Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowiątko

chora tarczyca

Polecane posty

Gość zdrowiątko

witam:) czy ktos z was ma chora tarczyce?? mam wyniki na tsh- 4,888 to jest ponad norme, teraz czekam na t3 i t4, czy ktos ma problemy z tarczyca??? prawdopodobnie mam niedoczynnosc nie mam sily na nic,schudlam bardzo,jestem bardzo slaba

Gość pettina
to jest nadczynnosc.

Gość ponad norme
??? Ja ostatnio robilam to badanie, bo podejrzewalam u siebie. Ale wiecej mi wyszlo i w normie bylo!!

TSH masz za wysokie, spadek wady to nadczynność, brak energii to niedoczynność

Gość zdrowiątko
jesli chudne to nadczynnosc, ale jesli podwyzszone tsh to jest niedoczynnosc... narazie czekam na wyniki t3 i t4 boje sie ze to cos powazniejszego,nie mam zadnych biegunek,poprostu nie mam na nic sily, do czasu gdy zrobilam badania na tsh rodzina i wszyscy inni mowili ze ze mnei len, a czlowiek by chcial a nie moze,

wiec poczekaj na FT3 FT4 wtedy się wyjasni...ja mam od lat chora jedna tabletka dziennie....rano

Gość ponad norme
aaa nie, tyle samo mi wyszlo. Ale norma byla cos do ponad 6 nawet!! Czyli w normie! Nawqet lekarka to potwierdzila, bo dla spokojnosci poszlam z wynikami!! Wez nie zasiewaj znow we mnie ziarna niepewnosci :(

Gość zdrowiątko
wiem ze spadekwagi to nadczynnosc, ale te TSH za wysokie wiec niedoczynnosc.. a schudlam bo zalamalam sie po tym jak facet mnie zostawil, i wlasnie na tym ucierpialo moje zdrowie, i od niedawna zauwazylam ze nie wygladam jak zawsze, nie ejstem ta sama osoba, widac tylko smutek, i co najwazniejsze nie mam wsparcia w osobie ktorej teraz potzrebuje:(

Gość zdrowiątko
dziabong dzieki:) a ty masz niedoczynnosc ??? ja na wizyte u specjalisty musze czekac i jeszcze jechac do innego miasta(u mnie nie ma) podobno przeprowadzaja biopsje ?? pomagak te tabletki? czy sa jakies skutki uboczne?? wpostaci tycia szybszego rosniecia wlosow?

ja nie mam guzów - ja mam nedoczynność zaczynałam jak TY newiele ponad normę miałam... teraz mam 0,5 biorę Eutxyrox 100, wcześniej Letrox- ogólnie mam jedynie problemy z wagą duże problemy z waga :P ja biore jedna tabletke rano naczczo - i tyle....nie martw się... a facetem się nie przejmój - tego kwiatu jest pół światu

Gość zdrowiątko
dzieki:) z tym ze on sam jest nieuleczalnie chory i mnie zostawil,mial wsparcie u mnie, a teraz ja jestem chora, i nawet reki nie wyciagnie, nic ... :(

Gość zdrowiątko
wyczytalam ze tyroksyne sie dostaje... a guzki sa najbardziej prawdopodobne w niedoczynnosci czy w nadczynnosci??? moja ciocia ma chora tarczyce, chorowala w mlodoci, miala nadczynnosc, i miala operacje...

chora tarczyca to z nią się umiera - a nie na nią... jak bedziesz brała tabletki to wszystko bedzie OK - kwestia przyzwyczajenia... jakie masz jeszcze objawy?? ja obsatwiam na niedoczynność - spadek wagi spowodowany brakiem jedzenia z powodu problemów, a brak enerii to z tarczycy ale lekarzem nie jestem

guzki nadczynność - ale na sero różnie to bywa.... nie czytaj nic bo zwariujesz... lekarz ci wszystko powie... ile masz lat???

Gość zdrowiątko
28 tak chudniecie to raczej z problemow milosnych suchaskora mam, wielkie since pod oczami, wszystko mi obojetne, nie potrafie sie z niczego cieszyc, po tym jak mnie zostawil, popadlam w depresje, cierpialam, caly czas plakalam, zdrowie zaczelo sie sypac wlasnie jak zostalam sama, przygnebienie, apatia, ciagle zmeczona straszne zawroty w glowie, klopoty ze wstaniem rano , wogole ze wstaniem ( czuje sie jakbym byla na karuzeli)

Gość zdrowiątko
wzrok mi sie pogorszyl , nie potrafie sie skoncentrowac, nie moge do czegos sie zabrac bo nie daje rady, i zauwazylam klopoty z pamiecia, i oczywiste, nerwowosc, jestem strasznie nerowa, nauczylam juz sie co prawda pewne rzeczy olewac, czasem jestem asertywna... wydaje mi sie ze chora tarczyce juz mialam dawno, ale nie wiem jak sie nazywa, chyba utajona, a teraz po tych problemach wszysko mi wyszlo no i mam dusznosci,nie moge oddechu zlapac, serce czasem boli, cisnienie mam niskie,brak oddechu

to ja obstawiam niedoczynność - to poradze ci coś uważaj na kg... ja bardzo duzo przytyłam - PILNUJ się bo utyjesz - ja sie pilnowałam a tak mi nie pomogło... może nie będzie tak źle jak u mnie :-) głowa do góry

czyli objawy i nad i niedoczynności - dostaniesz wyniki to pojdziesz do lekarza - bedziesz wiedziała wszystko... a co jemu jest???

Gość zdrowiątko
SM stwardnienie rozsiane, jest mi tym ciezej bo bardzo sie zaangazowalam,pomagalam mu,troszczylam dbalam,nie myslalam ze to tak sie skonczy, mimo ze ja wciaz go kocham, on jest wciaz sam, boli mnie to ze mimo iz go wspieralam, on nie wyciaga do mnie reki, nawet nie zapyta jak sie czuje... potzrebuje od niego tego wsparcia ktore sam ode mnie dostal... :( mam nadzieje ze jak zaczne brac leki bedzie lepiej... :)