Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yousunrise

Prosze o Pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Witam serdecznie! Sluchajcie kochane znalazlam sie w beznadziejnej sytuacji otoz: Przebywalam w szpitalu , ubezpieczona, a mianowicie ubezpieczenie zyskalam pierwszego dnia pobytu w spitalu( 4 dni), wszystkie skladki zostaly odprowadzone wiec mam na papierze ze bylam ubezp. Dostalam pismo z kancelarii - wezwanie do uiszczenia zaplaty za pobyt w szpitalu ok 200 zl za te 4 dni w roku 2008. niestety korespondencja i polecone trafiaja na adres zameldowania a nie korespondencji ( choc zawsze podaje:// .... ) Termin wplaty minąl i przypuszczam ze sprawa zostanie skierowana na droge sądową. Czy pisac odwolanie do kancelarii z ktorą szpital ma umowe czy czekac na pismo z sądu??

ermuly nie mam bo firma w ktorej pracowalam na zlecenie bez ubezp. szybko zmienila umowe ze zlecenia o prace tylko po to by mnie ubezpieczyc n gwałt. No ale mam umowe i mam pit gdzie szczegolowo jest rozpisane co i jak przeciez i jakie skladki zostaly odprowadzone i kiedy

pit nie jest dokumentem ubezpieczenia tylko RMUA zakład pracy musi to wydawać a jesli nie masz to poproś pracodawcę o ponowne wystawienie tego dokumentu ewentualnie zgłoś się do ZUS o wydanie zaświadczenia że w tym okresie były płacone składki ale z zusem to dość długo trwa

zastanawiam sie bo szpitalowi chyba trzeba tylko i wylacznie udowodnic ze bylam ubezpieczona ... boje sie ze jesli bedzie sprawa to obciązą mnie kosztami sądowymi na dodatek!:( a ja bylam ubezpieczona tylko nie wiem co teraz z tym zrobic...

w chwili obecnej nie jestem ubezpieczona:/... jesli zadzwonie do tej firmy i zarzadam zaswiadczenia o tym ze bylam ubezpieczona to mi wydadzą po takim czasie?

zadzwoń do zus i może oni coś ci podpowiedzą, wg mnie pit nie jest dokumentem potwierdzającym ubezpiezenie a to że nie pracujesz nie znaczy że nie mogą ci wystawić duplikatu rmua