Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne pytanko

Czy ona klamie-termin ciazy a seks!!

Polecane posty

Gość dziwne pytanko

Od dawna cos mnie nurtuje.Moja -powiedzmy kumpela-miala niedawno weselicho(przez wpadke).Jest z b.religijnej rodziny,wiec bylo to wielkie przezycie jak sie dowiedziala ze to ciaza!Zatem po kolei: twierdzi,ze wspolzyla z narzeczonym tylko RAZ w Sylwestra,bo troszke wypila,wiec wtedy-wg niej zaszla w ciaze..Ale cos mi sie nie zgadza,bo termin ma na pierwsze dni wrzesnia, a wiem,ze to sire jakos inaczej liczy!! W kwietniu poza tym byla w 5 miesiacu ciazy!!Prosze o odp Panie ktore wiedza jak to sie liczy,bo cos czuje,ze to nie byl TYLKO JEDEN JEDYNY PIERWSZY RAZ:)))

Gość a wiec
tygodnie ciazy liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, niektorzy licza od dnia zaplodnienia, ale wtedy biorac pod uwage srednio cykle miesiaczkowe co 28dni nalezy dodac 2 tygodnie i wychodzi nam tydzien ciazy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. Powiem na swoim przykladzie jak bylam w ciazy. Pierwszy dzien ostatniej miesiaczki mialam 1 kwietnia, do zaplodnienia musialo dojsc(wg lekarza) ok 14-16kwietnia a termin porodu mialam na 6stycznia, a urodzilam 19 stycznia. Tak wiec niby twoja kolezanka mowi prawde, ale nigdy nikt nie jest w stanie stwierdzic kiedy do tego doszlo. Mam na mysli rozna dlugosc cykli miesiaczkowych, zaburzenia hormonalne, stres itp(wtedy owulacja tez sie przesuwa w czasie). Poszukaj sobie w necie obliczania dnia porodu. tam moze wiecej sie dowiesz.pozdr

Gość xsxso1
a co ty taka wścibska jesteś????? zajmij się swoim tyłkiem!!!!

Gość vods
weź pod uwagę, że ciążowe miesiące to miesiące lunarne- 28 dniowe, a nie 30 czy 31 dniowe

Gość pewnie ze wsi jesteś
pseudo - koleżanko!!!

Gość powinna trwać 40 tyg
trochę mniej....trochę więcej ;/

Gość eryyuyuy
Po pierwsze tygodnie ciąży zazwyczaj liczy się od daty ostatniej miesiączki. Czyli miesiączkę zakładamy, że miała w grudniu. A grudzień + 4 miesiace nowego roku = 5 miesięcy.