Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lili-ann

Southwark-gdzie isc z dzieckiem aby moglo poznac wiecej polskich dzieci

Polecane posty

Gość lili-ann

Mieszkamy oczywiscie w Londynie, mam dwie corki ktore, niebardzo mowia po polsku, mimo , ze my rozmawiamy z nimi w domu tylko po polsku. Jestem pewna , ze spotkania z innymi dziecmi , z polski. Poprawily by ich wymowe. Tylko gdzie sie udac?

Wiatam. Tak jak Ty mieszkam w UK i tak jak Ty mam podobny problem:( Moja córka również ma problemy z językiem polskim chociaż w domu rozmawiamy wyłącznie po polsku.Na dworze jak się bawi jedno dziecko też jest z Polski a w szkole w jednej klasie dwójkę polaków-jednak problem cały czas jest.Gramatyka okropna,wyrazy zastępuje angielskimi i nawet zauważyłam że zdania układa po angielsu:(ale myślę sobię że o jest właśnie urok wychowywyania dziecka za granicą i nie mamy na o większego wpływu..niestety:( Wiesz co..jeżeli chcesz żeby dziecko miało styczność z językiem polskim zapisz je do polskiej szkoły.Ja tak zrobiłam.Szkoła oczywiście jest w sobotę i trwa 4 godziny ale mają język polski,matematykę i religię narazie a czym dziecko starsze to dochodzi jeszcze historia i geografia.Wiadomo że e 4 godziny o nic ale zawsze coś bo po pierwsze mówią po polsku,po drugie uczą się czytać i pisać a dodakowo dowiadują się o polsce spooro rzeczy.Moja córka jest bardzo zadowolona.My co prawda mieszkamy w Manchesterze ale jestem przekonana że w Londynie macie kilka takich szkół.Zastanów się nad tym i popytaj,cenowo nie jest tragicznie a będziesz zadowolona Ty i dzieci:):):):):) Pozdrawiam Cię bardzo gorąco.

Gość derggg
zamieszkać z powrotem w kraju i klepać biedę tak jak większa część.