Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezorientowana19181

czy są takie chrzciny w czasie mszy i po mszy świetej...

Polecane posty

ze w czasie mszy sie siedzi przy ołtarzu a po mszy tylko sie podchodzi do chrztu i wszystko?jak to u was wygląda

nie wiem czy są takie, ale u mnie w jednym kościele można ochrzcić bez mszy św, tylko sam sakrament. Zorientuj się u siebie w mieście

no u mnie właśnie tak jak opisałaś. cześć rodziców w ciągu mszy przebywa z mauchem w zachrystii i dopiero potem wychodzą. A czesc siedzi w pierszej ławce w kościele. i po mszy idą pod ołtarz ochrzcić dziecko.

Gość a po co tak

to sie z księdzem uzgadnia przed chrzcinami bezpośrednio ze chce np. w pierwszej ławce siedzieć a nie przy ołtarzu?

Gość edytka33344
u nas generalnie chrzty są co drugą niedz na mszy rodzice z dziećmi i chrzestnymi siedzą w pierwszych ławkach i w trakcie mszy udzielany jest im sakrament Jednak jeśli komuś zależy aby ochrzcić dziecko np w sobote lub w inny dzień tyg to też jest to możliwe to zależy poprostu od ksiedza

Gość kalinkaczerwona
u mnie w kosciele jest tak ze chrzest jest po mszy jak juz ludzie wychodza, nie podobami sie to. samam bylam niedawno chrzestna w innym miescie, chrzest trwal w czasie mszy, po kazaniu, generalnie ksiadz sie modlil za małą i bylo fajnie a nie taka olewka w ciagu 5 minut.