Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gonzalooo

Przyjaciel mojej kobiety

Polecane posty

Gość gonzalooo

Witam. Jestem z moją kobietą od pół roku.. Wszystko od początku jest wspaniale, tak jak powinno. Ale.. Ostatnio coś zaprząta moją głowę. Otóż M. ma pewnego przyjaciela, z którym znają się od jakiś 4 lat. Opowiadała mi niedawno o nim, że jej go szkoda, bo ostatnio zerwała z nim dziewczyna. No i tak pisali przez sms o tym. Ja jakoś nic przeciwko nie miałem no bo to przyjaciel i też mi go szkoda. Wszystko było ok do dziś.. Napisał jej, że się mu śniła. Gdy spytała co, on jej powiedział, że śniło mu się, że byli razem.. Odpisała, że dziwne i więcej nie wiem.. I teraz pytanie.. Jak mam zareagować? Udawać, że się tym nie przejmuje i nie poruszać tematu? Nie wiem jak się mam w takiej sytuacji zachować. Dodam, że nie spotykają się ze sobą tylko piszą czasem sms, gg. Ale i na taką ewentualność chciałbym być przygotowany, gdyby on zaczął coś w tym kierunku działać i np. zaproponowałby jej spotkanie. Aa i on nie wie, o tym że ma chłopaka, bo dawno ze sobą nie rozmawiali, tylko teraz jakoś.. Z góry dziękuję wszystkim za mądre wypowiedzi

Dodam, że nie spotykają się ze sobą tylko piszą czasem sms, gg. " dobrze napisałes ze na razie sie nie spotykaja :) zaczekaj az koles wyleje nastepnych 30 żali róznych maści twojej kobiecie :D zobaczymy wtedy :D tylko nie zdziw sie kolego jak pewnego sobotniego wieczora bedzie mu poduszke poprawiała pod głową by mu było wygodniej zasnac po tych wszystkich problemach które przezywa lub bedzie przezywał :P

narazie nie zawracaj sobie tym glowy kochasz ja to jej ufaj takie wyznania tez nie sa latwe dla niej, no ale to sen tylko a czemu sie z nim podzielil i czego oczekuje to tylko on wie:)

Gość co ja myslę
Najmocniejsze w życiu są więzi, które wolno się umacniają. Kobiety nie decydują się na związki partnerskie z przyjaciółmi, ale zalezy kto i co rozumie pod słowem "przyjaciel". To, że się znają 4 lata nie znaczy że są "przyjaciółmi". Bo przyjaciela kobieta traktuje jak brata i nie przejdzie jej przez głowę że mogłoby zajść coś między nią a nim. Ale Twoja kochana (nie musi tak być oczywiście) może zacząć się przejmowac poważnie kolegą, w cięższych chwilach ludzie stają się sobie coraz bardziej bliscy \(a my kobiety lubimy byc potrzebne!).I w końcu ona zacznie myśleć wieczorami o nim i o tym co ich łączy i co mogłoby i jak mogłoby być między nimi, bo on przecież skrzywdzony, zdradzony - będzie teraz dbał o kobietę jak nigdy. Na Twoim miejscu bacznie bym obserwował tę sytuację i dał jej do zrozumienia, że każdy facet musi sobie z tym poradzić a nie płakać w ramię drugieij kobiecie szukając pocieszena.

Gość gonzalooo
No narazie się tym nie przjemuje, bo przecież gdyby ona coś w tym kierunku chciała to już dawno by to zrobiła.. Koleś jest po 3 letnim związku. A jakoś własnie na początku ich znajomości zakochał się w mojej M. tyle tylko, że bał się jej o tym powiedzieć, żeby nie stracić jej przyjaźni (ekhem..) No i gdy ona się o tym dowiedziała nie zareagowała jakoś podobno no i nic z tego nie było. Ale to, że jej napisał o tym śnie (może sobie go zmyślił?) sprawia, że wydaje mi się że gość coś zaczyna kręcić. Prawda, na początku nie chciała mi o tym smsie powiedzieć, ale w końcu się przełamała no i ja nie robie z tego wielkiego halo. Póki co się nie przejmuje, ale zastanawia mnie jak mam zareagować gdyby własnie do takiej ewentualnej propozycji spotkania doszło? Niby po przyjacielsku.. ;>

hmm to jak ta przyjazn wyglada? chyba normalne ze przyjaciele sie widuja ze soba porozmawiaj z nia i powiedz jej o swoich obawach, bo widze, ze jednak za komfortowo sie nie czujesz z ta sytuacja

nie rozumem niektorych ludzi ktorzy pisza na tym forum jakies glupie podejscie ma kolege to juz koniedc zdradza na lewo i na prawo czlowiek musi miec osobe z ktora musi sie wygadac ... jesli chodzi o przeczytane sms to uwazam ze jesli kochasz i ona tez Cie kocha to nic nie stanie wam na przeszkodzie ...troche zaufania Pozdrawiam

Gość gonzalooo
No ta przyjaźń wygląda tak, że kiedyś tam się widywali i byli dobrymi przyjaciółmi a w tej chwili to właśnie tylko tak na sms. 2kasia222 - uwierz, że nie chodzi mi tu o moją kobietę, tylko o niego. Jak mam się czuć komfortowo z tym, że jej przyjaciel zaczyna do niej 'podbijac', a ona nic z tym nie robi?

wiec czego oczekujesz? mysle, ze jesli zacznie rzeczywiscie startowac do niej, tak ze nie bedzie to w sferze domyslow to ona odpowiednio zareaguje jesli jestescie ze soba szczesliwi to nie powinienes sie martwic, no chyba ze tak nie jest... nic nie bierze sie z niczego

To jest normalne ze jestes zazdrosny tak jak i ona by byla zazdrosna jak bys sie spotykal (pisal) z kolezanka ale uwazam ze najlepszym wyjsciem z tej sytuacji jest rozmowa ... bo innaczej raczej nie da sie wyjsc z tej sytuacji

Gość gonzalooo
Oboje macie racje tylko właśnie nie wiem.. Jeśli zacznie na dobre do czegoś dążyć to wtedy dopiero miałbym chyba powody żeby o tym porozmawiać.. A teraz raczej nie powinienem się tym przjemować. Po prostu chciałbym być przygotowany na taką ewentualność, gdyby on nagle przyjacielsko zaproponował spotkanie. Bo skoro po przyjacielsku to moja kobieta nie miałaby nic przeciwko. Może martwie się na zapas..

czemu odklaadsz rozmowe z nia jak juz teraz masz jakies dylematy? pamietaj szczera rozmowa to podstawa dobrych relacji powodzenia 🖐️

Gość gonzalooo
Dylemat taki czy porozmawiać, czy też nie.. No bo rozmawiając z nią o tym, ona pewnie pomyśli, że jej nie ufam no i wszystko mógłbym tylko popsuć. A z jej strony nie mam powodów do tego, by jej nie ufać.. Cały czas chodzi tylko o niego. Póki co wole przeczekać, a gdy sprawa się rozwinie.. zobaczymy..

Gość .szczery.
Ten tzw. przyjaciel, traktuje Twoja kobiete jak kolo zapasowe. Napisales ze dawno ze soba nie rozmawiali tylko teraz jakos. Moim zdaniem to mowi samo za siebie - zerwala z nim dziewczyna, to sobie przypomnial o Twojej kobiecie. Przyjaciele raczej nie odzywaja sie do siebie raz na pol roku... Znam kilka podobnych przypadkow i byc moze dlatego tak podchodze jednak trzeba uwazac tak czy inaczej. Moje rady dla Ciebie: 1. Zaufanie zaufaniem, powinienes jednak uwazac na tego faceta, i jesli bedzie zbyt nachalny - przegonic go. 2. Sprobuj uczulic na niego swoja kobiete, zeby nie dala sie wciagac w jakiej jego gierki. Pozdrawiam

.szczery. i dokladnie tez jestem tego zdania tylko do tego wszystkiego duzo rozmowy bo tylko tak mozna dojsc do porozumienia. pozdrawiam

Gość .szczery.
2kasia222 - masz racje - rozmowa to podstawa dobrego funkcjonowania kazdego zwiazku. Jesli brak jest komunikacji to nic nie pomoze...

Gość gonzalooo
Nie opowiada mi o nim. Raz tylko wspomniała, że z nim rozmawia, więc spytałem kto to no i tyle. Powiedziała tylko, że jej go szkoda i tak o sobie rozmawiali. Nie wspomina o nim w ogóle. Nie martwię się póki co. Ale mam zamiar cały czas pozostać czujnym i gdyby coś się działo porozmawiać..

Gość .szczery.
A nie dzieje sie? Moim zdaniem lepiej rozmawiac na biezaco. Nie wiem jaki jest Wasz zwiazek, na ile sobe ufacie, ile sobie mowicie... To co teraz czujesz to - taka zdrowa zazdrosc. Czekanie az cos sie bedzie dzialo, to nie rozwiazanie. Bedziesz dusil w sobie swoje watpliwosci, zastanawial sie o czym ze soba pisza, potem zaczniesz zastanawiac sie czy moze sie juz spotkali. A na koniec w kazdym zachowaniu swojej kobiety bedziesz szukal potwierdzenia ze nie mowi Ci prawdy. Tak wyglada spirala zazdrosci i uwierz mi, ze nic dobrego z tego nie wynika. Jesli cos Cie dreczy - rozmawiaj z nia.

Gość gonzalooo
Ale.. nie wiem zbytnio jak mam sie do tego zabrać. Spytałem co ona na to, a ona, że 'nic'. Co Twoim zdaniem powinienem jej powiedzieć..?

Gość .szczery.
Co mozesz jej powiedziec, to juz zalezy od tego jak jest miedzy Wami. Sam powiedzialbym wprost, ze niezbyt dobrze sie z tym czuje, ze jestem zazdrosny wiedzac, ze pisze do niej ktos o kim nic nie wiem, itd. Powiedzialbym ze to dla mnie dziwne ze tzw. przyjaciel odzywa sie dopiero po tym jak dziewczyna go zostawila... Chodzi nie o to by wypytywac kobiete czy z nim pisze, o czym, i jak czesto, tylko zeby znala Twoje odczucia. I nie podchodz do tego jak do egzaminu jakiegos, tylko rozmawiaj z nia o tym na luzie.

Gość gonzalooo
No tak.. ale bez mówienia jej tego raczej domyślam się do ona by na to powiedziała. 'To tylko przyjaciel, nie rozumiem czym się przejmujesz. Odzywa się, bo mu ciężko i od tego jestem żeby mu pomóc.' Cos w tym stylu.. Nie chce niczego psuć przez to wszystko. Może niepotrzebnie się martwie, bo póki co nic się nie działo prócz tego, że jej napisał o tym śnie..

Gość gonzalooo
A no i nie jest tak, że się nie odzywali przez pół roku.. może źle to ująłem. Utrzymują kontakt cały czas. Po prostu ostatnio częściej rozmawiali, głownie o tym rozstaniu..

Gość gonzalooo
up

Gość gonzalooo

Gość 2222222345676453
112