna i to czarne cos ,jest b male wiec................? nie mam pojecia

Gość
jedz do lekarza/pogotowie, nawet jesli to nie klesz, niech ci to wyjmabo pojdzie z krwia do naczyn krwionosnych. i nie pekaj;)

Gość dfsfdf
to pewnie nie kleszcz ale na wszelki wypadek idz niech obejrza

pfu dobrze ze to nie kleszcz :) jak co uzbroje sie w igle i wyskrobie :) dzieki wam serdecznie

Gość qqqrka
a mi sie wydaje ze to mozw byc kleszcz, urwalas go i zostala glowka w skorze

Gość zastanowciesie z tymi kleszcza
ja pierdziele co za paranoja z tymi kleszczami, pracuje w lesie i o tej porze roku wyciagam wieczorem po kilka kleszcze z siebie!!!! jak zwykle media robia afere o nic!!!!!!!!!!!!

ja ie robie afery ,tylko proowalam sie pozbyc tego czegos wczoraj o i troche sie urwalo a teraz nie moge za dziecka mialam kleszcze ,oczywiscie tylko nie pamietam jak wygladaja nie mam pojecia

Gość ferasss
Jeszcze mi nigdy kleszcz nigdzie nie wszedł, ale tak w razie wu mam kupiony KleszczOUT. Zwykła pompka, powinna wyciągnąć kleszcza w całości ze skóry. Obym nigdy nie musiał jej używać, ale akurat sporo czasu wolnego spędzam w lasach bo albo biegam, albo na rowerze jeżdżę. Ryzyko więc jakieś jest.

Gość pokmaim
Kupowałem na wiosnę do apteczki KleszczOut na kleszcze i tak samo można tym jad po ukąszeniu wyciągnąć z ciała. Parę razy korzystałem, ostatnio po ukąszeniu gza jakiegoś czy czegoś takiego bo bolało dużo bardziej niż po komarze.

Gość Anetadf
Do wyciągania kleszcza w tym roku mi się Kleszczout przydał, prosta pompka, wystarczy zassać i robal był na wierzchu ;)

Gość gość
Warto sobie kupić do apteczki KleszczOut nada się jak kleszcz człowiekowi w tyłek wyjdzie :P A akurat teraz co sezon to jest z kleszczami problem...

Gość gość
Fajnym bo wszechstronnym urządzeniem jest pompka KleszczOut, poza kleszczem zaciągnie też do środka jad po ukąszeniu, toksynę itp. Proste w obsłudze rozwiązanie, dziecko przeprowadzi prawidłowo cały zabieg tutaj.

Gość gość
Odpowiada mi działanie Kleszcz Expert od Sanity, najpierw zamraża się kleszcza i następnie dopiero wyciąga, ma to sens, bo zamrożony kleszcz to niegroźny kleszcz

Gość gość
Bardzo dobrze działa Kleszcz Stop jeśli chodzi o naturalne olejki odstraszające kleszcze, tworzy się bariera ochronna, można ze spokojem wyjsć z dziećmi na spacer, do lasu, do parku itp.

Gość gość
Mozna teraz kupić taki komplet jak Kleszcz Expert, chodzi generalnie o preparat do zamrożenia kleszcza i jest też tutaj dołączona pęseta żeby go wyciągnąć – mi się to sprawdza ekstra.

Gość gość
Sainty ma dobry sposób na kleszcze, chodzi mi o Kleszcz Expert do zamrażania. Mam tutaj pęsetę i taki spray którym można kleszcza unieruchomić i też obezwładnić – zamrożony nie zakaża.

Gość gość
Przydaje mi się KleszczOut od paru tygodni bo tych kleszczy to faktycznie jest sporo, ze dwa razy już po powrocie z psem ze spaceru musiałem sobie kleszcza usuwać...pies ma tabletkę więc jemu nic nie grozi...gorzej z człowiekiem :)

Gość gość
Dla mnie tak samo Kleszcz Out jest optymalnym rozwiązaniem na kleszcze. Wiem że są ludzie którzy potrafią jeszcze miejsce wbicia kleszcza smarować jakimś tłuszczem ale na szczęście takich osób jest już coraz mniej...tylko wyciągnięcie kleszcze pęsetą albo właśnie taką wygodną pompką ma sens.

Gość arek
Dnia 17.05.2018 o 17:47, Gość gość napisał:

Bardzo dobrze działa Kleszcz Stop jeśli chodzi o naturalne olejki odstraszające kleszcze, tworzy się bariera ochronna, można ze spokojem wyjsć z dziećmi na spacer, do lasu, do parku itp.

Tez polecam

Gość www

Z mojej strony polecić mogę Kleszcz Expert dla tych co zastanawiają się jak skutecznie w całości usunąć kleszcza. Zestaw, który świetnie się sprawdza, zawsze niezawodnie usuwa kleszcza więc to dla mnie opcja idealna.