Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sweetka88

kaszel w ciazy

Polecane posty

hej dziewczyny to znowu ja ;* i znowu problem. Mam dosyc ostry kaszel.. to juz 32 tydzien ciazy. Dzisiaj wyszlam ze szpitala (3 dni macica mi sie stawiala.. brzuch byl twardy, szyjka sie skrocila do 2,40 cm) Wychodzac ze szpitala powiedzialam ze mam kaszel. Kazali pic syrop prawoslazowy. Pije.. i nic nie daje.. :( kasze jest juz naprawde dosyc ostry. Co robic? jechac do szpitala? moze znacie jakies sposoby na kaszel i katar? z moim wczesniejszym problemem to kaszel chyba niebezpieczny prawda? Dziekuje z gory za odpowiedz.

Gość bgbg
jestem w 10 tyg, ciąży i od kilku dni też mam uporczywy kaszel i ból gardła, gin mi przepisał flegaminę w tabletkach i bioparox do psikania do buzi, mam nadzieję że to mi pomoże i obejdzie się bez antybiotyku:o

Gość bgbg
franka zgadza się bioparox jest antybiotykiem ale ten który mi przepisał jest w areozolu, nie ma działania embriotoksycznego i nie przenika do krwi, tak mi powiedział gin i tak też pisze na ulotce. pozdrawiam.

Gość ggggggggggggggggggggggggg
Bezpieczny jest stodal- homeopatyczny syrop na kaszel, do tego jest skuteczny. Bioparox też dobrze działa i nie szkodzi, ale to już na zlecenie lekarza jak jest wskazanie. Poza tym można się nasmarować maścią rozgrzewającą, np vick waporub i do łóżka się wygrzewać Jak kaszel będzie się utrzymywał niech Cie lekarz przebada

ja jak narazie pije herbate z miodem i cytryna to na gardlo pomaga. Mleko z miodem tez pije. Myslalam, ze znacie wiecej domowych sposobow.. bo ja do lekarstw to nie bardzo heh.

Gość qqqqqwwwssa
ja te bedac w ciazy dostalam kaszlu, najpierw stosowalam domowe sposoby, herbatki, miod, czosnek. Potem kupila w aptece leki homeopatyczne, syropki. Nic nie pomagalo. W koncu wybralam sie do lekarza, okazalo sie ze mam zapalenie oskrzeli i musialam brac antybiotych. Tak wiec nie lekcewazcie tego