Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walkowna

mleko dla 3 tyg szkraba

Polecane posty

Gość walkowna

witam. bardzo chce karmić piersią jednak od paru dni mam koszmar w domu. mały sie nie najada, mam malutko mleka prawie wogóle. zaraz wyśle męża po mleko bo mam już dość...tylko jakie??? mały ma problemy ze zrobieniem kupki, mimo tego że ma prawidłową konsystencje to wyrażnie sprawia mu ból zrobienie jej jak i oddanie gazów...i to po moio mleku a co dopiero po zastepczym.może jest jakieś specjalne na to . pomóżcie . pozdrawiam

Gość w takim wieku
tylko MLEKO MATKIA!!!

Gość w takim wieku
mleko matki sory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ja jak autorka
Nan 1 albo Bebilon

Gość ja jak autorka
Ale w sumie to powinnaś przezwyciężyc ten koszmar!Chodzi mi o to,ze dzidzia się najada tylko poprostu potrzebuje częsciej!A Ty jedź wiecej jabłek i pij herbatkę koperkową!

Gość doświadczona mama
Często przystawiaj do piersi, ja miałam podobną sytuację na początku karmienia, a w rezultacie karmilam 2 lata. Problemy jakie opisujesz to najprawdopodobniej kolka, ciepły okład na brzuszek, masowanie brzuszka i duużo cierpliwości. Ale mleko mamy to najlepsze co możesz mu dać :) Powodzenia

Gość mamamamamamamamamam
Zaparcia maluszka moga byc spowodowane twoja dieta..poczytaj troche na temat diety mamy karmiacej.A co do mleka...ja podawalam Bebiko 1.jednak najlepiej skonsultowac to z lekarzem,bo dziecko moze miec albo refluks,albo kolki,albo skaze bialkowa. Na bolacy brzuszek z problemami,proponuje ci masaz brzuszka malenstwa. Delikatnie okreznymi ruchami masusej brzuszek dziecka cala dlonia zaczynajac na dole i konczac na gorze. Swietna metoda to :kladziesz maluszka na brzuszku!!LUb Maluch lezy na plecach a ty jego nozgi delikatnie dociskasz do jego brzuszka.Cieple oklady na brzuszek robia swietna robote...sprawdz co bedzie dzialac..a najlepiej udaj sie do lekarza>

Gość mamamamamamamamamam
Na kolki pomoglp nam jedno lekarstwo..odkurzacz!!!! Po wlaczenia mala zasypiala momentalnie:) Czasem w nocy byl wlaczony:)

Gość walkowna
jasne...tylko żebym jeszce miała to mleko. przecież nie moge go zagłodzić... a mam już dość krzyku spowodowanego głodem

Gość walkowna
nie mam . próbowałam sobie ściągnąć mleko laktatorem a tam pare kropelek... dziekuje za pomoc ale z tego karmienia piersia to niestety nic nie wyjdzie.

Gość walkowna
wysłałam meza po enfamil premium podobno dobre to mleko... jak sadzicie

jak jest malo w piersiach to laktator guzik da.trzea nauczyc sie recznie.kupisz teraz mleko-pozegnaj sie z karmieniem piersia.malo komu sie udaje...

Gość oj nie przesadzajcie ze nie
mozna karmic metoda mieszana... JA tak karmilam dziecko 4 miesiace.... to co ma babka zrobic? patrzec, jak maly wyje z glodu???

Gość oj nie przesadzajcie ze nie
a autorce proponuje pic duzo wody i herbatki laktacyjne... mi to pomagalo....

Gość bosz
pytanie nie brzmiało jak poradzić sobie z laktacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prawda? gówno warte dawane na siłę rady U mnie najlepiej sie sprawdziło bebiko, po nanie bardzo dużo dzieci ma zaparcia bo jest wzbogacone w żelazo, a bebilon ok tylko cena dość wywindowana ( ale ten sam producent co bebiko)

Gość sder
ja dawałam enfamil,ale cholernie drogie.Potem bebilon,tańszy i lepszy w smaku,dziecko bardzo go lubiło,z enfamilem różnie bywało.Nan nie polecam

Gość bosz
ja nana też nie - a bebilon to praktycznie to samo co bebiko z tym ze bebiko przystępniejsza cena :) no i w smaku ciut lepsze - wiem bo próbowałąm :) :) Musisz pokombinować bo niekażdemu pasuje to samo :)

Gość edytka25
przystawiaj dziecko jak najczęściej do piersi to sytuacja sie ustabilizuje i mleka będziesz miała więcej, szkoda żebyś przestała karmić. Może powodem płaczu malucha jest coś innego może brzuszek go boli uważaj co jesz i jak najczęściej go przystawiaj nawet co chwile, to malutkie dzieciatko potrzebuje twojej bliskości. Wiem co mówie bo tez tak mialam ze swoim synkiem, na początku było trudno i ciężko ale dałam rade i to sam bez męża poświęć się dla dzidziusia a nie już się poddajesz i idziesz na łatwizne. Są takie krysyzy w laktacji ale trzeba czasami powalczyć i dużo pij wody i kup sobie herbatki laktacyjne to ci pomoże