Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudiaiaiaia

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość Klaudiaiaiaia

Hej... nie wiem co mam myslec.. @ spoznia tydzien... bylam u ginekologa, powiedzial mi, ze mam rozpulchniona macice i ze okresu przez 9 miesiecy nie zobacze. Bylam dzis na Bhcg i wyszlo mi 1 czyli, ze w ciazy nie jestem wiec o co chodzi? ODPISZCIE COS BO ZWARIUJE :(

Gość no to nie
jesteś w ciąży

Gość no to nie
ludzie się czasen mylą

Gość Klaudiaiaiaia
dzieki. to w takim razie skad te bole i brak @ zawsze mialam regularnie co do dnia

Gość Klaudiaiaiaia
dzieki. to w takim razie skad te bole i brak @ zawsze mialam regularnie co do dnia...ah

Gość saleminka8
lekarz nie ejst w stanie stwierdzić aż tak wczesnej ciąży w 100% to jakiś debil-za przeproszeniem ja kiedyś byłam u ginekologa bo mi się spóźniał okres i mi powiedział,że to ciąża na podstawie badania ginekologicznego,ponieważ szyjka była rozpulchniona,zrobiłam 2 testy i były negatywne a po 2 dniach dostałam okres. Ważna informacja:zawsze przed zblizajacym się okresem szyjka macicy jest rozpulchniona. Ale jak on Ci powiedział,że masz macice rozpulchnioną to gratuluje kompetentnego ginekologa :P :) a tak na poważnie,to macica tydzień po terminie okresu nawet się nie zmieniła. U mnie rozpulchnienie macicy jak i u wielu innych kobiet jest dopiero gdzieś w7-8 tygodniu gdzy dziecko już ma bynajmniej ponad 1cm. Tydzień po terminie macica jest bez zmian. Jeśli beta wskazuje 1 to raczej ciąża to nie ejst.Może zachwianie równowagi hormonalnej...jest wiele przyczyn :) Jak nie pojawi się okres do kolejnych kilku dni zrób ponownie test i ten już powie na 100% czy to ciąża czy nie :)

Badanie z krwi nie kłamie. Ja też kiedyś miałam regularne miesiączki, dostawałam co 28 dni i zawsze rano, zawsze, a kiedyś mi się spóźnił i też lekarz mi powiedział, że mam zrobić test ciążowy bo mam rozpulchnioną macicę, powiększoną, więc mogę być w ciąży. Po teście dostałam okres-stres a macica, okazało się, że taką mam, może Ty też. Nie wiedziałam o tym że taką mam choć od 16 roku życia leczyłam się na tarbiele na jajnikach i nigdy lekarz mi tego nie powiedział. Zrób test ciążowy.

Gość Klaudiaiaiaia
DZieki za info :) pewnie tak zrobie... Juz sie przyzwyczailam do tej mysli, ze nosze cos pod sercem a tu nic. Jak zobaczyla m wynik bety to sie poplakalam... :(

Gość saleminka8
Klaudiaiaiaia jeszcze jedno,to że są bóle to niekoniecznie świadczą o ciąży,jak będziesz myśleć że to ciąża ciągle i tym że boli Cię brzuch będziesz wmawiać sobie ,ze to objaw ciąży to tymbardziej Ci się ten cykl wydłuży...stres... Bóle mogą się pojawić na początku ciąży zarówno jak i gdy okres się spóźnia ! :) mnie w pierwszej ciąży brzuch bolał jak na okres,niestety w obecnej ciąży wogóle mnie nie bolał. każda ciąża jest inna i jak ktoś napisze że go brzuch bolał to nie znaczy,że każda musi mieć te same odczucia

Gość Klaudiaiaiaia
Wiem, ze beta jest miaro dajna ale mialam nadzieje, ze bedzie inaczej. Teraz musze czekac na @ :)

Gość Klaudiaiaiaia
Wiem wiem. A i jeszcze mialam taki plamienie jasno rozowe przed spodziewana miesiaczka, ale teraz to juz nieistotne. Czas zejsc na ziemie :)

Gość saleminka8
Klaudiaiaiaia zobaczysz jeszcze pozytywny teścik :) na każdego przyjdzie pora,ja długo starałam się o dziecko,potem je straciłam. Teraz nosze pod serduchem kolejny najcenniejszy skarb na świecie i niebawem już półmetek będzie :)

Gość Klaudiaiaiaia
To bardzo Ci gratuluje z calego serca :) Tez bym tak chciala. Dodam jeszcze ze ja nie staralam sie o dziecko i wcale o tym nie myslalam, ale jak juz mialo byc to bardzo sie cieszylam ;)

Gość saleminka8
Klaudiaiaiaia Wiem wiem. A i jeszcze mialam taki plamienie jasno rozowe przed spodziewana miesiaczka, ale teraz to juz nieistotne. Czas zejsc na ziemie to właśnie plamienie mogło sugerować proglem z progesteronem,jeśli jest krwawienie w trakcie cyklu to często właśnie to jest przyczyną ;) co do regularności,ja miałam 34-36 dniowe przez kilka lat,jak zaczęłam starac się o dziecko to wydłużyły mi się 36-56 dniowe i były nieregularne :) ale i tak się udało :) A mówiłaś lekarzowi o tym krwawieniu ?

Gość Klaudiaiaiaia
Mówiłam ono nie było duze tylko małe, a on stwierdził poprzez badanie macicy ze to sa poczatki ciazy przepisal witaminy, wypisal skierowanie na badania i za 3 tygodnie kazal sie wstawicz wynikami na kolejna wizyte... wydalo mi sie to bardzo wiarygodne no i mam teraz to co mam... :(

Gość Klaudiaiaiaia
co do plamienia wystapilo raz... i nigdy wczesniej nie bylo czegos takiego. Wazne ze Ty bedziesz mama :) Superowo, nie powinnam zazdroscic ale zazdroszcze :)