Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kasiaaa_beeeeeee

dekoracja sali problemy

Polecane posty

Go艣膰 kasiaaa_beeeeeee

czesc wam wszystkim ot贸偶 mamy taki problem: Zam贸wilismy sale - jest bardzo 艂adna naprawd臋, no i zwr贸cilam sie do dekoratorki ze chcialabym jedynie miejsce za mlodymi zrobic, st贸艂 mlodych udekorowac i na stoly jakies fajne 艣wieczki i kwiaty poustawiac no i za to dekoratorka powiedziala 500z艂 tylko ja sie pytam za co bo ja chcialam swieczki dla gosci cos w tym stylu tylko wi臋ksze http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/91fc05cc35cbbbad.html i w tej samej wysokosci albo ciut mniejsze wazoniki powkladac po10 r贸偶yczek miniaturek albo tez cos takiego: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef3e41436c81cc47.html no i dekoratorka powiedziala ze ok. ale tak jesli chodzi o pierwsze swieczki w tych kieliszkach to sama je kupie, jesli chodzi o 2 dekoracje to o te kwiaty musialabym w kwiaciarni sie zapytac i tam sama zam贸wic + jeszcze kupic te kielichy na te plywaj膮ce swieczki... wi臋c tak pomyslalam ze jak i tak sama musze kupic te rzeczy a ona wezmie jeszcze ode mnie 500z艂 to moze sama zrobie to dekoracje tylko pytanie czy dam rade jako panna mloda w pi膮tek to zrobic? miejsce za mlodymi chcialabym zeby wygl膮da艂o mniej wiecej tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a48ea87cd014bbaf.html tylko w艂asnie czy dam rade zrobic sama cos takiego? Te lampeczki z tylu za mlodymi to s膮 zwykle choinkowe czy jakies inne? i najgorsze to st贸艂 panstwa mlodych co z nim zrobic macie jakies propozycje??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 okularnica.....
To za co ta dekoratorka chce 500 z艂? My艣l臋, 偶e jak masz wesele w restauracji i nie musisz ise o nic martwic, to reszte rzeczy mo偶na tak zaplanowa膰, zeby w piatek miec czas na dekorowanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdf
moim zdaniem dasz rade sama,za mniejsza kwote. my mamy podobna sytuacje,sala chce za dekoracje 1000zl!! czego oczywiscie nie damy. chcemy smai ozdobic-tzn kwiaty na stoly i w zasadzie to wszystko bo sala sama w sobie jest piekna. nie chcemy jej ubzdzic. TY dasz rade sama kupic wszystko,trzeba tylko po sklepach pochodzic albo zamowic. 500zl bym nie placila,sorry.jedyny problem moze stanowic ta scianaza Wami skoro chcesz lampki-nie wiem czy to zwykle choinkowe ale przypuszczam ze tak,chyba innych nie ma.. wiec sprobujcie to kupic tez. te szarfy na suficie-da sie samemu powiesic,choc trzeba sie nakombinowac. w piatek zostaw sobie pare godizn wolnych i zrobcie to z pomoca czyjas.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okularnica.....
w艂a艣nie z lampkami moze by膰 problem, bo te z atestem s膮 dosc drogie. A w膮tpi臋, zeby w艂a艣ciciel sali zgodzi艂 sie na umieszczenie zwyk艂ych, chi艅skich lampek bez atestu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiaaa_beeeeeee
no w艂a艣nie o nic nie musze sie martwic wesele mam na sali balowej no ale kucharki od nich wiec wszystko ok, pomyslalam ze za ok 200-250z艂 to ja wszystkei te rzeczy sama kupie tam inne rzeczy to nei problem najbardziej denerwuje sie mysl膮 zrobienia tego miejsca za mlodymi i ulozenia w jakis fantazyjny spos贸b tego materia艂u na stole mlodych:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiaaa_beeeeeee
mi sie wydaje ze te lampeczki to te w tych takich "tunelach" kurde zapomnialam jak to sie nazywa no wiecie w takich jakby plastikowych rureczkach mamy o tyle latwiej (albo trudniej sama niewiem) ze st贸艂 mlodych wychodzi centralnie na wielkie okno i tam s膮 przesliczne zaslony naprawde z bardzo dobrych i chyba drogich materia艂贸w bo w zaslony wlasciciel nei zgadza sie nawet szpilki wpi膮c wiec tak myslalam zeby te materialy i lampki do karnisza bym upiela, albo kurde nic nei bede upinala tylko jakies dwa serca powiesze :P kolega podpowiadal zebysmy w wielkim formacie swoje zdjecie wydrukowali i tam powiesili( on tak zrobil w fotoszopie tak fanie zrobil te zdjecie w ksztalt serca a na wolnym bialym miejscu jakis cytat dal, akurat ma kolege kt贸ry drukuje w tych duzych formatach i takie cos powiesili) tez sie nad tym zastanawiam ale swoje zdjecie to nie bedzie zalatywalo narcyzmem i kiczem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiaaa_beeeeeee
a co myslicie o tej dekoracji na sto艂y gosci (swiczkie i te gerbery w doniczce) a na nasz st贸艂 takie same swieczki tylko np. troche inna kompozycja z gerber贸 i tych drugich zielonych kwiatk贸w (niewiecie co to za kwiatki:P?)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okularnica.....
Na te dekoracje z gerber贸w i zielonych chryzantemek sama kiedy艣 zwr贸ci艂am uwag臋. Sab. 艂adne, ale w ko艅cu z tego zrezygnowa艂am ze wzgl臋d贸w praktycznych, finansowych i z obawy przed brakiem czasu (ale ja mam wesele w remizie wiec wielu rzeczy musz臋 do samego ko艅ca dopilnowa膰). Taka praktyczna rada odno艣nie gerber贸w - do kazdej, a zw艂aszcza takiej dekoracji, trzeba gerbery drutowa膰. Nigdy tego nie rozbi艂am, ale sugeruj臋, 偶eby wcze艣niej spr贸bowa膰, jak Ci takie drutowanie p贸jdzie. Na pewno trzeba b臋dzie na to po艣wi臋ci膰 dodatkowy czas i zakupi膰 druty. Kiedy艣 juz widzia艂am zdj臋cia z jakiego艣 wesela gdzie robiono samodzielnie dekoracje, na wz贸r tej Twojej i wygl膮da艂o to oropnie - gerbery nie zosta艂y zdrutowane, przechyla艂y si臋 na boki, 艂ody偶ki im sie rozje偶d偶a艂y i 艂ebki by艂y oklap艂e. A z dekoracja za m艂odymi, to chyba najpierw zapytaj w艂a艣ciciela na co si臋 zgodzi. Zdj臋cia jak dla mnie zalatuj膮 narcyzmem. A okno, to w przypadku dekoracji z lampek raczej utrudnienie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 impresja_12
Witam..nie wiecie jak zrobi膰..nie wiecie czy b臋dziecie mia艂y czas, a wymy艣lacie dekoracje,kt贸rych nie ma w ofercie Pani dekoratorki. Sw贸j czas cenicie a czy myslicie o tym,偶e ktos te偶 poswi臋ca sw贸j czas i to nie tylko kiedy wykonuje prac臋 ale te偶 aby polata膰 po hurtowniach, sklepach znale藕膰 to czego Wy chcecie..wypali albo nie..偶e opr贸cz tego co wida膰 jest ca艂e mn贸stwo jeszcze potrzebnych rzeczy np. odpowiednie szpilki, druty...偶e jak to zaczniecie kupowa膰 to ju偶 nie bedzie ta cena. Nie piszcie g艂upot bo nie macie na razie poj臋cia o tym...ale macie racj臋 skoro wszystko wiecie i nie macie nic do roboty przed swoim 艣lubem...zajmijcie si臋 tym same..zobaczycie jakie to proste :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiaaa_beeeeeee
WIESZ co dziewczyno jak neiwiesz jak to wygl膮da艂o to sie nie wypowiadaj ot贸偶 dekoratorka nie ma zadnej oferty robi to co ktos jej pokaze jak chce ewentualnie pokazuje jak wczesniej komus ozdabiala i ze tak czy tak to robi膮 czy tak i tak to wygl膮da i tyle:O ja powiedzialam co chce wiec ona wszystko miala a to czego nie miala ja sama mialam dokupic:O wiec wychodzilo ze swieczki, kielichy na swieczki i dekoracje kwiatow膮 ja mialam kupic a ona zrobila tylko miejsce za mlodymi, zalozyla te swiatelka(o ile wlasciciel sie zgodzi) i dwa serca powiesi kt贸re juz ma, na nasz st贸艂 ulozy material fantazyjnie i tyle koniec nic wiecej aha odbierze od kwiaciarki kompozycje kwiatowe i poustawia je na stolach i te swieczki poustawia ktore ja jej dostarcze i za to 500z艂??? Mieszka od mojej sali dwa kroki, wiec na paliwo napewno nie wyda a jesli chodzi o czas "..nie wiecie jak zrobi膰..nie wiecie czy b臋dziecie mia艂y czas, a wymy艣lacie dekoracje,kt贸rych nie ma w ofercie Pani dekoratorki. Sw贸j czas cenicie a czy myslicie o tym,偶e ktos te偶 poswi臋ca sw贸j czas i to nie tylko kiedy wykonuje prac臋" tak sie sklada ze ja zaraz drugiego dnia bede miec slub wiec mam prawo sie denerwowac, dzien przed slubem wszystko dopi膮c na ostatni guzik, po drugie nigdy nei robilam dekoracji wiec moge myslec jak j膮 zrobic i si臋 komus wyzalic ze nie wiem jak zrobic moze akurat ktos mi doradzi cos wiec niewiem o co ci chodzi a ona swojego czasu za darmo mi nie po艣wieca a znowu 500z艂 za ustawienei kilku rzeczy to gruba przesada :O

Udost臋pnij ten post

ja np p艂ac臋 800 z艂,ale ju偶 za wszystko,za przystrojenie sufitu, 艣cian,sto艂贸w,wszystkiego, nawet przed sal膮 dekoruje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiaaa_beeeeeee
no to przynajmniej wiesz za co placisz a ja naprawde niewiem za co mialam zaplacic te 500z艂:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 impresja_12
Teraz dopiero wyja艣ni艂a艣 ( jak si臋 na mnie zdenerwowa艂a艣) w czym rzecz..skoro masz tak膮 sytuacj臋 to wed艂ug mnie 藕le prowadzi艂a艣 rozmow臋. Powied藕 po prostu : wszystko co potrzebne kupuj臋 sama bo chc臋 zrobi膰 sal臋 tak, a tak..ile pani bierze za robocizn臋?..wszystko co kupuj臋 zostaje moje, pani tylko ma to udekorowa膰. Wtedy jest jasne ile w艂a艣ciwie ta pani chce za wykonanie pracy. Albo si臋 m贸wi : ile za robocizn臋? pani kupuje i bierze rachunki - zwracam za zakupiony towar i to zostaje moje. Jasna sytuacja. :) Te偶 bior臋 800 z艂 za ca艂膮 sal臋 ale to jest oferta ze sta艂ymi dekoracjami..pokazuj臋 co robi臋 i w jakich kolorach, kto艣 si臋 zgadza i jest tylko mo偶liwo艣膰 doboru kwiat贸w..jak kto艣 zaczyna do tego tworzy膰 swoje wlasne pomys艂y wtedy albo zostaje ta cena albo niestety te偶 trzeba doliczy膰 to i owo. Cena 800 z艂. to sta艂a dla danych dekoracji a nie dla takich od a do z wymy艣lanych. Pozdrawiam i 偶ycz臋 jak najmniej problem贸w przed 艣lubem. Nie napisa艂am tego z艂o艣liwie i prosz臋 tego tak nie odbiera膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja mia艂am tak
Bra艂am 艣lub ju偶 prawie rok temu. Mieli艣my bra膰 dekoratora, ale sko艅czy艂o si臋 na tym, 偶e sami wszystko zrobili艣my. W tym roku 艣lub bierze moja siostra i po zesz艂orocznych do艣wiadczeniach od razu zdecydowa艂a, 偶e dekoracje te偶 b臋dzie robi膰 sama. Uwa偶am, 偶e z czasem nie powinno by膰 problem贸w, ja spokojnie za wszystkim zd膮偶y艂am, tym bardziej je艣li b臋d膮 znajomi do pomocy a wesele jest w restauracji, a Ty b臋dziesz musia艂a zrobi膰 sam膮 dekoracj臋. Wystarczy tylko troch臋 ch臋ci, dobry pomys艂 i troch臋 zdolno艣ci. Dobrze jest wcze艣niej sprawdzi膰 czy to faktycznie b臋dzie dobrze wygl膮da膰 jak to sami zrobimy, bo czasami na zdj臋ciu co艣 wygl膮da na bardzo proste do zrobienia, a w rzeczywisto艣ci tak wcale nie jest. Je艣li chodzi o te lampki, to tak jak ju偶 wcze艣niej kto艣 napisa艂, wydaje mi si臋, 偶e w艂a艣ciciel restauracji nie zgodzi si臋 na u偶ycie lampek bez atestu, a takie lampki troch臋 kosztuj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katka22
Witam, jestem dekoratork膮 i rzeczywi艣cie 500z艂 za sam ubi贸r to o wiele za du偶o, je偶eli sama musisz kupi膰 kwiaty. Lampki za st贸艂 m艂odych s膮 drogie kosztuja oko艂o 350 z艂 to taka specjalna kurtyna 艣wietlna. w cenie 500 z艂 powinny by膰 ju偶 skromne kwiaty i swieczki na sto艂y poniewa偶 reszte ma ju偶 na w艂asno艣膰 wi臋c jej to nic nie kosztuje.

Udost臋pnij ten post