Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość massssiur

Czy torbiele zawsze sie odnawiaja??

Polecane posty

Gość massssiur

juz 4 lata po laporo torbiela,jak na razie nic sie nie odnowilo,ale czytam,ze wszystkim sie odnawiaja...o co chodzi..po zabiegu nie bralam zadnych tabletek,nic...Czy to mozliwe czy lekarz mnie klamie?

Gość ddkdkkd
TA torbiel. Jednym się odnawiają, innym nie, tyle.

Gość massssiur
dzieki,ktos jeszcze sie wypowie??z wlasnego doswiadczenia??

10 lat temu miałam usuwaną torbiel, przy okazji wyrostka. na ostatnim USG w kwietniu nic nie było :)

z tego co wiem różnie to bywa, mama moja miała wszystkie narządy wycinane bo stwierdzili że i tak już nie są jej potrzebne ale młodym tylko "zdrapują" bo np. nie rodziły jeszcze ale szansa po czymś takim jest że odrosną

Gość dziekuje za
odpowiedz;)

Gość dziekuje za
upupupupu

Ja pierwszą operację usunięcia torbieli miałam w 2002 roku, miałam 17 lat i na 5 lat był spokój, po pięciu latach kolejna operacja, potem pojawiły się jeszcze raz ale obyło się bez operacji i do dziś spokój. Lekarz mi mówił, że po ciąży powinny całkowicie zaniknąć, choć to nie reguła. Cieszę się , bo akurat spodziewam się pierwszego dziecka i zobaczymy, zawsze się bałam że będę miała torbiel w ciąży ale torbieli nie widać. Moja siostra miała też usuniętą torbiel, to było kilka lat temu i do dziś ma spokój. Nie ma na to reguły.

Gość ewesi
Moja córka miała torbiela (cystę). Miała 3 latka kiedy zauważyłam to u niej. Miała go w szyi, operacja mogła spowodować zerwanie strun głosowych jednak zdecydowałam się na nią i w wieku 6 lat torbiela usunięto. Znalazłam świetnego specjalistę, wszystko się udało. Teraz moja córka ma 15 lat i jest zdrowa. Nie ujawniają się u niej żadne nowe cysty. Myślę, że z wycięciem takiego trobiela nie warto zwlekać, bo może się to przekształcić w coś o wiele gorszego, np w torbiela złośliwego, który jest już nowotworem. pozdrawiam